GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Miras/Legacy

This event occurred on
December 7, 2019
Seyhan, Adana
Turkey

Geçmişten günümüze, doğadan teknolojiye, yaptıklarıyla ve paylaşmaya değer fikirleriyle genç zihinlere bırakılacak her türlü kaynak “miras” teması içerisinde toplanabilir.

01BurdaPGM
Ahmet Remzi Yüreğir, Mahallesi, Erdal Acet Cd. No:1, 01130
Seyhan, Adana, 01130
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ATA KARAZİNCİR

Avukat - Yazar
1983 Adana doğumlu olan Ata KARAZİNCİR ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2000-2001 yılı okul birincisi olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine yatay geçiş yaparak 2001-2004 yılları arasında eğitimini Ankara Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. 2005 yılından itibaren tanınmış ulusal ve uluslararası pek çok şirketin hukuksal danışmanlığı ve avukatlığını yapmıştır. Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Özel Hukuk Yüksek Lisansını okul birincilikle tamamlamıştır. “Uluslararası Ticari Uyuşmazlıkların Çözüm Yolu Olarak Tahkim” isimli tez çalışması ve bir kitabı bulunmaktadır. Çukurova Üniversitesinde 2013-2015 yılları arasında Ticaret ve Borçlular Hukuku alanında İngilizce hukuk dersleri vermiştir. Adana’da “Ata Hukuk” bürosunun sahibi ve yöneticisi olarak çalışmaktadır.Çeşitli dergilerde şiir ve öyküleri yayımlanmıştır. Gezgin yönü de olan Ata Karazincir, yaklaşık 50 ülkeyi keşfetmiştir.

BURAK AY

Antrenman Bilimci - İş Adamı
Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümünden mezun olan Ay, uzun yıllar profesyonel voleybol oynamıştır. 3. Kademe Süper lig voleybol takımı çalıştırma eğitim ve belgelerine sahiptir. Pilates ve Fitness alanında aldığı sayısız eğitimler ile adını bu alanda uluslararası seviyede duyurmuş olan Ay, 2011’de kendi antrenman sistemlerini geliştirip antrenman stüdyolarını kurup işletmeye başlamıştır. Ay, İstanbul Etiler ve Bağdat Caddesinde, kendi oluşturduğu sistem üzerine kurduğu MYPT kişiye özel antrenman stüdyolarını işletmektedir. Kendi eğitmenlerini kendi sistemi ile yetiştirmeyi hedefleyen Ay, bu amaçla MYPT Coach Akademiyi de kurmuştur. Üsküdar Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümünde Yüksek Lisans yapmaktadır. Aynı zamanda inşaat, ithalat ve ihracat alanlarındaki ticari başarısından da söz ettirmektedir. Başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen Ay, eğitmenlerinin yanı sıra kendisi de stüdyolarında ders vermeye devam etmektedir.

ÇİĞDEM DAĞTEKİN

Okul Öncesi Öğretmeni - Vantrolog
Merhaba, 8 yaşında Hamza, 6 yaşında Ömer isimli iki oğlum var. Okul öncesi öğretmeni ve vantroloğum. 2016 yılında farklı bir eğitim programı geliştirmek ve okul öncesi eğitimdeki kukla kullanımı açığını kapatmak için bir kukla kız karakteri ürettim ve vantrolog olarak seslendirerek, adını Marmelat koydum. Çocuklar üzerindeki etkisini gözlemledikten sonra hem çocukların hem ebeveynlerin hem de kurumların ihtiyaçlarını dikkate alarak bir eğitim programı hazırladım ve yaşadığım şehir olan Antalya'da özel okul öncesi eğitim kurumlarında "Değerler Eğitimi" kapsamında öğretmenlik yaptım. Karakterimin çocuklar üzerindeki olumlu ve yapıcı etkisi ilgi ve sevgiyle karşılanınca karakter sayısını arttırıp her karakterin davranış kazandırmada bir görevi olmasını sağladım.

DOĞUKAN MANÇO

Sanatçı
1981 yılında Belçika’da doğdu. Marmara Radyo Televizyon Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesinde okurken eğitimini yurt dışında sürdürme kararı aldı. Amerika'da Florida Atlantik Üniversitesi Şehir Planlamacılığı Bölümünden mezun oldu. Fransızcanın yanı sıra İngilizce ve İspanyolca da öğrendi. İlk kez 2009 yılında DJ performans sergilemek için sahneye çıktı. Doğukan Manço aynı zamanda profesyonel drift pilotudur. 2012 yılında kurduğu Manço Prodüksiyon'un ilk ürünü ''Binlik Demlik” teklisi olurken, aynı dönemde katıldığı Apex Master Drift yarışlarında dereceler alarak Türkiye üçüncüsü oldu. ''Sakin Ol”un Doğukan Manço düzenlemesi, 2014 yılının en çok dinlenen şarkıları arasına girerken, dijital mecralarda rekorlar kırdı ve Manço’ya birçok ödül getirdi. Tüm bu çalışmaların yanı sıra, yaklaşık 20 yıldır Barış Manço eserlerini yaşatmak üzere, “Adam Olacak Çocuk” programının bayrağını devralarak, canlı etkinlikler halinde sürdürmekte, çocuklar için babasından kalan mirası yaşatmaktadır.

Dr. ELİF PINAR ÇAKIR

Çocuk Doktoru - Yazar - Blogger
Dr. Elif Pınar Çakır, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, 2011’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık diplomasını aldı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yazıları yayınlandı. Anne Sütü ve Emzirme, Yenidoğan Yoğun Bakım ve Çocuk Beslenme Sorunları gibi pek çok alanda çalışmalarını gerçekleştiren Çakır, 'Bir çocuk doktorunun annelik serüvenini' paylaşma amacıyla açtığı Güncel Anne bloğunun ve Bebekler Ne İster isimli kitabın da yazarıdır.

Dr. R. ERDEM ERKUL

Microsoft Kamu Sektörü ve Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı
2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde akademisyen olarak göreve başladı. R.Erdem ERKUL, 2005 yılında e-devlet ve bilişim portalı olma özelliğine sahip "www.digitaldevlet.net"i kurdu. Bu web portalıyla Türkiye, Avrupa ve Amerika'da e-devlet alanında bir çok ödüle layık görüldü. 2008-2009 akademik yıllarında doktora burslusu olarak Harvard Üniversitesi'nde bulundu. Prof. Jane Fountain'ın direktörlüğünde National Center For Digital Government'ta çalışmalarına devam etti. "Web 2.0 in the Process of e-participation: the Case of Organizing for America and the Obama Administration" baslikli makalesi yayımlandı. Yine 2009 Yılı içerisinde Massachusetts Universitesi'nde Kamu Politikaları, Girişimcilik ve e-Devlet konularında akademik çalışmalarına devam etti. 2013'te Harvard Universitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulunda Inovasyon için Ekonomik Kalkınma Programına katıldı. ERKUL'un hayatında "Sivil Toplum Çalışmaları" önemli bir yere sahiptir.

GÜNDOĞDU BAND

Müzik Grubu
Gündoğdu Koleji öğretmenlerinin oluşturduğu müzik grubu

İSMAİL KAYA

Keman Yapımcısı (Luthier)
1976 Hatay/Iskenderun doğumluyum. Genç yaşta başladığım marangozluk mesleğini halen icra etmekteyim. Keman yapımına arkadaşımın aracılığıyla amatör olarak başladım. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi ve Istanbul Teknik Üniversitesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Keman Yapımı Çalıştayına katıldım. Burada yerli ve yabancı hocalardan teknik bilgiler alarak keman yapımı konusunda ilerlemeye başladım. Anadolu Üniversitesinin 2007 yılında düzenlemiş olduğu Maestro Profesör Stefano Conio önderliğinde “Keman Yapım ve Cilalama Tekniği “ konusunda bilgi sahibi oldum. 2012 yılında Belçikalı keman restoratoru Jean Strick ‘ ten yapım ve restorasyon konusunda bilgiler alarak çalışmalarına devam ettim. 2013 yılında Italya ‘nın Cremona kentinde düzenlenen Uluslararası Keman Yarışmasında serbest çalışma kategorisinde görsel dalda 9.luk, saunt dalında 3.lük ödülünü aldım. Şu an halen İskenderun da kendime ait atölyemde keman, violo, çello, gitar yapım ve restorasyon çalışmalarıma devam etmekteyim.

KADİR ÖZÜBEK

Dublaj ve Seslendirme Sanatçısı
Kadir Özübek 1979 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Sesini özellikle sinema filmlerinde seslendirdiği ünlü karakterler ile duyurdu. Eddie Murphy, Benico Del Torro, Ayı Yogi, Marlon Brando, Nick Nolte, Gene Hackman ve Freddy Kruger gibi isimlerin seslendirmelerini gerçekleştirmiştir. Federal Film’in kurucusu olarak dublaj ve seslendirme eğitimi veren Kadir Özübek ayrıca Walt Disney Türkiye sesi, Show Tv de Misafir Ol Bana ve Uçankuş Programlarınıda seslendirmiştir. Best Fm, Show Radyo ve Number One Fm kurumsal seslendirmelerini’de üstlenmiştir. Türkiye’nin ilk özel radyocu isimlerinden birisidir. Süper Fm’de Ay Işığı isimli radyo programını hazırlamış ve sunmuştur. 3 sene Şehir Tiyatrolarında yer almıştır. Nerde O Yeminler, İnşaat 2, Kabr-i Cin: Mühür, Hababam Sınıfı Askerde, Melekleri Taşıyan Adam ve Vallahi Hortladı gibi projelerde oyuncu olarak yer almış, 2014 yılında Deli Ayten isimli sinema filminin ise yönetmenliğini yapmıştır.

MEHMET TURGUT

Fotoğraf Sanatçısı
21 Temmuz 1977’de Ankara’da doğdu. İsmini aldığı dedesi Mehmet Turgut’un mesleği olan fotoğrafçılık kaderini belirledi. Uzun yıllardır teorik fotoğrafçılık, baskı teknikleri, boyama, kara kalem ve fotoğraf işleme üzerine çalışmalar yaptı. İlerleyen zaman içerisinde kendisini kurgusal fotoğraflar üretmeye ve çekmeye adadı. Photographic Society of America PSA ve Austria Super Circuit başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında sayısız ödül kazandı. Son dönem çalışmaları arasında; Dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas’in “best of” albümü “19” kapak fotoğrafları, Hollandalı müzisyen Anneke Van Giersbergen’ın konser albümü “Live In Europe” ve Ozzy Osbourne’un son single çalışması “Let It Die” için kullanılan kapak fotoğrafları dikkat çekenlerden sadece birkaçı. 2009’da Türk Sanat Kurumu tarafından yılın fotoğraf sanatçısı seçildi. Mart 2010’da yayımlanmaya başlanan 46 dergisinin sahibi ve yaratıcı yönetmenidir. İlk fotoğraf kitabı olan “30”u 2012 yılının Aralık ayında çıkardı.

MUHLİS BERBEROĞLU

Bağlama Virtüözü
1995 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Muhlis Berberoğlu'nun müziğe olan tutkusu küçük yaşlarda başladı. Yaşadığı coğrafyanın etkisiyle geleneksel müziği ve geleneksel müziğin ustalarını tanıma, onlarla çalışma ve fırsatı yakaladı. Henüz lisedeyken Türkiye genelinde yapılan bağlama yarışmalarında Türkiye birinciliği elde etti. 9 Eylül Üniversitesi Müzik Bölümünde öğrenim gördü. Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli müzisyene bağlaması ile eşlik etti. Belçika ve İstanbul’da Mısırlı Ahmet, Stephane Galland, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev gibi alanında virtüöz müzisyenlerle konserler verdi. Dünyadaki önemli darbuka icracılarından olan Mısırlı Ahmet ile birlikte çalışma fırsatını yakaladı ve komplike ritimler üzerine çalıştı. Ünlü müzisyen Sinan Cem Eroğlu ile birlikte çeşitli stüdyo projelerinde yer aldı. 18 yaşında Fuat Saka, Leman Sam, Mehmet Erdem ve Boğaziçi Jazz Korosu’nun bulunduğu projenin müzik yönetmeni ve aranjörü olarak hayvan haklarıyla ilgili bir proje hazırladı.

MÜZDA IRMAK

Uzman Diyetisyen
Müzda IRMAK danışanlarının metabolizma hızlarını fitmate cihazını kullanarak ölçüp diyet yazmaktadır. Bu cihaz oksijen kullanımını ölçerek diyet kalorisinin kişiye özel olmasını sağlamıştır. Bu ölçümler Tübitak 'ın dikkatini çekmiş, Çukurova Üniversitesi bilgisayar bölümünden Doç. Dr. M.Fatih Akay'ın desteği ve Türkiye' nin en büyük yazılım şirketlerinden SMARTİKS 'in katkısıyla 2018 'in Temmuz ayında Tübitak projesine dönüştürülmüştür. Müzda IRMAK Danışma Merkezi Tübitak Teydeb destekli yazılım geliştirme projesinde danışman firma ve fikir ortağıdır. Türkiye 'de Tübitak proje desteği alabilen tek diyetisyen olmuştur. Bu proje tamamlandığında bir yapay zeka kan verilerini de değerlendirerek insanlara daha doğru kalorilerle diyet yazılmasını sağlayabilir. Özel danışmanlık hizmeti veren Uzm. Dyt. Müzda IRMAK İstanbul Çekmeköy Şubesi ve Adana Şubesinde UZMAN DİYETİSYEN MÜZDA IRMAK BESLENME DANIŞMANLIĞI' nın kurucu diyetisyeni olarak bireysel ve kurumsal olarak hizmet vermektedir.

OKAN OFLAZ

Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği (WARF) Kurucusu ve Başkanı
Uzun bir süredir hayvan hakları konusunda zorlu bir mücadele veren Okan Oflaz, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanların hayatına dokunmaya çalışan bir aktivist. Bugüne kadar 130’dan fazla yük hayvanının tedavisini yaptırıp yeni evlerine kavuşturdu. Okan Oflaz’ın ‘Kuyu’ köpeğin ve Suriye’de bombalanan hayvanat bahçesinden vahşi hayvanların kurtarılmasında da payı büyüktü. Hayvanlara daha fazla yardımcı olabilmek adına Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’ni (WARF) kurdu. Kurtarılan hayvanların rehabilite edileceği, engelli, yaşlı ve sahiplenilmeyen hayvanların sevgiyle rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı bir kurtarma çiftliğini zor şartlar altında hayata geçirdi.

TİMUR AKKURT

Gazeteci
Patika Dijital'in profesyonel anlamda, Türkiye'nin kurumsal anlamda ilk YouTuber'dır. Allianz için "Allianz Motto Müzik" kanalını 2015 yılında kurmuş ve halen içeriklerini, stratejisini, sosyal medya hesaplarını, reklam planlamasını hem üretip hem yönetmektedir. Türkiye'de dijital yayıncılığın önemi ile ilgili yazılarının ötesinde uygulanmış projeler ile sonuçlar almıştır. Kristal elma, Felis ödülleri kazanan bu proje ile Yekta Kopan, Mehmet Turgut, Bülent Şakrak, Can Yılmaz, Gaye Su Akyol, YouTuber Berkcan Güven gibi isimler Motto Müzik'te içerik üretmektedir.

Organizing team

Hüsnü
Arda

Adana, Turkey
Organizer