ZorilorWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 28, 2020
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Cinema Florin Piersic
11 Mihai Viteazu Square
Cluj-Napoca, Cluj, 400444
Romania
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zorilor­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ada Galeș

Ada Galeș este actriță, consilier de dezvoltare personală, antreprenor și fondatoarea comunității I Admire Women. A primit premiul UNITER pentru debut în 2016 și joacă la Teatrul Național București și pe alte scene din capitală. A avut roluri în filme ca In Blue, Un om la locul lui, Love Bus: cinci povești de dragoste din București.

Domnica Petrovai

Psiholog Clinician și psihoterapeut, fondatoarea companiei Mind Education și a Școlii pentru Cuplu, Domnica Petrovai are o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului. In 2018 a scris cartea ”Iubește și fii iubit/ă”. Este consultant și trainer pentru companii private și școli care susțin relațiile sănătoase și bunăstarea emoțională a copilului, a familiei și a cuplului și care promovează relațiile sănătoase la locul de muncă.

Mirela Retegan

Mirela Retegan este mama Mayei și spune că e cea mai importantă funcție din tot ce a avut în viața asta. E Antrenorul părinților, este jurnalist de radio, de 25 de ani și creatoarea fenomenului Gașca Zurli (inventează personaje, scrie versuri și povești, produce spectacole). E autorul mai multor cărți dedicate părinților în special, printre care ”Astăzi este despre astăzi”, ”Fii de partea mea”, ”Pledoarie pentru mami și tati”. Grupul ”Fix la Fix”, inițiat de ea, strânge peste 500 000 de oameni, care învață sa trăiască sănătos mâncând la ore fixe și avand o relație bună cu mâncarea. Pe parcursul a 25 de ani, a condus Radio Transilvania, a fost șefă la Național FM și corespondent BBC, ProTV, Mediafax, în anii 90-2000, iar în prezent are emisiunile ”Antrenorul părinților” pe Europa FM și sitcom-ul “Casa Zurli” la Antena 1. Esta mamă singură și a reușit să facā un slalom printre ceea ce și-a dorit pentru ea și ce a vrut să-i asigure fiicei ei. Anul acesta a împlinit 50 de ani și spune cā are sentimentul ca viața ei abia acum începe.

Roxana Lupu

Roxana Lupu este actriță, Doctor în Teatru, Trainer și Consilier Vocațional certificat ANC și recent a interpretat-o pe Regina Maria în filmul ‘Maria, Regina României’ de Alexis Sweet pentru care a luat Premiul UCIN 2020 pentru cea mai buna actriță în rol principal. Din proiectele artistice amintim: ‘BU21’ de Stuart Slade la Trafalgar Studios (West End) Londra, mini-seriile ‘Inside Buckingham Palace’ și ‘Inside Windsor Castle’ în rolul Reginei Elisabeta a II-a pentru Channel 5 și BBC, ‘Royal Murder Mysteries’ în rolul Prințesei Tatiana pentru Discovery TV și ‘Private Lives of Monarchs’ în rolul Prințesei Margareta. Roxana este naratoarea documentarului ’Enigma Sfinxului din Carpați’ de Oana Ghiocel. Împreuna cu soțul ei Nicholas Lupu, au înființat Arttis Academy - Academia de Învățare Creativă.

Organizing team

Victor
Miron

Cluj-Napoca, Romania
Organizer