TartuSalon
x = independently organized TED event

Theme: Tartu- rohkem kui ülikoolilinn

This event occurred on
February 8, 2018
Tartu, Tartumaa
Estonia

Õhtu teemaks on “Tartu - rohkem kui ülikoolilinn” ning ürituse eesmärk on julgustada meid muutustele ja arengutele, mis võiksid ühendada erinevaid Tartu kogukondi ja teha meie ühist keskkonda paremaks. Erinevalt tavalistest TEDxTartu üritustest keskendub salongiõhtu ühisele arutelule. Täpsed esinejad ja programmi kuulutame välja õige pea!

Tartu Erinevate Tubade Klubi
Kastani 42
4
Tartu, Tartumaa, 51008
Estonia
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tartu­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Kalle Paas

Projectleader of the European Capital of Culture 2024 project in Tartu
Kalle Paas on Tartu visiooni eestvedaja, et viia Tartu linn 2024. aastaks Euroopa kultuuripealinnaks. "Ma usun sellesse, et niisama ei juhtu mitte midagi. Kui ma tahan, et minu tegevusalal, ettevõttel, lemmik-jalkaklubil või tervel linnal paremini läheks, pean ka ise midagi tegema. Ma õpin iga päev, kuidas teha seda "miskit" ise ja kuidas koos teistega. Minu suur unistus on, et Tartust saaks 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn."

Tarvo Metspalu

Founder of SPARK Makerlab
Tarvo on Hunt Kriimsilm, kes on olnud ettevõtja, õpetaja, füüsik ja insener. Samuti laulja, foto- ja videograaf, kirjanik ja õhtujuht-esineja. Oma esimese kogukonna, loomeinimeste internetifoorumi Artis, ehitas ta üles juba 14-aastaselt, kui oli koolikiusamise ohvrina füüsilisest kogukonnast kõrvale jäetud. Ligi 10 aastat tagasi puutus Tarvo kokku teaduse populariseerimise maailmaga. Sellest tekkis tal kirg nii noorte kui ka täiskasvanute harimise vastu teaduse ja tehnika maailmas ning seda just mitteformaalse hariduse kaudu. Nüüd, ligi poolteist aastat pärast SPARK Makerlabi asutamist, on Tarvo loonud meeskonna, mille eesmärk on jõuda inseneeria huviharidusega võimalikult paljude noorteni. Tema igapäevane siht on julgustada inimesi küsima abi, proovima ja eksima – tegema midagi, mis tundub lihtne, ent võib kohati osutuda lausa ületamatult keeruliseks.

Organizing team

Angela
Ader

Tartu, Estonia
Organizer
  • Siiri Mugra
    Curation