Tarragona
x = independently organized TED event

Theme: Shine

This event occurred on
May 12, 2017
4:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

Societats adormides, generacions sense rumb, projectes de vida aturats. El nostre futur més immediat sembla estar en mans llunyanes que encara ens l’han d’escriure. Vist així, poca cosa més ens quedaria que l’acceptació i la resignació. Deixar-se anar en un continu de grisor i mediocritat. Com atrapats en el temps, en una contínua repetició de dies esperant que quelcom sigui capaç de trencar la cadena inexorable de fets.
La realitat, però, és tossuda. Aquí hi ha tant de talent com en qualsevol altre lloc i gent amb prou empenta com per engegar projectes brillants que valen la pena. La veritable definició del que som i volem ser només la podem fer nosaltres mateixos. Així doncs, potser descobrirem que també la nostra mirada defineix la realitat que percebem.
El pròxim 12 de maig ens trobarem al Palau Firal i de Congressos per a aquest TEDxTarragona. Acompanyants per la impressionant paret de pedra, participarem d’una tarda en la que escoltarem idees que ens faran brillar i altres que ens ensenyaran una nova mirada.
Escoltarem persones que tenen grans idees que valen la pena, idees per fer-nos adonar de què és allò que és veritablement important. Idees que descobrirem de la mà de conferenciants i assistents.
Junts explorarem què som, què volem ser i què podem ser.

Palau de Congressos de Tarragona
Arquitecte Rovira, 2
Tarragona, Tarragona (ca), 43001
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrea Vilallonga

Consultora d’imatge i comunicació
Al llarg dels més de 12 anys d’experiència ha desenvolupat una metodologia pròpia que aplica l’anàlisi i l’avaluació d’àrees específiques de la imatge, la identificació de les necessitats treballant exhaustivament en l’aplicació de solucions per crear una impressió duradora, el missatge i la comunicació adequada a l’objectiu dels individus o organitzacions. Emprenedora crea la seva empresa en 2007 i en 2013 funda la seva escola d’imatge, on pot gaudir d’una altra de les seves passions, la docència i per això també imparteix classes a la UAB i UPF, a més de ponències a empreses de calibre internacional. Una altra característica que la defineix és la comunicació, ja que la seva formació inicial és d’art dramàtic i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com el programa A punt amb la 2 (TV2), caça-papallones (Divinity), El hormiguero (Antena 3) i programes de ràdio com Estat de Gràcia o El mati de Catalunya ràdio. Actualment té la secció setmanal #Inandout a l’avantgua

Arantxa Sagardoy

Coreògrafa, ballarina i professora de dansa
Co-directora de la Companyia de dansa Sagardoy / Bravo Pla B, ha treballat en institucions com l’Òpera de París, el Circ del Sol, el Ballet de Xangai o Incidence Choreographyque. Al costat de Alfredo Bravo ha coreografiat per a la Companyia Nacional de dansa, el Ballet de Víctor Ullate, Ballet Nacional Xilè o la plataforma suïssa Tanz und kunts Königsfelden. Com a mestra ha impartit classes de dansa clàssica i contemporània al Centre de dansa Víctor Ullate, al Festival Internacional de Portugal, Festival dance a Lille (França), el centre l’Orangerie Roissy en France (Paris) o al New York Summer dance international, entre d’altres. Premi Lucius Annaeus Florus per la seva trajectòria artística. Actualment co-dirigeix el Centre de dansa Sagardoy / Bravo Lanave a Tarragona.

Joan Laporta

Advocat i gestor esportiu
Joan Laporta és l’artífex d’un dels casos més destacats de transformació organitzacional, èxit empresarial i èxit esportiu. Nascut a Barcelona el 29 de juny del 1962, pare de tres fills, advocat i soci fundador de la firma Laporta & Arbós Advocats Associats, on exerceix des de fa 29 anys la seva professió asseorant en dret mercantil, dret fiscal, dret esportiu i gestió esportiva. L’experiència adquirida com advocat i assessorant empreses i particulars, com a President del FCBarcelona (2003-2010), Diputat del Parlament de Catalunya (2010-2013) i Regidor de l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015), han donat a Joan Laporta una visió amplia, els coneixements i la confiança necessaris per assessorar i afrontar tot tipus de situacions. L’esmentada experiència i els coneixements que ha anat acumulant, també han generat interès en empreses, bancs, institucions públiques i privades per tal que imparteixi conferències sobre Lideratge i Gestió Esportiva arreu del món. Durant els set anys que va pr

Joaquín Ruiz de Arbulo

Catedràtic d'arqueologia
Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela 1958) és catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili i també investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Estudiós de l’urbanisme i l’arquitectura romanes des de la seva vessant arqueològica, econòmica i social. Ha investigat en profunditat les ciutats portuàries romanes d’Empúries i Tarragona i treballat en projectes de recerca a Roma, Ostia Antica i Pompeia. Col·laborador científic del festival internacional “Tarraco Viva” en les seves 17 edicions (1999-2015). Va ser col·laborador tècnic de la candidatura de Tarragona romana per a Patrimoni Mundial (1999/2000).

Maria Batet

Formadora
Maria Batet Rovirosa (@mariabatetr) forma i entrena habilitats per emprendre projectes personals i de vida. Ha desenvolupat diferents metodologies per aprendre i ensenyar a emprendre. És mestra. Té una llarga trajectòria professional en l’àmbit de l’educació per la creativitat i l’emprenedoria. Ha elaborat nombrosos recursos pedagògics en aquest àmbit. Ha escrit nombrosos llibres d’aquesta temàtica entre els quals destaquen “El valor d’emprendre. El futur és d’ells” coescrit amb Francesc Torralba i “Crear i fer ampolles. Eines per educar la creativitat” co escrit amb Franc Ponti i Enric Segarra. Ha creat una col·lecció de materials propis sota el nom “Aula emprenedora” Cada any forma centenars de persones en l’àmbit de l’empresa i l’educació en habilitats creatives i emprenedores. Ha impartit formació per a docents en diferents universitats.

María Sáenz de Santa María

Notaria
Va néixer a Salamanca el 18 de juny de 1981, va estudiar dret amb màster en econòmiques a la Universitat Pontifícia de Comillas de l’any 1999 al 2004. També feu un màster de dret anglès a la London School of Economics de Londres l’any 2002. Així mateix va realitzar un màster de dret anglès especialitzat en dret de societats i de la contractació en l’any 2003 a la Universitat de Cambridge. Posseeix el títol de First Certificate in English, el Certificate in Advanced English i el Certificate of Proficiency in English, de la Universitat de Cambridge tots ells. Des de l’any 2011 exerceix com a notària a la ciutat de Tarragona. L’any 2016 va fer una col·laboració en la publicació del llibre titulat “Régimes Matrimoniaux des Participation aux acquêts et autre mecanismes Participatifs entre Époux a Europe” amb l’article “Autonomy of Will for Married Couple in Spain” Actualment col·labora en el bloc denominat “notaris en xarxa”.

Néstor Guerra

Emprenedor, mentor i professor
Actualment és CEO i cofundador de IEC, startup dedicada al desenvolupament de solucions per smart cities. Compatibilitza aquesta funció amb la de professor de Business Design & Lean Startup a l’Escola d’Organització Industrial EOI a Postgraus, MBAs i in-Company. També és Professor d’Innovació i Lean Startup a h2i Institute. És un dels experts més reconeguts en l’àmbit d’emprenedoria Lean Startup. Has estat ponent en esdeveniments tan importants com TEDx, Expomanagement, Saló miEmprensa, ESL, StartupWeek, EBE … A més d’impartir formació, consultoria i mentoring sobre sobre innovació i Intraempreneduria usant enfocaments Lean Startup en companyies multinacionals com Repsol o Telefónica. És també membre vocal del Comitè de Club Alumni d’EOI així com membre del Comitè de Lazarus de la Fundació Caixa Rural Castella-la Manxa. També ha estat mentor a programes com Startup NEXT Google for Entrepreneur, mentor a Samba Health, Startup Dragon, BStartup o Yuzz entre d'altres.

Xavier Martí

Investigador i científic
Dr. Xavier Marti obtained a Phd in materials science in 2010 for his research work in spintronics. While working at UC Berkeley, he boosted IGSresearch in order to use spintronics-based technology from the nanoscale up to geophysics. The devices manufactured by IGSresearch are nowadays installed in numerous locations from South America to Eastern Europe. He is co-author of over 80 scientific publications cited over 1000 times, and holds patents either as co-inventor or co-owner. In 2013, he co-founded the incubator Penyalab at Universitat de Barcelona. He is enthusiastic about science dissemination and has engaged over 35,000 followers in the web page “Magnets Solve Problems”.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Albert Martínez
    Production
  • David Serra
    Marketing/Communications
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Laia Marín
    Marketing/Communications
  • Patxi Castillo
    Curation
  • Xavi Chamorro
    Marketing/Communications