Győr
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 28, 2019
Gyor, Győr-Moson-Sopron
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem
Aradi vertanuk utja 16
Gyor, Győr-Moson-Sopron, 9021
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Győr events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

András Cseh

Cseh András közel két évtizede éli az építészeti tervezés és oktatás világát. Műegyetemi, finnországi és dániai tanulmányai után hazatért a Szigetközbe, hogy Győrben dolgozzon és tanítson tervező építészként. Először a CZITA építész iroda, majd a saját maga és barátai által alapított CAN Architects csapatában szerzett elismerést hazai és nemzetközi szinten. Kutatásai eredményeit gyermekek és tanáraik térbeli érzékenyítésére, környezeti nevelésére alkalmazzák Európa több országában. Elméleti munkája a gyakorlatban is kipróbált: a Széchenyi István Egyetemen megújult építészképzésének is integrált részét képezi. Jelenleg Uruguay pedagógiai paradigmaváltását segíti oktatási szakértőként többek között az MIT, a Finnish Design Museum és a Basurama kutatóival együttműködve. Építész tervezőként célja Magyarországon meghonosítani az elmúlt évtizedek bevállt nemzetközi iskolaépítészeti gyakorlatait, illetve új építészeti megoldásokat fejleszteni a ma felmerülő pedagógiai kihívásokra.

Brigitta Békési

Békési Brigitta alkotta meg a Beautyrobic edzésmódszert, ami mára már nemzetközi franchise üzletté nőtte ki magát. Megnyerte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének “Jövő reménysége” díját, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 13 kerület. “Év fiatal vállalkozója” díját emellett több egyetemen és konferencián volt már felkért előadó. Az ENSZ ifjúsági küldöttségében ő képviselhette Magyarországon a Fiatal vállalkozókat és szinte nincs olyan nagyobb hazai médium, amiben ne szerepelt volna. Felkérték a FIVOSZ Sport- és Életmód Bizottságának elnöki posztjára, valamint az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara NEW YORK Budapesti vezetőjének is. A Central European Startup Award-on jelölték a “The Most Influental Woman” díjra és a BOSS Connect mentor programban felkért mentorként segíti a fiatal vállalkozókat. Beautyrobic órákon azt tanítja a nőknek, hogy hogyan lehetnek igazán vonzóak. Könyvet írt a témában, ami bestseller lett és 9 hónap alatt már a 3. kiadást érte meg és most készül az amerikai kiadásra. Olyan emberek ajánlották , mint például Brian Tracy, Wolf Gábor vagy Szily Nóra..

Dr. Hanula Barna

1983-ban autógépészként végzett Budapesten és utána Közlekedéstudományi Intézetben dolgozott a belsőégésű motorok kutatási területén. 1987-től a Budapesti Műszaki Egyetemen oktatott és folytatta kutatómunkáját. Magánvállalkozásában versenymotorokat fejlesztett. 1988-89-ben a Magyar Autó-és Motorsport Szövetség műszaki főfelügyelője volt. 1989-től a németországi Dr. Schrick (később AVL-Schrick) cégnél dolgozott motorfejlesztőként és fejlesztési osztályvezetőként, majd 1999-től ügyvezető igazgatóként. Ez idő alatt számtalan belsőégésű, később hibrid és elektromos hajtásrendszer fejlesztésében működött közre. Ph.D. fokozatát ipari kerámiák alkalmazása területén szerezte Budapesten, 2002-ben. 2012 óta az Audi Hungária Zrt. és a Széchenyi István Egyetem megbízásából az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot, 2015 januárja óta az egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karát vezeti.

Varga Miklós

Dr. Varga Miklós vagyok az Amerikai Egyesült Államokban élek. Florida Államban közjegyzőként és Üzleti mentorként dolgozom. Magyarországról és az Európai Unióból viszek be az USA-ba projekteket, szabadalmakat, találmányokat, technológiákat, Franchise ötleteket, szolgáltatásokat és termékeket. Az ÖTLETBŐL DOLLÁR program keretén belül én a racionális “mit és hogyan” részt képviselem.

Organizing team

Erika
Kalmarne Hollosi

Győr, Hungary
Organizer