Izmit
x = independently organized TED event

Theme: Reframe - Farklı Açıdan

This event occurred on
September 22, 2018
Kocaeli, Kocaeli
Turkey

Think beyond the box !

The human mind has drawn boundaries that cannot be passed on and our thoughts stuck in these boundries.as a result life turns into a routine of the same repetition so it created huge boundaries.Despite our best efforts to be different ,we get up morning and find ourselves thinking,behaving and feeling the same way we did yesterday-and the days,months and years before that.
Have you ever wonder why ?
It s just because of limits. The only limits in your life are those that you set yourself. We are ready to go on a great journey and we invite you to this journey.
It is time to move on.
Push your boundaries !
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" Put all excuses aside and remember this :you're capable
It s time to refresh your mind
Don't scare be active be energetic ,just start
All you need is the courage. Believe in yourself.
Sometimes the bad things that happen in our lives put us directly on the path to the best things that will ever happen to us.
How about evaluating our lives from 'Different angle' at 9.22.18

İnsan zihni kendine geçilmeyecek sınırlar çizdi, düşüncelerimiz bu sınırlar içerisinde sıkışıp kaldı. Hayat kendi içerisinde tekrarlardan oluşan o sürekli döngüye başladı ve… O çerçevede artık bir sınır oldu...

Pencerenin dışına bakarken, içerisinin nasıl göründün düşündün mü? Bizler yolculuğa çıkmaya hazırız, seni yolculuğa davet ediyoruz. Yeniden tereddüt edip bir keşke daha demeden harekete geç ve sınırlarını kaldır.
Hayat için hep keşke o tarafı da deneseydik demek kolay, peki yola girmeden yola bakmayı bilip adımından emin olsan.

Dünya’yı değiştiren ve değiştirmek için çabalayanlar cesaret etti, düşüncelerinin sınırına takılmayı bir kenara bıraktılar.

Fikirleri Yenileme zamanı geldi!
Enerjini topla!
Korkma, başla!
Adım atmaya başlayınca devamı geliyor!
Cesaretin siperin olsun!
Unutma, hayatta her zaman beyaz yoktur. Siyah da güzeldir.

Hayatlarımızı 22.9.18 de ‘Farklı Açıdan’ değerlendirmeye ne dersin?

Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi
Oramiral Salim Dervişoğlu Cad. Kocaeli Sanayi Fuar Yanı
Kocaeli, Kocaeli, 41040
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Izmit events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Murat Bizel

Perküsyonist
Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi öğretmenliği bölümünde eğitim görmüştür. Müzik eğitimine ailesinin yönlendirmesi ile İstanbul'da klasik keman dersleri alarak çok küçük yaşlarda başladı. 1999 yılında dünyaca ünlü perküsyon ustası ve devlet sanatçısı Okay Temiz ile tanışması sonucunda kariyerine yeni bir şekil vererek müziğin pedagojik ve terapi boyutundaki alanlarına yönelmiştir. Koç üniversitesi ve Kocaeli üniversitesinde; dersler ve seminerler vermiştir. Türkiye'de ve dünyada bir ilk olarak gösterilen, tamamı Emniyet Teşkilatı mensuplarından oluşan “Polis Perküsyon Topluluğu”nu kurdu. İzmit Belediyesi Zihinsel Engelliler Ritim grubunun koçluğunu ve rehabilitasyon eğitmenliğini üstlendi. Ve daha başta Kocaeli olmak üzere birçok ilde ve ilçedeki kurumlarda faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca sanatçı birçok yarışma ve uluslararası festivallerde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Ayşe Ören

İç Mimar
TED Ankara Koleji’ni bitiren Ayşe Ören, 2006 yılında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında “DesignArt” şirketini kurdu. Aynı yıl Sanayi Bakanlığı’ndan Tekno Girişim sermaye desteği alan ilk mimar unvanına sahip oldu. İnterdisipliner bir bakış açısına sahip olan Ayşe Ören’in felsefesi; ihtiyaçlara uygun, sanata yeni bir perspektif kazandıracak, yeni anlayış şekilleri ve evrensel bir dile sahip olan çalışmalar ortaya koymak şeklinde özetlenebilir. “Farklılıklarımızı koruyarak kültürümüze ait bilgileri evrenselleştirmeli ve böylece gelişmeliyiz. Kültürel bilgilerimizi tasarıma artı değer katmak için kullanmalıyız” diyen Ayşe Ören, ülkemizde sayıları her geçen gün artan başarılı kadın girişimcilere de benzersiz bir örnek oluşturuyor. Odaklandığı konuların başında engelliler, çevre duyarlılığı (geri dönüşüm), enerji verimliliği, sürdürebilir yapılar ve akıllı şehirler geliyor.

Burak Küntay

Akademisyen
İstek Vakfı Bilge Kağan Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Siyaset Bilimi üzerine Florida Atlantic Üniversitesi(FAÜ)’nde ve yüksek lisansı da yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında yapmıştır. Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktorasını tamamlamıştır. Akademik çalışmalarını genel olarak ABD devlet sistemi, ABD dış politikası ve Ortadoğu konularında yapmıştır. ABD Senatörü Bill Nelson’un yanında stajını tamamladıktan sonra FAÜ Mütevelli Heyeti Üyeliği ve aynı üniversitede Vakıf Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeliğinin yanı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve üniversitenin Rektör Danışmanlığı görevlerini de yürütmektedir. ABD merkezli ATC, yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.

D. Hakan Habip

.
Hakan Habip kendisini “takıntılı anlam taciri ve normal yurdum insanı” olarak tanımlıyor. Bu topraklarda doğduğu için, ailesi için, yapabildikleri için, yaşamın gösterdikleri için şükrediyor. Baba, öğrenci aynı zamanda “ya tutarsa” diyerek yine, yeni, yeniden deniyor. Umutlu. Gönüllü. Türkiye ve çevresindeki halkların bilimle kalkınacağına, el ele bilimle barışı inşa edeceklerine, insanlığa ilham kaynağı olacaklarına inanıyor. Matematik, işletme, kurumsal satış, dağıtım, üretim, networking deneyimleri sonrası denemeler...

Dilek Alp

Mimar
Diğer kıtalarda “Kültürel DNA Değişimcisi”, ilkel kabilelerde “Red Hurricane ” isimleri takılmış fakat biz kendisini "Dilek Alp" olarak tanıyoruz. Gerçek bilginin değersizleştirildiği bu dönemde, her şeye rağmen umudunu yitirmeyip bitmeyen enerjisiyle durmaksızın çalışan, üreten bir mimar ve mühendis. Günde ortalama dört bin kişinin ziyaret ettiği bir blogu var. Dünya kadın liderlerinden biri, yerelde marka yaratıcısı, kültürel miras uzmanı ve aktivisttir. Somatik Koç kavramını tanıtmıştır. Peru’da başlayan hikâyesi onu ABD Beyaz Saray’da Türk uzman olarak çalışmaya kadar taşımıştır. Birleşmiş Milletler bünyesinde gönüllü uzman eğitimcidir. Dünyanın yok saydığı yerlerde kabilelerle çalışmış, gözlemlerde bulunmuş, raporlamıştır. Cumhuriyet ve Atatürk aşığı, vatanını her şeyden fazla seven bir Türk kadını.

Eyyüb Yılmaz

Sağlıklı Tıbbi Beslenme Uzmanı
Bingöl Sağlık Meslek lisesinde sağlık alanına ilk adımını attı. Selçuk Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürdü. Tıp fakültesinde kendi sağlık sorunlarını çözmek istiyordu. Hayatında yaptığı küçük ve basit yanlışlıkları düzelterek uzun yıllardır çözemediği sağlık sorunlarına çözümler buldu. Tıp fakültesinde beslenme şekli epeyce değişmişti. Araştırdı. İlaç tedavisinin yanında beslenme tavsiyeleri verdiğinde daha etkili sonuçlar alınca tıbbi beslenme konusuna merak saldı. Her gün artan bilgi birikimini ve tecrübelerini paylaşmak için 2017 yılında kitap yazdı. Tis akademisi bünyesinde doktorlara yönelik düzenlenen programlarda “Bütüncül Beslenme” eğitimleri vermeye devam etmektedir. Tıbbi beslenme stratejilerini duygu dili ile öğreten bir model geliştirdi ve böylelikle kalıcı kilo vermenin yolunu kolaylaştırmış oldu. Her coğrafyadan tatmanın bedenin eksikliklerini gidereceğini düşünüyor. Yöresel lezzetleri keşfetmekten keyif alıyor.

Hatice Çolak Yentürk

Aktivist, Yazar, Akademisyen
Kıbrıs, Viyana ve Paris’te aldığı yabancı dil, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sırasında grilere boyandı. Griye boyanmasındaki payın büyüğüne, okuduğu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü sahip oldu. Üniversite sonrasında İstanbul’da hayatın tüm renkleri içine dolmaya başladı. Koca koca markaların sosyal sorumluluk projelerini yönetti. “Kurumsal Sosyal Sorumluluk”, “Etik ve Sosyal Girişimcilik” dersleri verdi, çocuklara gülücük dolu kitaplar yazdı. Doksan kadar ülke gezdi. Afrika onun için hayatın tüm renklerinin toplamı oldu. Her kayboluşunda yolunu orada buldu. Daha sonra Afrika’ya yerleşti. “Asselam” adında bir vakıf kurdu. Hala Afrika’nın doğusunda küçücük bir adada, okyanus kıyısında bir köyde, ağaçların üzerinde kütüphaneleri olan bir bahçede, yapraklardan yapılmış çatısı olan bir evde yaşıyor. Ve hep böyle, çok mutlu insanlara sahip bir dünyada yaşayıp yaşlanmanın hayalini kuruyor.

İsmail Haznedar

Stratejist
Dünyanın en yaygın liderlik ve girişimcilik organizasyonu JCI’ın Dünya Başkanlığını kurumun 100.yılında yaptı. Organizasyonun ilk ve tek Türk Dünya Başkanı. Döneminde 100’den fazla ülkeye seyahat ederek, 5.000’den fazla yerel lider ve 200.000 üye ile proje çalışmalarına liderlik etti. ODTÜ İşletme bölümünden 2000 yılında mezun oldu ve Marmara Üniversitesi’nde Pazarlama Yüksek Lisans derecesini tamamladı. Çeşitli kurumlarda Stratejik Yönetim alanında çalıştı, projeler yönetti. Alanındaki en eski ve köklü kuruluş olan Strategic Planning Society (SPS)’nin onursal üyesi, Türkiye temsilcisi olan Stratejik Planlama Derneği’nin de kurucu başkanı oldu. Stratejik İşler ile yönetim danışmanlık hizmetleri sunuyor. Girişim Hareketi (Gain Global) programını Türkiye’de girişimcileri ve destekçilerini bir araya getirmek için başlattı, Gain Global, 2020’de 20 ülkede 200 şehirde bölgenin en yaygın girişim yatırım ağı olarak liderlik etmeyi hedefliyor.

Melis Kaygılaroğlu

Kadın
Okan ile Yasemin'in kızı olarak 1989 yılının Haziran ayında dünyaya geldi bu kız çocuğu. İstanbul'da geçen ömrünün en sevdiği kısımları hep Kaş'ta geçti. O yüzdendir bu kız çocuğunun ''Kaş benim 2.evim'' demesi. Kendini bildi bileleli sahneye olan merakından Üniversitede Tiyatro Bölümünü seçeceği zaten önüne geçilemez bir gerçekti. Üzerine oyuncu koçluğu yapmaya ve iyi bir anlatıcı olmak için eğitimlere gitmeye devam etti. Tanışmalarının üzerinden 3 ay geçtikten sonra 2014 yılında Uraz'la evlendi. Ardından 2016 yılında Ada'yı dünyaya getirip anne olan bu kadın yıllardır kadınlar hakkında konuşmaktan, yazmaktan bir an olsun çekinmedi. Gücü kuvveti olduğu sürece kadınlar için yazmaya, konuşmaya ve anlatmaya devam edecek.

Tuğba Bora

Türkiye'nin İlk Kadın Drift Pilotu
Tuğba Bora 1983’te İzmit’te dünyaya geldi. Kocaeli Üniversitesi Kimya Teknikerliği bölümünü başarıyla tamamladı. Bölümünün aksine 10 yıldır araç sektöründe çalışmaktadır. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun düzenlediği yarış hakemliği seminerlerine katıldı. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra her sene düzenlenen farklı klasmanlardaki yarışlarda gözetmen hakemlik yaptı. 2016 yılında yardımcı pilotluk teklifi aldı ve böylece yardımcı pilotluk serüveni başlamış oldu. Araba kullanmak onun için bir tutkudur. Otomobil sporlarında kadınların azınlık olduğundan ve bu alanda kadınlara karşı çok değişik bir algının varlığından bahseder. Türkiye’de bu işi başarmış az sayıda kadın yarışçı vardır. Bu durumun da etkisiyle Tuğba Bora’nın hedefi “King of Europe Pro2-Queen”e katılarak Türkiye’yi yurt dışında temsil eden ilk Türk kadın drift pilotu olmaktır. Farklı dallardaki çeşitli ödüllerin de sahibidir.

Ufuk Koçak

Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış Rekortmeni
Yüzlerce insanın hayatını etkileyen 1999 Gölcük depremi onun da hayatını değiştirmiştir; 3 gün göçük altında kalmış ve iki bacağını kaybetmiştir. Yaşama sevinci ve azmiyle hayat mücadelesine en baştan başlamış, önce yeniden yürümeyi öğrenmiştir. Daha sonra yüzme, tırmanış, yelken, rüzgâr sörfü, su kayağı, basketbol, tenis, dalış, serbest dalış, ATV motor sporları, binicilik gibi branşla ilgilenmeye başlamıştır. 2009 ilk engelli dalış eğitmeni olmuştur. 2010 yılında "Engelsiz Deniz Projesi" kapsamında 100'den fazla dezavantajlı grubu sualtı dünyası ile tanıştırıp su sporlarıyla tanıştırmıştır. 2014 yılında "Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru"nu kırdı. 2015 yılında Antik Likya yolunu 75 günde yürüdü. 2017 yılında, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde dalış yaparak ikinci kez dünya rekorunu kırdı. Ufuk Koçak "Hayat onu yaşamayı bilen cesur insanlarındır." diyerek hikâyesi ve cesaretiyle insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

Organizing team

Metin
AKIN

Istanbul , Turkey
Organizer

Setar
Rizvanche

Kocaeli, Turkey
Co-organizer
  • Gülçin Bostanoğlu
    Curation