Agrinio
x = independently organized TED event

Theme: ΟΡΙΑ

This event occurred on
October 1, 2022
Agrinio, Aitolia kai Akarnania
Greece

Συνεχίζοντας να ονειρευόμαστε και αισιόδοξα να ελπίζουμε ότι τα όρια είναι η πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε, να πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει πάντα να κερδίζει το καλό, η προσπάθεια, ο μόχθος, η ευφυΐα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η χαρά, η συνεργασία, η δημιουργία, η ελπίδα η προσωπική και η συλλογική μας ελευθερία, οριοθετώντας και σχεδιάζοντας την βελτιστοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας, αναθεωρούμε τα περιοριστικά μας πιστεύω, δημιουργούμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο νέες ιδέες, εντός και εκτός των ορίων μας, μέσω του επερχόμενου TEDx Agrinio.

Όντας πεπεισμένοι για την αξία της σύνδεσης με τις βασικές μας αρχές, σε προσκαλούμε να γίνεις μέρος του νέου κόσμου και της προσπάθειας μας να αναδείξουμε την πολυσήμαντη και πολύπλευρη έννοια της σημασίας των Ορίων μέσω του TEDx Agrinio.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του TEDxAGRINIO

info@tedxagrinio.com
tedx.agrinio@gmail.com

Papastratio Megaro
Panagopoulou square
Agrinio, Aitolia kai Akarnania, 30100
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Agrinio events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Tσάκος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Τσάκος είναι συνιδρυτής της Viva Wallet, στην οποία κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης από το 2001 έως το 2019. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2002. Ως φοιτητής, ανέλαβε τη διοργάνωση του “Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ταινιών Μικρού Μήκους” του Οικονομικού Πανεπιστημίου το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για 4 συνεχόμενα έτη. Η αγάπη του για το ραδιόφωνο τον οδήγησε το 1997 σε έναν από τους πιο γνωστούς μουσικούς σταθμούς της εποχής, τον Jeronimo Groovy. Εκεί γνωρίστηκε με τους μετέπειτα συνεργάτες του, φίλους και συνιδρυτές της Viva Wallet. Έχει λάβει ένα σύνολο διακρίσεων στο Ελληνικό Φεστιβάλ Διαφήμισης, μεταξύ άλλων για σχεδιασμό προϊόντων, διαφημιστικών καμπανιών και ενεργειών επικοινωνίας. Το 2019 αποχώρησε από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία και ίδρυσε την Mojorated, που δραστηριοποιείται στον χώρο του βιώσιμου τουρισμού. Ασχολείται παράλληλα με τον κινηματογράφο και αυτή την περίοδο προετοιμάζει τηνπρώτη του μικρού μήκους ταινία.

ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ

Η Δρ Κανδαράκη Άννα (PHD, MSc) είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος Πανεπιστημίου Paris V Rene Descartes της Σορβόννης, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και Διδακτορικού από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό Άριστα . Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε αρκετά Γενικά Νοσοκομεία, Ιδρύματα και Ψυχιατρικές Κλινικές. Ειδικεύεται στη Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και είναι Ιδιοκτήτρια & Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχοθεραπείας Therapy Nest. Αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, καθώς και δυσκολίες που προκύπτουν από χρόνια νοσήματα ή ως αποτέλεσμα σημαντικών αλλαγών και αποφάσεων ζωής. Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία σε εγχώριο και διεθνή τύπο και συμμετοχή σε συνέδρια, ως ομιλήτρια. Πριν εστιάσει στην επιστήμη της Ψυχολογίας, η Δρ Άννα Κανδαράκη, σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε Μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λούβρου και μετεκπαίδευση στο Πολιτισμικό Management και στην Οργάνωση Εκθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Βαγγέλης Αυγουλάς

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Είναι ο πρώτος ανάπηρος δικηγόρος που έχει εκλεγεί στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου», Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών —από την ίδρυση της— και Πρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», ενώ επί 12 έτη εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος της πόλης. Είναι εμπνευστής του κοινωνικού, πλήρως προσβάσιμου για κάθε χρήστη, ενημερωτικού portal meallamatia.gr.

Βασιλική Φλωροπούλου

Ιδρύτρια της εταιρίας Floropoulou-coach.me, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Coaching, Consulting και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στελεχών και ιδιωτών. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, με πάνω από 2.500 ώρες εκπαίδευσης και ενταγμένη στο μητρώο εκπαιδευτών Λ.Α.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Ομιλήτρια σε (σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες) έχοντας βοηθήσει χιλιάδες στελέχη στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων, στην επίτευξη των στόχων τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Συνεργάζεται με μεγάλους εκπαιδευτικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο σε θέματα Coaching, Soft Skills, Εργασιακά, Stress Management, Οργανωτική Συμπεριφορά, Time Management, Συμβουλευτικής, Συναισθηματικής Νοημοσύνης, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ψυχολογίας, παρέχοντας υπηρεσίες Coaching (συνεδρίες με στόχο τη διαχείριση άγχους, κρίσεις πανικού, διαχείριση συναισθημάτων και αναγνώρισης των αξιών τους) σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο.

Γιάννης Καλογεράκης

Ανθρωποκεντρική & Βιωματική εκπαίδευση
O Γιάννης Καλογεράκης όταν ακόμα αναζητούσε το πάθος του ως Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, έκανε μεταπτυχιακό στο Production Management & HRD, και στη συνέχεια ένα διδακτορικό στη ρομποτική. Κι αφού έμαθε καλά τα ρομπότ κατάλαβε ότι το σπουδαιότερο σε αυτόν τον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Κι έτσι αποφάσισε να γίνει ανθρωποκεντρικός και να εγκαταλείψει εξισώσεις και μηχανές. Ξέρει να κάνει μια δουλειά πολύ καλά. Να εμψυχώνει και να ενδυναμώνει τους ανθρώπους και να τους βοηθά να ανακαλύπτουν το θετικό και πολύ δυνατό κομμάτι μέσα τους. Να το γυαλίζουν, να το αναπτύσσουν και να κάνουν θαύματα με δυνάμεις που δεν ήξεραν ότι είχαν. Αυτό το κάνει για καμιά 40ριά χρόνια συνεχώς και μάλλον τα καταφέρνει γιατί συνεχίζει δυναμικά. Σήμερα, ο Γιάννης Καλογεράκης έχει ταυτίσει το όνομά του με την Ανθρωποκεντρική & Βιωματική εκπαίδευση σε 4 ηπείρους.

Μανώλης Πλειώνης

Είναι Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, μέλος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και του European Space Science Committee. Επιπλέον, είναι Συντονιστής του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα και Πρόεδρος του ΤΕΣ Περιβάλλον – Ενέργεια – Βιώσιμη Κινητικότητα. Υπήρξε μέλος του ΤΕΣ Φυσικής την περίοδο 2017-2019. Είναι μέλος της Επιστημονικής (Scientific Committee) και της Καθοδηγητικής επιτροπής (Steering Committee) του διεθνούς επιστημονικού Consortium «The Ultimate XMM Extragalactic X-ray Survey (XXL)». Έχει δημοσιεύσει πάνω από 240 επιστημονικά άρθρα αλλά και πολλά άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο εκλαΐκευσης και πολιτικής της επιστήμης, ενώ έχει επιβλέψει πολλές διδακτορικές διατριβές και διατριβές Master. Είναι Κριτής Επιστημονικών προτάσεων πολλών Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτικών φορέων, και κριτής επιστημονικών άρθρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει οργανώσει πολλά διεθνή και εθνικά επιστημονικά Συνέδρια και ημερίδες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της «Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας» (για 3 διετείς θητείες) και Αντιπρόεδρος του ΔΣ για μια ακόμα θητεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της «Ελληνικής Εταιρείας για την Βαρύτητα, Σχετικότητα και Κοσμολογία» για μια θητεία.

Μάριος Μάζαρης

Ο Μάριος Μάζαρης είναι Δάσκαλος σε δημοτικό. Κανονικά ονομάζεται Ιωάννης-Μάριος, το Ιωάννης όμως το αναφέρει σπάνια, γιατί κάποτε επιλέγεις ένα μόνο όνομα να σε εκπροσωπεί. Γεννήθηκε στον Πειραιά κι εκεί μεγαλώνει μέχρι σήμερα. Κάποτε ήθελε να γίνει αστροναύτης, τελικά έγινε δάσκαλος. Δουλεύει από το 2006 σε δημοτικά σχολεία, αγαπά τις ιστορίες και όχι τα παραμύθια κι έχει μάθει να εξερευνά τα όρια των ανθρώπων μέσα από τις αλήθειες τους. Έχει γράψει παιδικά θεατρικά, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, με μαθητικές ταινίες μικρού μήκους, ενώ τον τελευταίο χρόνο μοιράζεται συμβουλές και ιδέες ως Schoolmarius στον λογαριασμό του στο instagram. Μπορεί να μην έγινε αστροναύτης, αλλά δε σταματά να εξερευνά ανάμεσα στα παιδιά νέους κόσμους.

Νικόλας Σμυρνάκης

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο. Ως ομιλητής έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Το τελευταίο του βιβλίο του έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες. Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο του παραμύθι (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ). Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy η οποία προσφέρει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη παιδιών, φροντιστών και εκπαιδευτικών. Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

Προκόπης Μαγιάτης

Ο Προκόπης Μαγιάτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης καθηγητής τόσο στο University of California, όσο και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ. Το 2009 βραβεύθηκε με το βραβείο “Egon Stahl”, ως ο κορυφαίος ερευνητής κάτω των 40 ετών στην Ευρώπη, στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας. Έχει συγγράψει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες και κατέχει 15 ελληνικά και διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. To 2016, η ανακάλυψη του ΑRISTOLEO, ενός νέου τεστ για την ποιότητα του ελαιόλαδου βασισμένο στη μέθοδο Μέλλιου-Μαγιάτη, διακρίθηκε ως η κορυφαία εφεύρεση της χρονιάς στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτης του World Olive center for health. Με την έρευνα του έχει κάνει διεθνώς γνωστή την υψηλή ποιότητα του ελληνικού πολυφανολικού ελαιολάδου και έχει αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του για την υγεία.

Χάρης Γεωργιακάκης

Δάσκαλος ο οποιος τα τελευταία 5 χρονια υπηρετεί στο ολιγοθέσιο και απομακρυσμένο Δημοτικό Σχολείο ΒΟΡΙΖΙΩΝ στους πρόποδες του Ψηλορείτη! Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως και στην διοίκηση της εκπαίδευσης και επιμόρφωση! Ασχολείται με θέματα ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση! Το 2022 ψηφίστηκε ομόφωνα ως εκπαιδευτικός της χρονιάς στα education leaders awards

Organizing team

Tasos
Tsikriteas

Agrinio, Greece
Organizer

ANDREAS
SKARTSARIS

AGRINIO, Greece
Co-organizer
  • Anastasia Dimitrantzou
    Team member
  • Anna Triantafyllou
    Team member
  • ARETI SMYRLI
    Team member
  • Efi Ioannidou
    Team member
  • Evanthia Vasileiou
    Team member
  • Georgios Papaspyrou
    Team member
  • IRENE MASALI
    Team member
  • Kerasia Galani
    Team member
  • Konstantinos Papathanasiou
    Curation
  • Konstantinos Zafeiris
    Team member
  • Konstantinos Tsamakis
    Team member
  • Mania Tsilimpokou
    Team member
  • Panos Ntalaperas
    Team member
  • Rafaela Martinez
    Team member
  • Tasos Paraskevas
    Team member
  • Thanasis Vamvakas
    Team member
  • THEODOROS SIADIMOS
    Team member
  • Vasiliki Yigkla
    Team member
  • Zoe Siasou
    Team member
  • Θεόδωρος Παγώνης
    Team member
  • Θεωνη Νταμπου
    Team member
  • ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    Team member