UniversityofLjubljana
x = independently organized TED event

Theme: Ukjen, moraš biti malo nor!

This event occurred on
May 11, 2016
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana, Ljubljana
Slovenia

V maju se bodo vrtela kolesa idej, vrednih širjenja. Letos poteka že peti jubilejni TEDxUniversityofLjubljana. Šest nadobudnih govorcev vas bo popeljalo v subverzivni svet (ne)ugodja, ki ponujajo vsebinski repertoar s področja tehnologije, oblikovanja, športa in kulture. Da "moraš biti rahlo nor" potrjuje dejstvo, da gostimo v Rogu - skate parku.

Skatepark Rog
Trubarjeva 72
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universityof­Ljubljana events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Jan Kukovec

student
Jan Kukovec je absolvent podiplomskega študija Biotehnologije, "toti" ki zmeraj nekaj prodaja, govori, si zmišljuje nove nemogoče ideje in jih občasno tudi realizira. Včasih jih realizira tudi v obliki podjetja, in še s tremi prijatelji prodaja zamašek, ki vsako plastenko spremeni v bong oz. vodno pipo. Visoko regulirani industriji, in njej značilnim oviram in stigmam so v podjetju kos, se pa večkrat vračajo k misli ''kaj si lahko zberemo še težjo panogo, prosim''. Je "freestayler", ki včasih skreira več problemov, kot jih reši. Zagovornik konstantnega interdisciplinarnega izobraževanja. Kot študent senator Univerze v Ljubljani in predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani poskuša zagotoviti čimboljše pogoje za kvalitetno Univerzo, ki bo to omogočala. Drugače pa tudi vinogradnik, debater, brivec, kuhar, mornar in potapljač.

Nejc Levstik

directour
Nejc Levstik je mladi filmski in TV režiser, ki se predano loteva umetniških in komercialnih projektov za različne produkcijske hiše, televizije in agencije. Čeprav je prvi film posnel pred 11 leti in ima za sabo že 145 projektov, so se mu v zadnjih letih številni izzivi zgodili prvič - prvi dokumentarec (Medijski projekt: Murko), prvi igrano-dokumentarni film (Hočem živeti), prvi diplomski film (Talenti), prvi roast (Na žaru), prva glasbena šov oddaja (Ema 2016), prva serija (Usodno vino) ... Povedal nam bo, kaj se je na teh projektih naučil, kako sta povezana ustvarjanje in seks, kaj je zanj režija in zakaj brez problema vstane tudi ob štirih zjutraj, čeprav naravnost obožuje spanje.

Nik Škrlec

drama student, pi reciter
Nik Škrlec je državni prvak v recitiranju števila pi in magistrski študent dramske igre na AGRFT.  Nehote je postal ambasador števila pi in predvsem tehnik pomnjenja - trenutno ustvarja svojo magistrsko predstavo ... o številu pi, seveda. Igral je že na praktično vseh odrih v Ljubljani, v predstavah tisočdevetstoenainosemdeset (Glej, AGRFT), Emil in detektivi (LGL), Grad (SNG Drama), ATL 220 (Cankarjev dom) in drugih ... Še vedno si ne zapomni vsega teksta. Sicer tudi navdušen potapljač na dah, žongler in nasplošno ljubitelj novih svetov in domišljije.

Tanja Janjilović

enterprenour
“Ljubim, kar delam in delam, kar ljubim” je slogan s katerim se običajno predstavi naša govrnica Tanja Janjilović. Je ljubiteljica digitala in startupovskega adrenalina. Svojo startup-digitalno pot je začela že pri “rosnih” 22ih letih, ko je zgolj po naklučju prišla v tim smučarsko-turističnega startupa, kjer se je prvič srečala z duhom startupovske vneme in digitalnih orodij. Svoje digitalno zananje je brusila pod budnim očesom Googlovih mentorjev. Lansko leto je delovala pod okriljem ABC acceleratorja, kjer je pomagala krojiti usodo startupa z močno socialno vsebino, povezano z odnosom podjetij in širše javnosti do hrane. Ta izkušnja jo je pripeljala do močnih pitcherskih izkušenj,s katerimi je dobila tudi priznanje TechCrunch-a in samega John Biggs-a.

Verena Deutch

student, quidditch player
Verena Deutsch je dekle, ki je v Slovenijo s seboj pripeljalo nadvse nenavaden šport - Quidditch. Z igro se je spoznala pred leti v rodni Nemčiji, nato še v Belgiji, in ko je oktobra začela s študijem na ljubljanski univerzi, se je odločila, da bo v Ljubljani ustanovila prvo quidditch ekipo. S pomočjo prijateljev in znancev ji je to tudi uspelo in že novembra so se podili po Tivoliju z metlami med nogami. Prišli so tudi do Evropskega Quidditch prvenstva in to jim je dalo še večjo motivacijo za nadaljni zagon. Trenirajo vsak teden, po soncu ali v snegu, tako kot se za ta *ukjen šport spodobi. Verena je odločna punca, ki verjame, da je prihodnost tega športa svetla, ne glede na to, kako nor se sliši.

Organizing team

Urška
Simonišek

Krško, Slovenia
Organizer