Amstelveen
x = independently organized TED event

Theme: Once Upon a Time

This event occurred on
April 14, 2019
Amstelveen, Noord-Holland
Netherlands

Na het succes van onze eerste TEDxAmstelveen in maart 2018 zijn we bezig met de organisatie van een groter maar vooral ook grootser evenement.
Het thema van 2019 is ‘Once Upon a Time’. Dit gaat over dromen die werkelijkheid worden. Over tijden die veranderen, waardevolle lessen uit het verleden, uitdagingen van nu en over oplossingen voor een toekomst waarin niets onmogelijk is.
Het evenement is inmiddels uitverkocht maar je kunt je via onze website op de wachtlijst laten plaatsen.

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
Amstelveen, Noord-Holland, 1181ZM
Netherlands
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Amstelveen events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Demi Baltus

Demi Baltus (1998) houdt van avondwandelingen, heeft een hekel aan inparkeren en zal nooit een gedicht van papier aflezen. Raak en ritmisch verwoordt zij wat wordt gedacht, maar niet gezegd. En dat brengt haar nog eens ergens. Zo beklom ze de afgelopen jaren verschillende literaire podia, leerde slammen van de groten en ging met de Poëziebus op tour door Nederland en België.

Hilde Latour

Initiator
Hilde Latour is oprichter van WiseCoLab, een internationaal netwerk van individuen en organisaties die nieuwe technologieën wil inzetten voor het algemeen belang. Tevens is zij schrijver voor het Basic Income Earth Network (BIEN), voormalig bestuurslid van Unconditional Basic Income Europe (UBIE) en bestuurslid Vereniging Basisinkomen.

Hillebrand Breuker

Projectmanager Groen innovatie
Hij maakt zich zorgen over de natuur en de biodiversiteit die in rap tempo afneemt. Als groene innovator én als echte creatieveling heeft Hillebrand dan ook volop ideeën over hoe je de voor en mét de natuur kunt werken. Zo werkt hij aan een manier om bermgras te gebruiken als gladheidsbestrijdingsmiddel en heeft hij verstand van voedselbossen. Ook is hij bedenker van de Groen Kapitaal Boerderij, een plek voor groene innovatie en samenwerking in een recreatiegebied. Hij werkt voor de Provincie Noord-Holland maar is meer ondernemer dan ambtenaar. Met veel energie en enthousiasme is hij dagelijks in de weer om de wereld een stukje groener te maken.

Karen Hamaker- Zondag

Symbolisch therapeut
Tijdens het besturen van historische ontwikkelingen en tijdbeelden in het kader van de Jungiaanse psychologie zag Karen hoezeer deze verschillen samenhangen met maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Dat wekte haar interesse. Voor Dasym doet ze onderzoek naar tijdbeelden en ook hoe deze uitwerken in politiek, maatschappij en economie.

Karen Walthuis

Filosofisch psycholoog
Mensen prikkelen hun geest en hart een beetje verder open te zetten. Dat is wat Karen in essentie doet. Hierdoor floreren individuen en organisaties. Leiderschap komt tot ontwikkeling. Communicatie en samenwerkingen worden effectiever. Relaties verbeteren, zowel zakelijke, collegiale als familiale. Karen doet dit via (provocatieve) coaching, training, procesbegeleiding, supervisie en intervisiebegeleiding. Daarnaast geeft ze (interactieve) lezingen en schrijft boeken, artikelen en blogs. Hierbij richt ze zich op iedereen die bij zichzelf stil wil staan en op coaches/begeleiders, trainers, (coachende) leiders, (management)teams en andere (eigenwijze) professionals in het bijzonder.

Margo Rijerkerk

Rasoptimist & samenbrenger
De rode draad in het leven van Margo is maatschappelijke betrokkenheid. Ze doet niets liever dan het samenbrengen van mensen en het opzetten van bijeenkomsten en events die de wereld een stukje mooier maken. Ze is altijd nieuwsgierig naar wat mensen raakt en beweegt. Door haar enthousiasme weet ze mensen aan zich te binden en door de energie komen dingen ook echt van de grond.

Marieke Lips

Kindbehartiger
Marieke Lips ondersteunt kinderen en hun ouders in een scheidingssituatie. Zij is jurist van huis uit, opgeleid tot bijzondere curator in Jeugdzaken, Kindbehartiger, ontwikkelaar van het functieprofiel van de Kindbehartiger, SCHIP begeleider, getraind in systemisch werken en zelf trainer. Marieke zet zich vanuit haar hart, passie en professionaliteit in voor de positie van kinderen en hun rechten. Zij ondersteunt daarbij ook ouders, gezamenlijk dan wel afzonderlijk van elkaar.

Niels van Buren

Sociaal ondernemer
Als sociaal ondernemer heeft Niels al een bewogen carrière achter de rug. Nu geeft hij via Swink Webservices mensen met o.a. autisme een kans om mee te draaien in de wereld van contentmarketing. Het fonds MS Research heeft hij mede opgezet, gericht op onderzoek naar Multiple Sclerose.

Nissrine Aissati

Trainer
Training geven aan jongeren van verschillende doelgroepen: PO, VO, MBO, Jeugdzorg, mytylscholen, jongeren met een laag IQ, Jongeren met gedragsproblemen en sportverenigingen.

Sabine Pinedo

Vasculair internist & entrepeneur
Sabine studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar (cum laude) haar artsexamen. Vervolgens werd zij in het AMC opgeleid tot internist. Voor Sabine staat de patiënt altijd op de eerste plaats. Sabine is (mede)eigenaar en oprichtster van een online trombosedienst (trombovitaal.nl), een hartrevalidatie concept (cardiovitaal.nl) en een ZBC (stichting hearts4people). Deze initiatieven optimaliseren, samen met zorgprofessionals, zorgpaden op het gebied van hart-en vaatziekten. Ook leefstijl ondersteuning op afstand speelt hier een belangrijke rol. Sabine Pinedo is ook oprichter van Vital10, een online platform als middel om begeleiding op afstand en begeleiding bij leefstijl verandering in samenwerking met verschillende professionals te kunnen realiseren. Vorig jaar ontving zij een subsidie van de hartstichting om gezamenlijk met het LUMC en de Universiteit Leiden te onderzoeken of belonen helpt om een positieve leefstijl-aanpassing langer vol te houden.

Tijs Koedam

Wellbeing Expert
Terwijl succes niet leidt tot geluk, draagt geluk wel bij aan succes’. Een positief en energiek leven, dat is waar Tijs voor staat met zijn EnergyPlatform. Van nature een levensgenieter pur sang en opgevoed vanuit de filosofie dat niet alles leuk kan en hoeft te zijn, maar dat alles is om te buigen naar iets positiefs.

Organizing team

Mette
Reitsma

Amstelveen, Netherlands
Organizer
  • Merel Funke
    Production
  • Ray Bogman
    Team member