BudapestSalon
x = independently organized TED event

Theme: Human 3.0

This event occurred on
May 31, 2019
Budapest, Budapest
Hungary

Készüljünk fel a jövő kihívásaira!

Hogyan képezzük magunkat és gyermekeinket? Hogyan reagáljunk és hozzunk meg döntéseket egy bizonytalan világban? Mi a közös a gerillahadviselés, a mindennapjaink és az üzleti élet kihívásai között? Milyen munkavállalókra van szüksége a jövő cégvezetőinek és milyen vezetőkre a jövő cégeinek?

A technológiai innovációknak, a geopolitikai és a környezeti változásoknak köszönhetően egyre többször kerülünk váratlan helyzetekbe, és folyamatosan egy dinamikusan változó környezetben kell helytállnunk. Sokszor érezzük úgy, hogy különleges képességekre lenne szükségünk a döntéseink meghozásához, a munkánkhoz – és a sikeres túléléshez. Gyermekeink felnőve feltehetőleg olyan munkakörben fognak dolgozni, amely ma még nem létezik, és olyan világban kell majd megállniuk a helyüket, amely gyökeresen átalakul. Minden jel arra mutat, hogy a klímaváltozás sújtotta Földön megváltozott környezetben, megváltozott struktúrájú társadalmakban fognak majd élni és dolgozni.

A TEDxBudapestSalon vendégei arról beszélgetnek, hogy miként tudjuk a bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot az előnyünkre fordítani, és milyen oktatási modellek és emberi tulajdonságok segítségével leszünk képesek arra, hogy rugalmasan, adaptív módon reagáljunk a jövőre.

BMC - Budapest Music Center
Mátyás u.
8
Budapest, Budapest, 1093
Hungary
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Imre Porkoláb

ezredes
Dr. Porkoláb Imre ezredes, a Nemzeti Fegyverzeti Igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettese, a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, aki a hagyományostól eltérő vezetést, a VUCA* környezetben sikeres változás menedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit kutatja.

Orsolya Nemes

generációkutató
Orsolya TEDx előadó, a HVG magazinok és a Forbes vendégszerzője. Rendszeresen tart itthon és külföldön előadásokat, workshopokat és tréningeket. A Milestone Solutions Lab csapatával multinacionális vállalatokat, közép- és kisvállalkozásokat, valamint NGO-kat támogat hatékony és emberközpontú szervezeti kultúra kialakításában. 2015-ben az 50 tehetséges magyar fiatal közé választották. Generációs mítoszok – Hogyan készüljünk fel a jövő kihívásaira című könyve, amely szerint a nemzedékeket többé nem a múlt, hanem a jövő alapján lenne érdemes definiálnunk, 2019. tavaszán jelenik meg a HVG Könyvek gondozásában.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer

Dia
Deli

Budapest, Hungary
Co-organizer