ISTEKBelde
x = independently organized TED event

Theme: Yok Öyle Bi Şey!

This event occurred on
April 15, 2016
6:00pm - 10:00pm EEST
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

İSTEK Belde Okulları
Gümüşyolu Caddesi Rasimağa Sokak No:7
İstanbul, İstanbul, 34676
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­I­S­T­E­K­Belde events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Betül Selcen Özer

Genel Müdür - Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı
1975 yılında doğan Betül Selcen Özer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Ekonomik ve Sosyal Demografi Ana Bilim Dalı’ndan aldı. Tez çalışmasını ‘Ulusal Günlük Gazetelerde Yayınlanan Aile Planlaması Haberlerinin İçerik Analizi: 2001-2005’ üzerine yaptı. 2000 yılından beri Willows Foundation, TURMEPA ve Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarında; üreme sağlığı, aile planlaması, çevre ve gençlik alanlarında çalıştı. 15 yıllık Sivil Toplum yolculuğunda saha, eğitim, projeler, kaynak geliştirme ve iletişim gibi birçok farklı görevde bulundu. Üç yıldır Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Temel Demografi dersini veren Özer, 2014 yılından beri Tohum Otizm Vakfı’nın Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Günseli Kato

Ressam, minyatür ve performans sanatçısı
Türk ve Japon kültürlerini harmanlayarak ve minyatür sanatı öğelerini performans, heykel ve resim gibi alanlara taşıyarak gelenekseli çağdaş sanat anlayışıyla buluşturmaktadır. Kültürel öğelerle hem geçmişi vurgulayıp hem de kültürler üstü bir alan oluşturmaktadır. Bu farklı sanat disiplinlerini ve ideallerini buluşturduğu sergilerini İstanbul’da bir çok tarihi mekanda açmıştır ve çalışmalarına devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders vermeye devam eden Kato, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) yeni projelerinde yer almaktadır. 2010 yılından beri Türk televizyon kanallarında kültür ve sanat hakkında programlar yapmakta ve sunmaktadır.

Hale Bayrak

Nesli Çoğalan Peter Pan'lar Cemiyeti
Mimar Sinan Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nde sanat tasarımı, sahne ve gösteri sanatları üzerine eğitim alan Hale Bayrak, yönetmenlik ve yapım danışmanlığı alanlarında çalışmaktadır. Aktivizme henüz 7 yaşındayken, mahallesindeki köpeklerin belediye tarafından zehirlenmesini durdurmak amaçlı olarak imza toplayıp, belediye başkanının karşısına çıkarak başlayan Hale, o gün bugündür her canlı için eşit yaşam hakkını savunmaya devam ediyor. Yaklasik 10 yıldır dezavantajlı çocukların yaşam şartlarını iyileştirmek amaçlı çalışmalar yapan Hale, bu çalışmalarını 2014'ten beri kurucusu ve yürütücüsü olduğu "Nesli Çoğalan Peter Pan'lar Cemiyeti" ile devam etmektidir. Hale bugün 28 yaşında, tamamı engelli 11 kedi ve 9 köpeği, sayıları değişmekte olan mülteci çocukları ile İstanbul'da yaşıyor.

Masis Aram Gözbek

Boğaziçi Caz Korosu Şefi
2013’te, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü ve 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Türkiye Finali'nde, Kültürel Başarı kategorisinde 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' ödülünü aldı. 2014 yılında ise Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen '35th International May Choir Competition'da 'Genç Şef Özel Ödülü'ne ve son olarak ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde müzik alanında ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü. Şu sıralar, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil, Yasemin Mori ve Ali Kocatepe ile çalışmalarına devam etmekte; aynı zamanda da kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosu’nun genel sanat yönetmenliğini, Acappella Grup 34 Korosu ve Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi Korosu'nun da müzik direktörlüğünü sürdürmektedir.

Mert Güler

Yazar / Meditatif Rehber
Haftalarca çok satanlar listesinde yer alan ‘‘Aşkla Gülümse’’ kitabının yazarı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi. Eski bir profesyonel futbolcu ve dansçı. Yoga ve meditatif rehberliğin yanı sıra yaşam koçluğu da yapıyor. İçsel farkındalık atölyeleri ve egzersiz-sağlık-esenlik-meditasyon konularında eğitimler veriyor. Hindistan’ın Rishikesh şehrinde düzenlenen Uluslararası Yoga Festivali’ne davet edilen ilk Türk eğitmen olarak “Rumi Love Meditation” başlıklı dersler veriyor. Bakırköy ve Bostancı’da stüdyoları bulunan Mert Güler, yaşamını sürdürdüğü İnziva Büyükada adlı merkezinde kurumlara ve bireylere özel meditatif kamplar düzenliyor.

Rick Köletavitoğlu

Girişimci
Rick Shant Köletavitoğlu lisans öğrenimini American University Kogod School of Business'ta tamamlamıştır. 2012'den bu yana Rick, Yogurtistan, Shopamani ve mobilike gibi startuplarda rol almıştır. 2015 yılında ise FuckUp Nights organizasyonunun İstanbul ayağını kurmuş olup halen yönetmeye devam etmektedir. Rick, sosyal medya pazarlaması dikeyinde bir girişim olan ve yakın zamanda TRPE Venture Partners tarafından yatırım alan CreatorDen'in kurucu ortaklarından biridir.

Selma Hekim

almadim.blogspot.com.tr
Lisans eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Programında tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde yüksek lisansına devam etmekte. Yüksek lisans eğitimi sırasında Nouva Accademia di Belle Arti Milano Görsel Sanatlar ve Küratörlük bölümünde misafir öğrenci olarak bulundu. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli karma sergilere katıldı Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde İdari Koordinatör olarak çalışıyor, çocuklarla ve ergenlerle sanat atölyeleri yürütüyor. Sokak sanatı, grafitti ve illüstrasyondan beslenen resimlerin yanı sıra; video, yerleştirme, fotoğraf gibi çeşitli sanat alanlarında işler üretiyor. Şu sıralar def çalmayı öğreniyor. Bir yıl boyunca temel ihtiyaçları harici hiçbir şey almadığı bir süreç yaşadı ve bunu “Almadım” adlı bir blogda paylaştı.

Tayfun Uzbay

Bilim insanı
Üsküdar Üniversitesi’nde, Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanlığı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

Organizing team

Ümit
Yontar

İstanbul, Turkey
Organizer

Ceren
Muratlı

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Didem Dağbağlı
    Production
  • Jillian Kneeland
    Post production