IonianUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 26, 2020
Corfu Town, Kerkyra
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ionian Academy
Akadimias
Corfu Town, Kerkyra, 49100
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ionian­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Lazaris Distillery & Artisan Sweets Νίκος Προβατάς

Η ιστορία της Lazaris Distillery & Artisan Sweets ξεκινάει το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη. Εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, ο ίδιος και η ομάδα του συνεχίζουμε με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού. Στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας μας παράγουμε το φημισμένο ποτό της Κέρκυρας, το λικέρ κουμ-κουάτ, το Ιταλοφερμένο λικέρ Limoncello, το Ούζο Lazaris, που πρεσβεύει επάξια την γαστρονομική φήμη της χώρας μας, καθώς και χειροποίητα, απολαυστικά κερκυραϊκά γλυκίσματα. Στόχος μας είναι τα προϊόντα μας να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και απόλαυσης, αλλά και την πρώτη ύλη για υπέροχους συνδυασμούς και γεύσεις, τόσο στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική όσο και στον τομέα του bartending.

Leon of Athens

Musician
Ο Leon of Athens μας σύστησε τον ιδιαίτερο ήχο του με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο "Future" (2011). Mετά το δίσκο "Global", κυκλοφόρησε το δίσκο "Xenos" και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC. Από την πιο ανάλαφρη indie-pop μουσική των προηγούμενων singles, στην πιο σκοτεινή ανατριχιαστική ηλεκτρονική μουσική του ομώνυμου κομματιού και του "Xenos", o Leon αναδεικνύεται ως μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική δύναμη. ΄Eχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (South by Southwest, Firefly Music Festival, κ.α). Μετά τη μεγάλη επιτυχία του "ANEMOS", ενός τραγουδιού που έχει φτάσει στο Top 3 του Spotify, η ίδια ομάδα - Katerine Duska, Leon of Athens, David Sneddon - υπέγραψε το νέο του τραγούδι με τίτλο "Communication", το οποίο διασκευάστηκε από ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ παγκοσμίως, τους Portugal the Man.

Maria Kousouni

Soloist of the Ballet
Η Μαρία Κουσουνή είναι Ά χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Υπήρξε Σολίστ στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Αμβούργου «Τζων Νώυμαϊερ» και της Κρατικής Όπερας Βιέννης. Έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, από το Τόκιο, Οσάκα, Κυότο της Ιαπωνίας, την Βερόνα της Ιταλίας, το Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης, Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, σε θέατρα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Στην Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμα έργα, όπως η "Λίμνη των Κύκνων", "Ζιζέλ", "Ο καρυοθραύστης", "Σταχτοπούτα", "Δον Κιχώτης" κ.ά. Είναι δασκάλα κλασικού μπαλέτου και χορογράφος και έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Από το 2007 διδάσκει κλασικό μπαλέτο στην Επαγγελματική Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Qualia Performing Arts

Η “Qualia Performing Arts” είναι μία ομάδα χορευτών, ηθοποιών και χορογράφων, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί της Κέρκυρας. Επιθυμία και διάθεση της “Qualia” είναι να διατηρήσει τον χαρακτήρα μιας ανοιχτής δομής, μέσα από την οποία το κάθε μέλος της έχει την δυνατότητα να εκφραστεί χορογραφικά, σκηνοθετικά ή ερμηνευτικά αναπτύσσοντας έτσι την πολλαπλότητα του. Οι ρόλοι των συντελεστών εναλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες σύνθεσης του εκάστοτε έργου, με αποτέλεσμα να ερευνώνται διαφορετικές θεματολογίες, εμπνεύσεις και πειραματισμοί, μεταξύ των βασικών μελών της “Qualia Performing Arts” και ανθρώπων με ανεπτυγμένη καλλιτεχνική και ερμηνευτική ικανότητα.

Theatrical Group of Deaf "Crazy Colors"

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» παρουσιάζει το performance «Silence of Senses» εμπνευσμένη από το έργο του Λευκάδιου Χερν «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο TEDxIonianUniversity. Στο performance «Silence of Senses» συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν στον κόσμο των αισθήσεων της Άπω Ανατολής. Ο ιαπωνικός πολιτισμός αναδεικνύεται και μας φέρνει στο νου ότι όλοι οι πολιτισμοί έχουν κοινή γλώσσα, τη γλώσσα των αισθήσεων. Η σκηνική δράση συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης όπως το σωματικό θέατρο, το Visual Vernacular που περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας σε συνδυασμό με συμβολικές χειρονομίες (mudras) των Ασιατικών παραδόσεων, απεικονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα σε μια οπτική πολυπλοκότητα. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας που είναι προσβάσιμο, καθώς η performance συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους. H Θεατρική Ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά - βαρήκοα άτομα. Η Ομάδα κατάφερε να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Ελλάδος, κ.α. Για την θεατρική περίοδο 2017-18 επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. *Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος * Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα-Embassy of Japan in Greece *Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Λευκάδιος Χερν Μετάφραση: Μαρία Γιακανίκη, Κώστας Κώτσιας , Πέρη Κώτσια, Ειρήνη Μαντά, Ανδρέας Μιχαηλίδης Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη Σκηνικό- Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα Μουσική: Κωστής Βοζίκης Χορογραφία ιαπωνικού χορού-Mudras: Μάτα Μάρρα Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα : Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Βοηθός φωτιστή: Τζάνος Μάζης Γραφιστικά: Μαρία Στεφανή Φωτογραφίες: Κάσσυ Χρυσάκη Βίντεο: Δάφνη Δρακούλη Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: Πολιτιστικός Οργανισμός

Yiorgos Eleftheriades

Fashion Designer
Yiorgos Eleftheriades is a Greek fashion designer based in Athens. The brand’s collections have been showcased in Athens, Milan, Paris and Barcelona. The clothing shapes and environmentally conscious choice of garments participate in a game of eclectic refinement as the designer’s values remain rooted in functionality, diversity, tailoring and liberation. As the brand’s approach to clothing design invites careful attention to balance, it equally enhances the identity and the character of the individual. Throughout his career, he has been an innovator using natural and eco-friendly fabrics and introducing the concept of timelessness and continuity as the clothes can be worn 24/7 at any occasion emphasising a reading of active enterprise involving the wearer in both thought and feeling. His work has been featured in some of the most important international magazines such as Vogue, Harper’s Bazaar, Dazed & Confused, Numero home, Citizen K , Grazia, ELLE, Dapper Dan and many more.

Αργύρης Νταουλιάρης

Ο Αργύρης Νταουλιάρης είναι Ελληνο – Γάλλος στην καταγωγή, μεγαλωμένος δίπλα στη θάλασσα με μεγάλη αγάπη για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε στον χώρο της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, υπηρετώντας τον κλάδο είτε από θέσεις Operations Director είτε Εισηγητού σε Κολλέγια και Εκπαιδευτικά Κέντρα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η μεγαλύτερή του επιθυμία, η αποτελεσματικότερη διασύνδεση κατά την αναζήτηση εργασίας των εργαζομένων με ξενοδοχεία και μικρά καταλύματα στην Ελλάδα και η πιστοποίηση αυτών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Όλα αυτά γίνονται με γοργούς ρυθμούς πραγματικότητα μέσω της Innjobs, της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Αργυρώ Βατάκη

Η Αργυρώ Βατάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Timing & Time Perception και ιδρυτής της εταιρείας Timing Research Forum για την προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας στο πεδίου του χρονισμού και της χρονικής αντίληψης. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Long Beach, ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε έρευνα πάνω στην πολυαισθητηριακή φαινόμενη κίνηση και κάτοχος διδακτορικού στην Πειραματική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνας πάνω στους παράγοντες που διαμορφώνουν την χρονική αντίληψη απλών και σύνθετων πολυαισθητηριακών ερεθισμάτων. Έχει επίσης δουλέψει ερευνητικά στο εξωτερικό στην Boeing, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, στο Max Planck Institute for Biological Cybernetics, Tuebingen, Γερμανία και στο Τμήμα Βιολογικής Ψυχολογίας, Ινστιτούτο Ψυχολογίας II, Otto-von-Guericke-University Magdeburg, Γερμανία και στην Ελλάδα στο Ινστιτούτο Μεταφορών, ΕΚΕΤΑ, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, Ερευνητικά Κέντρα “Αθηνά”, και στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Γιώργος Νούνεσης

Ο Γιώργος Νούνεσης είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (2017-2021), Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (2020-2024). Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Διδακτορικό του στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του University of Minnesota. Ολοκλήρωσε τριετή Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Τμήμα Χημείας του Massachusetts Institute of Technology (MIT) καθώς και το Executive Program “Innovation for Economic Development” στο Harvard Kennedy School of Government. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, το Εμπειρίκειο Ίδρυμα, το Department of the Navy των ΗΠΑ και το Graduate School του University of Minnesota.

Δεσποινίς Τρίχρωμη

SInger-Songwriter
Η Δεσποινίς Τρίχρωμη είναι μουσικός που δραστηριοποιείται στη σκηνή της Αθήνας. Έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά μουσικά άλμπουμ, το Φίλες (2020), το όνομα ζώο πράγμα (2017) και το Πού πάνε τα μπαλόνια; (2014), καθώς και μία τριλογία από μικρά βιβλία σε περιορισμένα αντίτυπα (Τα λιγότερο αγαπητά μου πράγματα, Επτά ερωτήσεις και μία, και Υπάρχουν στον κόσμο που ζούμε, 2017). Το 2019 συνεργάστηκε με τον μουσικό και σκηνοθέτη The Boy στη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Winona του ιδίου (βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, ΙΡΙΣ 2020). Έχει επίσης συνεργαστεί δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις με αρκετούς καλλιτέχνες (The Boy, Nalyssa Green, Tango with Lions, Moa Bones, Logout, Μαριέττα Φαφούτη κ.α). Μουσική της έχει ακουστεί σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Ελένη Παππά

Η Ελένη Παππά είναι Πτυχιούχος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη της για την εκπαίδευση όλων των ατόμων, με ή χωρίς ιδιαιτερότητες, την οδήγησε να εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με ιδιαίτερη ροπή και διείσδυση στην Οπτική Αναπηρία. Έχει εκπονήσει έως τώρα 2 Επιστημονικές Εισηγήσεις – Εργασίες. Αυτήν την περίοδο, εργάζεται σε Πρότυπο Ιδιωτικό Σχολείο στη Νέα Κηφισιά, ασχολείται ιδιωτικά με την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και τέλος, αποτελεί εξειδικευμένη συνεργάτιδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ΑμεΑ, υπεύθυνη των φιλάθλων με Οπτική Αναπηρία.

Κυριάκος Κωλέσης

Director of the 2nd Corfu Prison Second Opportunity
Ο Δρ. Κυριάκος Κωλέσης είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας και Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας (Καταστήματος Κράτησης) από το 2017. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Σημειωτική των Οπτικοακουστικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και διδακτορικό στην Κοινωνιολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τομείς όπως η κοινωνιολογία, η ιστορία της τέχνης αλλά και η σημειολογία της εικόνας. Ασχολείται και με το θέατρο, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στη σκηνοθεσία θεάτρου, ενώ έχει αναλάβει και την παραγωγή 12 οπτικοακουστικών έργων.

Organizing team

Panayiotis
Vlamos

Corfu, Greece
Organizer

Eleftheria
Moustakali

Co-organizer
  • Eleni Kotroni
    Operations
  • Georgia Tselliou
    Curation
  • Georgia Strati
    Production
  • Konstantina Christou
    Marketing/Communications