GündoğduSquare
x = independently organized TED event

Theme: Back to Basics / Özüne Dön

This event occurred on
November 9, 2018
İzmir, İzmir
Turkey

We have been inspired by our own lives to come up with this theme. We are all sometimes challenged by our busy schedules and we forget or even ignore the things that matter the most. This is not something we see in ourselves but also within our community. In this steadily changing world, it is sometimes hard to make spiritual well being our priority. So we thought to go "Back To Basics" and inspire our audience to think about their personal values and reevaluate their relationships not just with others but also with themselves. We believe that many people have come to a point in their lives when they question what exactly it is that they are doing and how meaningful their interactions are. We want to take this common experience and suggest different ways of coping with it.

İzmir Fransız Kültür Merkezi
Kültür Mahallesi, Cumhuriyet Blv No:152, 35220 Konak/İzmir
İzmir, İzmir, 35220
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Square events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aydan Çelik

Yazar, Karikatürist, Bisikletçi
Aydan Çelik 1966 yılında doğdu. İstanbul Universitesi’nde İşletme ve İktisat Tarihi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Universitesi’nde Heykel eğitimi aldı. Çizgi film ve tasarım ofislerinde, reklam ajanslarında, gazetelerde, dergilerde çalıştı. Çocukken bağlandığı üç şeyin, yazmanın, çizmenin ve bisikletin peşini hiç bırakmadı. Mişli Geçmiş Zaman, Bi Tur Versene ve İstanbul Bisiklet Rehberi adını taşıyan kitapları yazdı. Sedona İstanbul, Sedona Karnaval, Carraro Manifesto, Carraro Troya ve Carraro Mavi adında beş bisikletin üstüne imza attı. Açık Radyo’da Esra Ertan ile Şeytan Arabası adında bir bisiklet programı hazırladı. Eurosport Türkiye yayınlarında yarış yorumcusu olarak yer aldı. Halen Cyclist Türkiye bisiklet dergisinde yazıyor. İstanbul’da yaşıyor. Bisiklet üstünde çocukluğunu arıyor.

Benan Bilek

Metin Yazarı, Halkla İlişkiler Uzmanı, Stand-Up Programcısı
1965 İstanbul doğumlu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili Edebiyatı okumak için İzmir’e geldi ve İzmir’de yaşamayı seçti. Doğrudan satış sektöründe hizmet veren BMS ve Aphrodie Estetique firmalarında Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak uzun yıllar çalıştı. Eş zamanlı olarak çeşitli ajans ve prodüksiyon firmalarına metin yazarlığı yaptı. Kendisini hep farklı şekillerde ifade etmeyi sevdi. Un elekleri üzerine ipliklerle yaptığı resimlerle 6 sergi açtı. Halkla ilişkiler konusundaki deneyimlerini reklam ajansı yöneticiliğine taşıdı. Bir yıla yakın zamandır kendi ajansında stratejist ve konsept danışmanlığı yapıyor. Türkiye’nin izleyicisi sadece kadın olan ilk ve tek kadın stand up programını 3 farklı oyunla 5 yıldır sürdürüyor.

Gülgün Sharafat

Psikolog
Gülgün SHARAFAT 1983 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji master programına başladı. Eğitimini aldığı konular arasında Aile Terapisi,Travma terapisi ve EMDR, Hipnoz, Enerji Psikolojisi ve Enerji Kinesyolojisi , Meridyen Terapisi, Stres ve Stresle Başetme Teknikleri bulunmaktadır. 1998 yılından beri “Pozitif Psikoloji ve Spiritüel Psikoloji " alanında çalışmaktadır. Geliştirdiği “Psikosibernetik Gelişim Programı”nı 1999- 2013 yılları arasında çalışma ve eğitim gruplarında uygulamıştır. 1999 yılından beri İdeal Ben , Başarıya Odaklanmak , Lider Ebeveyn, Pozitif Kimlikli Çocuk Yetiştirmek, Stresle Başetme Teknikleri, Meditasyon ve Yönlendirilmiş İmgeleme, Enerji Psikolojisi ve Meridyen Terapisi, Bütünsel Beyin Öğrenmesi ve Spiritüel Psikoloji ana başlıkları altında seminer, konferans, eğitim ve çalışma grupları düzenlemektedir.

Jaki Baruh

TurkeyVideoNetwork.com'un kurucu ortağı yöneticisi
Jaki Baruh, 1982 İzmir doğumlu. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Üretim Sistemleri mühendisliği mezunu. 2002 – 2007 yılları arasında Hay Group, Accenture ve Quattro Business Consulting firmalarında insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı yaptı. 2007-2011 yılları arasında Uyku Tulumu Turizm Organizasyonda yaratıcı ortak olarak görev aldı. 2008 yılından günümüze oyunculuk yapmaktadır. 2012 yılından beri faaliyet gösteren eğitim organizasyon firması Work-with-Games’in kurucu ortağıdır. Ayrıca Türkiye’nin çok izlenen Youtube kanallarından SokakRoportajlari.com’un ve yaratıcı video içerik ajansı TurkeyVideoNetwork’ün kurucu ortağı ve yöneticisi.

Mehmet Kocabaş

Danışman, Eğitmen
Mehmet Kocabaş ODTÜ İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1984 yılında Sabancı Holding’e bağlı LASSA firması Personel Bölümünde başlamıştır. 1986 yılında Yönetim Hizmetleri Kısım Müdürü olarak ARGESA da görevine başlamış ve işe alım, iş tanımları, ücret ve maaş yönetimi gibi personel fonksiyonlarının yanı sıra, proje fizibilite çalışmaları ve yönetim enformasyon sistemleri geliştirmiştir. Bunu takiben Personel Müdürü olarak BEKSA da göreve gelmiştir. Bu şirkette geniş anlamda personel fonksiyonundan sorumlu olmuştur. 1989 yılında Tetra Pak’ta İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev almıştır. 1997 yılında Tetra Pak’tan ayrılan Kocabaş halen Praendex Europe’un Türkiye kanadında yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Dünyaca ünlü yaratıcılık gurusu Edward de Bono’nun seminerlerini Türkiye’de vermeye yetkili olan tek konuşmacıdır. Halen Türkiye’de yönetim ve yaratıcılık konularında eğitimler vermekte ve danışmanlık yapmaktadır.

Semen Öner

Şef, Yazar
Semen Öner Boğaziçini Üniversirtesi İnglizce öğretmenliğinden mezun oldu. Tetrapak'ta çalışma hayatına başladı. 1999'da halen kurumsal eğitimler veren FURLA'yı kurdu. Semen Öner, dünya'nın en saygın aşçılık okulu Le Cordon Bleu Paris'teeğitim almıştır. 2000 yılında Türkiye'nin ilk kapsamlı yemek kursu MUTFAKTAYIZ'ı kurmuştur. Öner'in 2004'te başlayan televizyonculuk serüveni halen devam etmektedir. Araştırma sonuçlarına göre Öner Türkiye'nin en güvenilen ve tanınan şeflerinden biridir. Aynı zamanda üniversite öğretim görevlisi olan Öner, ekmekçilik, pastacılık, fırınlama teknikleri, Türk yemekleri dersleri vererek geleceğin şeflerini yetiştirmektedir. Food Design konusunda yüksek lisans yapmakta, 3 boyutlu gıda basımı üzerine çalışmaktadır. İnsanların hayatına olumlu yönde dokunan projelerde yer almaktan mutluluk duymaktadır.

Organizing team

Galya
Algranati

Izmir, Turkey
Organizer

Dünya
Gürses

İzmir, Turkey
Co-organizer