Manresa
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 8, 2017
9:30am - 3:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Manresa, Barcelona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kursaal
Passeig Pere
Manresa, Barcelona (ca), 08243
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Manresa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ALBA ROJAS

Inquieta i preocupada pel que passa al seu voltant, als 10 anys s’involucra amb el moviment veïnal del Barri de les Cots, Guix i Pujada Roja de Manresa, i ja de més gran entra al món cooperatiu d’una manera o altra. Poc amant de les injustícies, sobretot socials, i dels ordres establerts, va anar forjant un esperit crític amb el seu voltant i sobretot amb el sistema educatiu que l’impedia, de manera inicial, implicar-se en un projecte que satisfés les seves inquietuds un cop va finalitzar la diplomatura de Magisteri d’Educació Especial. Als 24 anys engega el primer projecte empresarial 6tell SCCL, Cooperativa d’Educació i Lleure que li va permetre desenvolupar un projecte d’educació no lectiva on plasmar una nova manera d’entendre l’educació. I aquí va començar l’aventura empresarial de l’Alba, amb la gran sort de poder anar canviant de projectes a la vegada que han anat canviant les seves inquietuds vitals: Segonarroba, amb la botiga “Quatre” al carrer Sant Miquel de Manresa, de roba de segona mà. Gedi SCCL on vaig fer d’educadora social a la UEC La Clau per amb adolescents amb situació de fracàs escolar. Esport6, cooperativa de gestió esportiva, gestionant activitats esportives amb persones amb risc d’exclusió social. MengemBages, dins de la cooperativa, Frescoop SCCL, projecte de difusió i venda de productes locals i ecològics. Aquest recorregut, l’ha portat fins a l’actualitat a poder coordinar l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, feina que compagina amb la gestió a Frescoop, i que es tracta d’una proposta del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de difondre els models d’Economia Social com a models de referència per arrelament territorial, transformació social i resiliència.

BERTA PEIG

Realitzadora Audiovisual. L’interessa el mitjà audiovisual com a eina creativa i transmissora de continguts socials des d’un punt de vista crític, reflexiu, estètic i original. Ha tractat en diverses ocasions la temàtica de la Salut Mental des d’una perspectiva molt vivencial (documental Amunt, emès pel Canal33 i Menció especial al IV Premi Solé Tura per a malalties del cervell). El seu caràcter sensibilitzador és de les coses que més l’atreu: la resposta de qui ho ha vist és probablement el més gratificant.

CARLA PIQUÉ

Psicòloga sanitària manresana especialitzada en sexualitat i parella. Actualment forma part de l’equip professional de PSIGMA, centre de psicologia, assessorament personal i de salut i és responsable de la Unitat de Sexualitat. Observadora, amant de la lectura i amb una gran curiositat i interès per escoltar històries i comprendre les relacions humanes. En els darrers anys, ha col•laborat també en diversos mitjans de comunicació i impartint xerrades i tallers. Creu fermament que compartir dóna la oportunitat d’expressar-nos, escoltar-nos els uns als altres, obrir-nos, tocar-nos i acompanyar-nos emocionalment. Una motivació: vetllar per una sexualitat feliç.

DAVID VICTORI

Guanyador Mundial del Festival Internacional de Youtube. Seleccionat per la revista Variety i ScreenDaily com un dels directors a seguir en els propers anys. Escriptor de les pel·lícules “SEGON ORIGEN” (2015) i “FILL DE CAIN” (2013). Director i guionista de curtmetratges premiats arreu del món, incloent “REACCIÓ” (2008) “LA CULPA” (2010) i “ZERO” (2015) produït per Ridley Scott i Michael Fassbender. Director de la sèrie de televisió per a Antena 3, “PULSACIONS” (2017).

IGNASI ALCALDE

Si hi ha algú amb una excel·lent capacitat de convertir qualsevol coneixement de difícil en alguna cosa que es pugui formar aquest és l’ Ignasi. Consultor docent en transformació digital e innovació a IA from data to knowledge, professor adjunt en Visualització de dades a la UOC, Docent a Cibernàrium Barcelona Activa i Training leader a Equipo Cafeïna, consultora amb el propòsit de sensibilitzar sobre la complexitat, els reptes i les oportunitats del món de les dades, els algorismes i la seva cultura i economia. Amb un Màster en Societat del Coneixement i la Informació (dirigit per Manuel Castells) ha desenvolupat una extensa trajectòria dedicada a donar claredat a les complexes tecnologies en què vivim. És autor d’un llibre introductòri a la visualització de dades i ha col·laborat amb diverses organitzacions dedicades a l’obertura de dades, sent un dels pocs formadors a Espanya certificats per l’Open Data Institute. Les seves conferències i cursos han inspirat centenars de persones d’organitzacions com la Open Knowledge Foundation, Medialab Prado, la Universitat Oberta de Catalunya , MyData.org, Universitat de Tessalònica. Methamorphosis Foundation a Macedónia. Practica la meditació budista.

JOSEP M MAINAT

Josep Maria Mainat i Castells és cantant i productor de televisió i membre de La Trinca. Divulgador científic i autor del llibre “Ciència Optimista”. Va acabar els estudis de solfeig, harmonia i composició al Conservatori de Barcelona, els d’arquitectura, en canvi, no els va acabar. Parla vuit llengües: quatre a la perfecció (català, castellà, anglès i francès) i quatre amb un nivell que li permet tenir converses fluïdes (italià, portuguès, alemany i neerlandès). Amb Toni Cruz, a qui va conèixer de molt jove, i amb Miquel Àngel Pasqual l’any, 1969 van formar l’inoblidable Trinca . Van organitzar el festival Sis Hores de Cançó i van participar en l’organització de l’edició del 2014 del festival Canet Rock. Al final de la dècada de 1980, també al costat de Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual, va entrar en el món de la producció televisiva, i el 1987 van fundar la productora Gestmusic i la va fer créixer fins a convertir-la en una de la grans productores de l’Estat espanyol. Després de l’absorció de Gestmusic per Endemol, Mainat va continuar al capdavant de la companyia amb el càrrec de director executiu. Ara, juntament amb el seu inseparable Toni Cruz, porta Reset TV, des d’on creen nous formats televisius. Diuen que és l’home més entès en televisió de l’Estat espanyol.

Marc Sellarès

Marc Sellarès Cots, (Guardiola de Bages 1973) Llicenciat en Belles Arts, especialitat escultura (2007-2012) Màster en creació, realismes i entorns (2012-2013) Es caporal dels Bombers de Barcelona. Realitza treballs de recerca de cara a la realització del doctorat. Especialista de les batalles del Bruc de 1808 ha realitzat diverses conferències sobre aquestes batalles i el seu context a Barcelona, Igualada, i el Bruc en diverses ocasions. Es director del Projecte Timbaler que cerca la reconstrucció sonora del so del timbal del timbaler del Bruc i el seu context. Ha guanyat 8 primers premis d’escultura i ha realitzat unes 150 instal·lacions, accions i exposicions, la gran majoria certàmens i col·lectives. Exposicions més destacables: 2014-Efímera. CACiS Calders 2014- Vi_suals Manresa 2012–Encausats del Cosso. Felanitx. Mallorca 2011–Konvent.Zero. Cal Rosal. Berga 2010–Konvent.Zero.Cal Rosal. Berga 2009–Manresa territòri contemporàni. Manresa 2008–Extensions. Marc Sellarès i “Fazz”. Galeria ARTwindow. Barcelona. 2007–Premi escultura Fundació Vila Casas. Can Mario. Palafrugell. Catàleg. 2006–Seu UGT. Barcelona. Marc Sellarès i Enric Pla Montferrer. 2005–Galeria RuaX d’art. Manresa. 2004–Make in of. El Casino. Manresa Arc internacional d’escultura. Terrassa. 2003–Festival internacional de fotoperiodismeVisa pour l’image. Casa de Catalunya. Perpinyà. Artistes del Bages. Museu comarcal de Manresa. Individual a la Sala d’Art jove de la Generalitat de Catalunya. Barcelona. Galeria RuaX d’art. Manresa. 2002–Generación 2002, becas y premios de arte Caja Madrid. Itinerant Estat Espanyol. (Madrid, Bilbao, Sevilla, València, Santiago de Compostela, Barcelona) Catàleg. Triangle internacional d’escultura. Martorell. Catàleg. Exèntrics. Sala d’art jove de la Generalitat de Catalunya. Barcelona. Premio Antonio Fernandez Orea. Andújar. Jaén. Catàleg. Sala Sant Jordi. Solsona 2001–Concurso creativo Reed Bull.Museu Guggenheim de Bilbo i mercado de fuencarral de Madrid. Coleccions: Fundació Caixa Manresa. Fundació Espejo. Viladecans Galeria Metropolitana. Barcelona Galeria ARTwindow. Barcelona Galeria RuaX d’art. Manresa Ajuntament de Manresa Ajuntament d’Igualada Ajuntament de Calaf Sindicat UGT de Catalunya Diverses col·leccions particulars

Organizing team

Núria
Cabrera Pla

Manresa, Spain
Organizer