AndorraLaVella
x = independently organized TED event

Theme: Arquitectures Emocionals

This event occurred on
October 28, 2017
La Massana, La Massana
Andorra

Arquitectures Emocionals.

L’arquitecte és un professional que s'encarrega d’organitzar edificacions o espais urbans perquè les persones hi evolucionin de la manera més adequada a la seva forma de ser i, a més, a vetllar per l'adequat desenvolupament de la seva construcció.

Les obres dels arquitectes es poden observar i contemplar moltes vegades tot passejant, estan a la vista de qualsevol. Passa tot el contrari quan es parla d’Arquitectures emocionals perquè els espais per condicionar són mentals. Així que aquest cop volem, que els professionals que treballen en el creixement adequat de la nostra ment i en la seva organització, tinguin un lloc de trobada per parlar d’emocions i intel·ligència, paraula que, de moment, els especialistes no s’han posat d’acord en una definició acceptada per a tothom. Si ens fixem en la seva etimologia, trobem les seves arrels al llatí amb la paraula “intellegere”, que vol dir 'comprendre' i, si mirem la seva formació, veiem que està formada per “inter” que significa 'entre' i “legere” que significa 'llegir'.

Actualment, sabem que pel desenvolupament d’aquests espais mentals, a part de la lectura, intervenen altres elements com són les emocions que fan més significatiu tot allò que ens envolta i fan canviar l’actitud dels actors principals de les arquitectures emocionals.

TEDxAndorralaVella vol que els arquitectes de les emocions i la intel·ligència puguin obrir un debat ampli i enriquidor per la nostra societat. Aquest serà concepte per desenvolupar en el proper TEDxAndorralaVella del 28 d'octubre del 2017, on es parlarà del nostre futur i de la societat que volem amb el material més pur que tenim al nostre abast, la nostra intel·ligència.

Teatre de les Fontetes
Av. del Través 1
La Massana, La Massana, AD300
Andorra
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Andorra­La­Vella events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anna Bombardo Castells

Coach
Des de petita la meva passió i curiositat per la ment humana han anat generant màgia. Màgia per descobrir el seu potencial. Un potencial que traduït en el món educatiu i professional coneixem com habilitats i competències personals. Recursos essencials per seguir el camí de la vocació i el talent personal i professional. La meva experiència en el món sanitari, esportiu, benestar, luxe i formació reafirmen la importància de desenvolupar-les, potenciar-les i descobrir-les. Així neix la il·lusió i la passió d’una missió i visió de vida enfocada al creixement i l’apoderament.

Beti Faura

Architect
Beti Faura és una nòmada. El 2005 van fer un viatge amb la seva parella amb bicis durant 9 mesos per Àsia. Van anar de Turquia fins Tibet i Nepal. Quan van tenir a les seves nenes Ares i Maiana no van voler tancar els seus plans viatgers. Van fer travessies cada vegada més extenses donant-li al pedal per Europa, fins que es van veure en condicions per anar-se’n a Sud-amèrica durant 7 mesos. Van estar a Argentina, Xile, Bolívia i Perú. Maiana de 3 anys anava en un cotxet i Ares de 6 anys en un tàndem adaptat per a nens. A les nenes, les van portar a la muntanya des que tenien dos mesos. Té la filosofia de criar les seves filles movent-se. Beti és arquitecta i des del seu despatx desenvolupar tasques professionals en el camp del disseny, l’arquitectura i l’urbanisme. Des de fa un temps s’ha especialitzat en arquitectura energèticament eficient i en l’ús de materials sostenibles com la fusta.

Bruno Bartolomé

School Director
Mestre, cap d’estudis, secretari general del Sindicat d’Ensenyament Públic i president de la taula per a la reforma de la llei de la funció pública. Per ell, les escoles són organitzacions complexes que es regeixen per normes, tradicions i interessos, i el seu funcionament depèn en bona part de la cohesió i la coherència de tots aquests elements. Actualment és director d’escola i professor universitari col·laborador a la Universitat d’Andorra.

Douglas Pate

Entrepreneur
Doug, nascut al l’any 1958 al Regne Unit, és un emprenedor escocès-irlandès que va créixer al País de Gal·les. Ha viscut a 7 països i ha après 10 idiomes al nivell de negoci. Ha experimentat els ambients de sectors molt diversos i molt multi-culturals; siderúrgia, petroli i gas, la informàtica, queviures i cosmètica professional de marques de luxe. Montant i dirigint la seves empreses, Doug ha desenvolupat unes tècniques i eines per a formar i educar els seus propis equips i els seus clients. Ara combinant-lo amb la seva passió per a aprendre els idiomes treballa amb empreses trans-nacionals per a millorar i afinar la manera que comuniquin, verbalment o per escrit amb els seus mercats. Doug anomena les seves sessions amb clients “La Comunicació Emocional”

Héctor Pérez

Teacher
L’Héctor inicia els seus estudis musicals als 14 anys i als 23 anys finalitza la diplomatura de magisteri musical a la Universitat Jaume I, i decideix dedicar-se a l’escena musical realitzant diverses gires per tota Espanya. Amb 26 decideix venir a Andorra per treballar a l’Escola Andorrana com a mestre de música. Des d’aleshores, ha ampliat els seus estudis com a guitarrista i ha realitzat un màster en investigació musical a la Valentian International University; també ha format part activa en l’organització de diversos festivals del país i ha engegat projectes com el trio “Love it”. Actualment continua com a mestre de música de l’Escola Andorrana i està arrancant un nou projecte amb composicions pròpies. L’Héctor ens convencerà de la importància de la música en la societat i en l’educació.

Juanita Devis

Researcher @ MIT
Juanita és “City Science advisor” del grup d’investigació de “City Science”, a l’MIT Media Lab. La seva recerca combina arquitectura i urbanisme, tecnologia i informàtica, amb l’Objectiu d’explorar noves Estratègies per LLOCS Futurs per viure i Treballar. Actualment forma part del projecte Andorra Living Lab, que combina Diferents temes de recerca (Turisme, Innovació, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Planificació urbana) amb l’objectiu de trobar respostes als futurs desafiaments urbans del país. Andorra Living Lab és una iniciativa única que vol proporcionar investigació, coneixement, mètodes i eines per dur a terme aquesta transformació.

Mikel Alvira

Writer
Conferenciant, escriptor i creador multidisciplinar. Mikel és de Pamplona, i de ben jove es va iniciar en el món de les lletres; compta amb més d’un vintena de publicacions (entre novel·la, assaig i poesia) i va ser premi HEMENDIK 2015 de les Lletres per la seva contribució a la Cultura del País Basc. Paral·lelament, Mikel desenvolupa una interessant carrera com a comunicador (empresa privada, TEDx, events, televisió…).

Oriol Pujol Sans

Pilot
Professional de l’aviació i apassionat per les persones, combina aquests dos mons amb total naturalitat. Des de petit li ha fascinat el cel, les estrelles, els viatges, els comiats, les retrobades, la màgia dels aeroports… I des dels núvols, diu que és capaç de relativitzar temps i espai. Format a l’ Institut Gestalt de Barcelona com a Coach Professional, acompanya a les persones per convertir la seva vida en un viatge apassionant entre creences, limitacions, descobertes, aprenentatges.

Stéphanie Steinbrecht-Aleix

Publicist
Filla d’un alemany massanenc i d’una andorrana nascuda a la Cerdanya, l’Stéphanie es defineix com un gresol de cultures i habilitats. Una rara avis que parla 6 idiomes i que és mare de tres fills, en Frank i les bessones Kate&Chlöe. Empresària en comunicació i publicitat, a l’any 2000 fundà el primer gabinet de premsa a Andorra i la seva emprenta personal està al darrera de grans campanyes de promoció del país.

Organizing team

Felip
Gallardo

Canillo, Andorra
Organizer

Pilar
Zúñiga

Andorra La Vella / Barcelona, Andorra
Co-organizer