Ankara
x = independently organized TED event

Theme: Dream of You!

This event occurred on
March 10, 2018
1:45pm - 6:00pm +03
(UTC +3hrs)
Çankaya, Ankara
Turkey

What is your reason to live? Is it enough to live a simple and aimless life for you? Do you sometimes feel that something is missing in your life? What are you waiting for to change your life? Are you ready to pursue your dreams?

Congresium
Söğütözü Mahallesi Söğütözü Cad. No:1
Çankaya, Ankara, 06510
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ankara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Abdulkadir ÖZBEK

Eğitim Girişimcisi
1983 Ankara doğumludur. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. İşletme Bölümü alanında da doktora çalışmasına devam etmektedir.

Acar BALTAŞ

Psikolog
Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri oldu. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıttı. 1989 yılında yayınlanan “Üstün Başarı” kitabı öğrenmenin nöro-bilimsel temelleri ile öğrencilerin ihtiyaçları arasında köprü kuran ilk çalışma oldu.

Atalay HÜRYAŞAR

Maker-Öğrenci-Girişimci
Google Science Fair Global Finalisti. Halen FMV Işık Lisesi'nde eğitimine devam etmektedir.

Deniz BAYRAMOĞLU

TV Program Yapımcısı ve Sunucu
1997 yılında önce Financial Times ile ortak çıkan Liberal Bakış Gazetesi’nde borsa haberleri yapmaya başladı. 6 ay sonra döneminin en dikkat çekici gazetesi olan Yeni Yüzyıl’da borsa muhabirliğine devam etti. Burada özellikle imzasız yayınlanan ve borsa operasyonlarını deşifre ettiği kulis köşesi “Insider” ile dikkat çekti. Sabah grubunun Yeni Yüzyıl’ı satmasının ardından grupta kaldı ve aynı işi Sabah Gazetesi’nde devam ettirdi. Sabah Gazetesi borsa editörlüğü görevinden kısa bir süre sonra Yeni Binyıl Gazetesi’nin kuruluşunda ekonomi editörü olarak görev yaptı. Halen CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Gündem Özel" programını yapmakta ve sunmaktadır.

Erdem GENÇ

Performans Sanatçısı
Türkiye’nin iş dünyasını en çok eğlendiren şirketi M3 Works’ün başında olan Erdem Genç’in, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları üyelikleri dışında edebiyat, müzik, fotoğraf alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümleri mezunudur. Özyeğin Üniversitesi’nde Girişimcilik Yüksek Lisansbölümü burslu öğrencisi olan Erdem Genç, Boğaziçi Üniversitesi SEM ve Boogy Event işbirliğiyle düzenlenen Etkinlik ve Eğlence Sektörü’nde Pazarlama Yönetimi sertifika programına katılmış, Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF onaylı Profesyonel Koçluk eğitimlerini tamamlamıştır. Bu yıl Türkiye Gençlik Zirvesi‘nde Yılın Girişimcisi Ödülü‘yle onurlandırılmıştır

Erdoğan ARIKAN

Spor Spikeri
TRT Spor Spikeri 21 Mayıs 1963 Sakarya doğmuş, daha sonra ailesiyle beraber Gölcük, Kocaeli’ye taşınmış ve burada büyümüştür. Önceleri boya ve pazarlama alanında çalışan Arıkan daha sonra TRT’nin açtığı sınavları kazanarak bu kurumda spiker olarak çalışmaya başlamış ve 1989 yılında TRT Diyarbakır Radyosunda görev yapmıştır. Akıcı Türkçesiyle dikkat çeken Arıkan TRT 1’de bir dönem Stadyum (TV programı) isimli spor programını sunmuştur. Evli ve 1 çocuk babası olan Erdoğan Arıkan uzun süre TRT Spor Kanalında hafta içi her gece Spor Artı isimli spor programının sunuculuğunu yapmıştır. Erdoğan Arıkan Spor Artı Programının sunuculuğunu Faruk Mutkan’a devrederek 2014 Yılında yine TRT Spor Kanalında Metin Tekin ve Zeki Önder Özen ile beraber Teknik Direktör isimli spor programını sunmaya başladı. TRT Spor’da Salı ve Cuma akşamları spor programları sunmuştur. Şu anda her pazartesi TRT Spor’da Ömer Üründül ile Yüzyüze Futbol programını sunmaktadır.

Hasan KIZIL

İnsanlığın Protezcisi
22 Haziran 1995 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde doğup büyüyor. Küçüklüğü hep hayvanlarla geçen Hasan Kızıl bir gün arabanın motoruna sıkışıp bir kedinin ellerinde can vermesiyle uyanır ve etrafındaki engelleri görmeye başlar. Minik bir atölyede 3 senedir yürüyemeyen hayvanlara protez ve yürüteçler yaparak onların yürümesini ve mutlu olmasını sağlıyor. Bu işten para da kazanmıyor. Kullanılmış malzemeleri geri dönüştürerek yaptığı protezlerle birçok hayvana hayat oldu. Şu anda aynı zamanda engelli çocuklar için 3d yazıcıdan mekanik protez kollar yapıyor…

Ozan AKBABA

Oyuncu
Ozan Akbaba 9 Haziran 1982 yılı Kars, Benliahmet doğumludur. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. Tiyatro oyunları, Kısa filmler, Dizi film ve Sinema filmlerinde rol alan oyuncu aynı zamanda müzikle de ilgilenmektedir. Rol aldığı bazı sinema filmleri Abluka, Mutlak Adalet, Sürgün İnek, Yarım Kalan Mucize, Ammar cin tarikatı’dır. Rol aldığı Dizi Filmlerden bazıları Kırık Kanatlar, Kuzey Güney, Arka Sokaklar, Poyraz Karayel ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dır. Ve halen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizi filminde İlyas Karakterini canlandırmaktadır. Bir çok kısa filmde oyunculuk, yönetmenlik, senaryo yazımı, film müziği yapımı, ses miksi gibi görevlerde yer almıştır. Yer aldığı başlıca Tiyatro oyunları ise Othello, Yanlışlıklar Komedyası, Yollu ve İnternette Tanışan Son Çift’tir.

Ozan BAHAR

Akademisyen
1971 Mersin-Silifke doğumlu olan Prof. Dr. Bahar, 1992 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun oldu. 1992-93 yılları arasında İstanbul Tuzla’da bulunan Piyade okulunda altı ay kurs gördükten sonra, 1993 yılında Foça Jandarma Komando Okulu’nda altı ay komanda eğitimi alarak komando brövesi almaya hak kazandı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 1995 yılı atamalarında Ergani Jandarma Komando Bölük Komutanı olarak göreve başladı ve görevi 1.5 yıl bu görevi yürüttükten sonra, 1996 yılı atamalarında Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde İl Merkez Jandarma Bölük Komutanı olarak Muğla’da göreve başladı. Mezun etmiş olduğu ve halen de yürütmeye devam ettiği Yüksek Lisans ve Doktora danışmanlıkları bulunmaktadır. Bir projede araştırmacı olarak görev almış olup, yurt içinde ve dışında SSCI endeksi kapsamındaki önemli bazı dergilerde hakem olarak görev yapmaktadır.

Ravda Nur CUMA

Sivil Toplum Gönüllüsü
1995 yılında Suriye İdlib Şehirende 9 çocuklu bir ailede doğan, Ravda Nur Cuma, 14 yaşındayken ailesi ile beraber Türkiye’ nin güneyindeki Öncüpınar Mülteci Kampına katıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Cuma, haziranda kendi adıyla kurduğu dernekle kız çocuklarının eğitim alması ve erken evliliklerin önlenmesi için projeler yürütmeyi hedefliyor. 2017 yılının ortalarında Gaziantep’te kurulan kendi kar amacı gütmeyen kuruluş olarak adını RavdaNur Vakfı, Ravda Arapçada cennette özel bir yere sahip olan, Nur ışık anlamına geliyor. Vakfın temel odağı mülteciler ve yerinden olmuş insanlara yardımcı olabilmek, bunlar arasında özellikle kadınlar ve gençler vardır. Eğitim hakkı için savaşmak, erken evlilikleri önlemek ve küçük çocukları ve ailelerini genç çocuk eğitimini desteklemeye teşvik etmek amaçlarından bazıları.

Sinan CANAN

Sinirbilimci
Prof. Dr. Sinan Canan, 2010 yılında Fizyoloji Doçenti unvanını aldı ve Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde 5 yıl; Ankara Turgut Özal Üniversitesi‘nde de 1 yıl çalıştı. Bir süre Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı‘nda görev yapan Canan, 2016 yılında profesör unvanı aldı. Bilimsel araştırmalarını son yıllarda sinir sisteminde kaotik ve fraktal özellikler konularında yoğunlaştıran Dr. Sinan Canan aynı zamanda Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar da düzenliyor. Prof. Dr. Sinan Canan’ın “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” ve Değişen Be(y)nim adlı kitapları da bulunmaktadır. 2013 yılında bir bilimsel anları ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kuran Prof.Dr. Canan, halen [n]Beyin’de bilimsel kurul başkanlığı görevini sürdürüyor.

Tijen KARAŞ

Haber Spikeri
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nda (TRT) görev yapmaktadır. Tijen Karaş, 28 Ocak 1975 tarihinde Ankara, Yenimahalle’de üç çocuklu bir ailenin ortanca kızı olarak doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite ile paralel iş hayatına atıldı. Tijen Karaş, üniversite yıllarında TRT Avrasya kanalında yayınlanan bir programı sunarak başladı, bu mesleğe. Tijen Karaş 1998 yılında ise yine C TV’de görev yaptığı günlerde Uğur Dündar’ın daveti ile İstanbul’a Kanal D haber’e gitti. Onun haber kadrosunda görev yaptı, haberciliği öğrendi. 6 ay sonra Kanal D haberden haftasonu ana haberleri sunma teklifi geldiğinde zamana ihtiyacı olduğunu bildirdi ve teklifi kabul etmedi. TRT HABER kurulmadan önce, 2005 – 2010 yılları arasında 5 sene boyunca hafta sonları yayımlanan Habervizyon programını sundu. Ardından da TRT Haberde spikerlik yapmaya başladı.

Voca Voice

Grup / Müzisyen
Sahne şovları i̇le şarkılarını süsleyen vocavoice; çok sesli̇ i̇nsan sesi̇ ön planda olacak bi̇çi̇mde, çeşi̇tli̇ ri̇tm enstrümanları beatbox ve bazı parçalarda enstrüman ve elektroni̇k sesler kullanarak müzi̇kleri̇ni̇ yapar. Koronun repertuvarı orta çağ Rönesans dönemi̇nden çağdaş döneme, klasi̇k, romanti̇k türden pop, r&b ve folklori̇k Türk şarkılarına kadar geni̇ş bi̇r çeşi̇tli̇li̇ktedi̇r. Vocavoice, çekti̇ği̇ kli̇pler ve verdi̇kleri̇ konserlerle bugüne kadar bi̇nlerce ki̇şi̇ye ulaştı. Müzi̇ği̇n sadece sesle deği̇l, vücut ri̇tmi̇ ve danslarla, i̇yi̇ bi̇r koreografi̇yle bi̇r bütün hale gelebi̇leceği̇ni̇, i̇fade bakımından da bunun çok etki̇li̇ ve eğlenceli̇ olduğunu düşünen vocavoi̇ce’un amacı, farklı, eğlenceli̇ ve sadece i̇yi̇ müzi̇k yapmak.

Yavuz YİĞİT

Münazara Eğitmeni
Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde başarı bursu ile okuyan Yavuz Yiğit 2007 yılında 6 aylığına Belçika’nın Antwerp Üniversitesi’nde eğitim gördü. 100’den fazla ulusal ve uluslararası projede aktif görev aldı. 2009 yılında Türkiye’nin en büyük bütçeli öğrenci kulüplerinden birinin kurulmasını sağlayan Yavuz Yiğit; Oxford, Cambridge ve Harvard Üniversitelerinin eğitmenlerinden münazara, hitabet, ikna kabiliyetleri ve liderlik konularında eğitimler aldı. Hakim Türkmen ile birlikte Cine 5 kanalında sosyal medya içerikli “Çok Net” isimli televizyon programını hazırladı ve sundu. Münazara Okulu projesiyle 2016 Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri Yarışması’nda Yılın En İyi Eğitim Projesi Ödülü’nü aldı.

Organizing team

Can
SERDAR

Ankara, Turkey
Organizer