İKÜ
x = independently organized TED event

Theme: Ben Olsaydım

This event occurred on
October 8, 2016
9:00am - 6:00pm +03
(UTC +3hrs)
Bakırköy/İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

İstanbul Kültür Üniversitesi
E5 Karayolu Üzeri İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi
Bakırköy/İstanbul, İstanbul, 34156
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dxİ­KÜ events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Bikiç

Yönetmen

Ayşe Begüm Onbaşı

Türk aerobik jimnastikçi. Güney Kore'de Haziran 2016'da düzenlenen 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazandı. Profesyonel spor yaşamına 7 yaşında başladı.[Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Onbaşı, spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdürmektedir.

Bager Akbay

artist and educator
Bager Akbay, 1991 yılında Atatürk Fen Lisesinde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile, okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve bir çok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı. Mezun olur olmaz, kendi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıllık eğitimcilik deneyiminin ardından, Avusturya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fiziksel etkileşim, yapay zeka ve sanat üzerine bir çok çalışma yaptı. Kızının doğumu vesilesiyle Türkiye’ye döndü ve eğitimcilik kariyerine devam etme kararı aldı. 4 sene boyunca, eğitimciliğin yanı sıra, sanat ve danışmanlık yaptı.

Bora Bayraktar

journalist
(Dr.) Gazeteci, analist, akademisyen Bora Bayraktar Türk dış politikası ve Ortadoğu sorunları üzerine uzmanlaşmış bir gazeteci ve akademisyendir. Ulusal televizyonlarda yorumcu olarak yayınlara katılmakta, makaleleri aralıklı olarak ulusal gazetelerde yayınlanmaktadır. Doktora derecesini Marmara üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden, çatışma çözümleri analizi yaptığı İsrail-Filistin Barış Süreci ile ilgili çalışmasıyla almıştır. Türkiye’de yayınlanan A’RAF Oslo Barışı’ndan El Aksa İntifadası’na Ortadoğu, Aykırı yayınları, (2003), ve Hamas, Karakutu Yayınları (2007), Oslo Barış Süreci, Küre Yayınları(2013) kitaplarının yazarıdır. Halen Avrupa Birliği ile ilişkili, 12 dilde yayın yapan uluslararası haber kanalı Euronews’un İstanbul temsilciliğini yürütmektedir. Gazeteci olarak Afganistan, Irak, Suriye, Kosova, Batı Şeria ve Gazze gibi pek çok savaş bölgesinde bulunmuştur.,

Burak Akkul

TV programmer - traveler
TV Programcısı, reklam yazarı, editör

Çağdaş İslim

Turkey Tourette Tics Syndrome Volunteer
Türkiye Tik Tourette Sendromu Gönüllüleri Kurucu Üyesi

Caner Aferin

Üniversite hayatı boyunca Etkili İletişim Kulübü başkanlığı ile İKÜ AKUT Öğrenci Topluluğu’nun kurucu üyeliğini ve topluluk liderliğini yapmış ve 2012’de İKÜ İletişim Sanatları Bölümü’nden mezun olmuştur. AKUT bünyesinde deprem bilinçlendirme seminerleri vermiştir. 2013 yılından sonra dijital ajanslarda sosyal medya uzmanı olarak çalıştı. 2015 yılında İKÜ Kurumsal İletişim Birimi bünyesinde Kurum İçi İlişkiler ve Etkinlik uzmanı olarak çalışmaya başladı. Bu görevinin yanı sıra üniversitenin reklam çalışmalarına da destek oldu. Ayrıca "Paylaşmaya değer fikirler" sloganıyla hareket eden uluslararası konferans zinciri TED’in lisansını almış ve İKÜ’de ki ilk TED Konferansı’nın düzenlenmesini sağlamıştır.

Dündar Şahin

‎Director at AKUT Institute of Training and Research
1997 yılında AKUT Arama Kurtarma Derneği üyesi oldu. ABD’de de SOLO Wilderness Medicine School ve Kuzey Amerika Kurtarma Enstitüsünde eğitmen ve danışman olarak çalıştı. Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School Of Government’ta Kriz Liderliği Lisansüstü Eğitimleri aldı. Azerbaycan’da BP-AIOC ortaklığında Acil Durum Koordinatörü olarak görev yaptı. Dünya Bankası, SAI, Levi Strauss, IFC, DEG, GIEK, Dupont gibi uluslararası kurumlara Acil Durum Yönetimi, İş Devamlılığı ve Afet Planlamaları konularında danışmanlık yaptı. Dünya Bankası ve IFC için Sektörel Acil Durum Plan örnekleri hazırladı, Kamboçya, Pakistan, Hindistan, Vietnam, Filipinler, Almanya, Romanya, Iran gibi ülkelerde Acil Durum ve Operasyon Devamlılığı çalışmanlarında bulundu. BSCI, ISA International Sociology Association, BCI Business Continuity Institute üyeliklerine ek olarak halen BM INSARAG Egitim Üst Danışma Kurulu görevini ve BM INSARAG’a üye ülke ve kurumların IEC Sınıflandırmacısı görevlerini yürütmekte

Ebru Cündübeyoğlu

actress
Sanatçı - Oyuncu

Leyla Navaro

Psikolog

Ömer Yusuf Topçu

İKÜ Çok Sesli Korosu Şef Ömer Yusuf Topçu ile çalışmaktadır. Bugüne kadar Harvard Üniversitesi, Yale Üniversitesi, Duke Üniversitesi, Missouri Drury Üniversitesi, Perugia Üniversitesi, New York Dwight Lisesi, Chicago Gençlik Korosu ile ortak konserler, atölye çalışmaları ve değişim programları gerçekleştirdi. Koro ilk konser turnesini 2013 yılının Haziran ayında Perugia Üniversitesi ile Perugia ve Assisi şehirlerindeki konserleri ile İtalya’ya yaptı. 2013 Nisan’nında Antalya Uluslararası Koro Yarışmalarında uluslararası jüriden “Kültürlerarası İletişim Ödülü”nü aldı. Koro kurulduğundan bu yana Sabancı Müzesi, St. Antuan Kilisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi, Avusturya Konsolosluğu Kültür Ofisi konserlerinin yanı sıra Kanal D, TRT, Show TV gibi Türk TV’lerindeki programlara davet edildi. 2013 Haziran’ında BBC tarafından davet edilen koro İstanbul’da bir petrol tankerinde “Ses ve Uzay” konulu bir belgesel çekti.

Uğur Batı

Akademisyen ve Marka Danışmanı

Ziya Azazi

dancer - choreographer
Ziya Azazi was born in Antakya, Turkey. He studied at Mining Faculty in Istanbul Technical University between 1986 and 1991, when he also studied gymnastics.From 1990 to 1994, he created his first choreographic works in the State Theatre of Istanbul. He worked with Tanz Atelier Sebastian Prantl (TAW), Tanz Hotel, and Willi Dorner between 1994 and 1998.Having put on stage his solo performance, “Unterwegs Tabula Rasa”, in Vienna in 1999, he was awarded with a scholarship by Summer Dance Week Vienna (Dance Web), and he was entitled “The Most Outstanding Dancer of the Year in Austria” by the Ballet International Magazine.Azazi started to explore the traditional dance of the Sufis in 1999. Choreographing this dance with different interpretations, he created his solo performances “Work in Progress I” (2001), “Work in Progress II” (2003). He continued to work with Vienna Volksoper, Theaterhaus, Stuttgart, and Grand Théâtre de Genevre during those years.

Organizing team

Caner
Aferin

İstanbul (Istanbul, Turkey), Turkey
Organizer
  • Ilgın Acar
    Team member