Danubia
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 13, 2018
Budapest, Pest
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Palace of Arts
Komor Marcell u. 1.
Budapest, Pest, 1095
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Danubia events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bart István

klímaszakértő
Bart István a Klímastratégiai Intézet 2050 igazgatója és a nemzetközi klímatárgyalások magyar kiküldöttje. Több mint 15 éve dolgozik az éghajlatpolitikában. A kibocsátások csökkentésére legalkalmasabb politikai és szabályozási módszereket kutatja és arra bátorítja az embereket, hogy lépjenek fel a világot romboló klímaválság ellen.

Dr. Csató Gábor

az Országos Mentőszolgálat főigazgatója

Dr. Csepeli György

szociálpszichológus
Dr. Csepeli György kiváló magyar szociálpszichológus, közéleti személyiség, közkedvelt média-szakértő. Már ifjú egyetemi tanárként is a társadalomlélektan, a nemzeti tudat és a csoportközi viszonyok inspirálták. Kutatásai során arra a kérdésre keresi a választ, hogy a nemzetkarakter megértése miképpen segít nekünk a panaszkultúra megváltoztatásában.

Dr. Eszter Tanczos Olver

Eszter is an enthusiast to bring new medical technologies to every day´s therapies and she believes that disruptive technologies will fundamentally shape healthcare making it accessible and affordable for broad populations. Eszter has founded and led innovative businesses as CEO in the field of regenerative medicine, medtech, and biotechnology. Eszter holds a Doctor of Medicine and she has also been trained as business and international multi-track peace mediator. Eszter is also involved with young entrepreneur coaching and she has been mentoring innovative companies in their business strategies.

Dr. Eszter Tanczos Olver

doctor, entrepreneur

Dr. Fekete Andrea és Doffek Gábor

kutatóorvos és blogger

Fehér Anna Ditta

építőművész

Fehér Anna Ditta

építőművész
Fehér Anna Ditta építőművész, mesterszakos hallgató a Budapesti Metropolitan Egyetemen, a fenntartható építészet, a tudatos önkéntesség és a kultúrák közötti tudáscsere elkötelezett gyakorlója. Az utazás - legyen az fizikai vagy lelki - megszállottja. Számára az élet egy kaland, amelyben a szinte jelentéktelennek tűnő pillanatoknak sorsfordító szerepe lehet.

Hankó Gergely

természetvédelmi mérnök, hulladékos szakértő

Hodász András

katolikus pap, vlogger
Hodász András ma talán anakronisztikusnak tűnő foglalkozást űz: római katolikus pap, ugyanakkor népszerű író, blogger, vlogger. András egyike azoknak az ifjú véleményformálóknak, akik az elmúlt években robbantak be a köztudatba: hiteles, őszinte megnyilatkozásai napjaink legizgalmasabb közéleti erkölcsi kérdéseit vetik fel újszerű hangvételben és technológiával.

Kálló Péter

fotográfus

kidsnews.hu -

szerkesztőség
A kidsnews.hu szerkesztőségében 30 eltökélt tizenéves dolgozik azon, hogy cikkeiken keresztül értéket teremtsenek a Z generáció számára egyfajta hidat képezve a felnőtt és a felnövekvő nemzedék között. Öt fiatal szerkesztő – Papp Júlia, Orbok Réka, Borsodi Eszter, Solymosi Máté és Juhász Gréta – mesél az őket sújtó sztereotípiákról. Az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia pedig róluk beszél, és arról, hogy valóban milyen is tizenévesekkel dolgozni.

Schieszler Tamás

vezetési tanácsadó, coach

Simon Renáta

táncművész

Simon Anholt & Madeline Hung The Good Country

statecrafter

Stumpf Kata

szerkesztő-riporter

Szabó Erik

tanár, bátorságkutató

Várady Zsuzsi és Molnár Levente

a Momentán Társulat alapító tagjai

Organizing team

Csaba
Manyai

Budapest, Hungary
Organizer

Roland
Manyai

San Francisco, CA, United States
Co-organizer
  • Pal Honti
    Curation