TepebağED
x = independently organized TED event

Theme: Must Change! Must Design!

This event occurred on
September 12, 2015
12:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Adana, Adana
Turkey

Change the education system.

Seyhan Culture Center
Döşeme Mh., Adana/Adana Province, Turkey
Seyhan
Adana, Adana, 01000
Turkey
Event type:
Education (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tepebağ­E­D events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aytaç AÇIKALIN

Güncel Eğitim Dinazoru
Benim öz geçmişimi, benden başkaları pek bilmez, hele “tüm” yaşamamı hiç kimseler bilmez. Beni tanıyanlar var, onlar diyor ki: “Aytaç Açıkalın bir eğitim efsanesidir.” Benimle bir iletişim ortamında olanlar, algıladığım kadarı ile içtenlikle, “Üstat” diye hitap etmeyi tercih ediyorlar. Ben, Guru ya da CEO olmaktansa “USTA”, üstat olmayı bir iltifat olarak kabul etmeyi yeğlerim. Beni benden sorarsanız, “Ben güncel bir eğitim dinazoruyum.”

Bengi SEMERCİ

Psikiyatr
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ, 1963 yılında Istanbul’da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini babasının görevi nedeniyle çeşitli illerde yaptı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Ulusal Sosyal Hizmetler Danışma Kurulu üyeliği yapan Prof. Dr. Semerci, ayrıca Dünya Psikiyatri Birliği (WPA) Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Çalışma Birimi,Amerkan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Birliği (AACAP) medya komitesi’n de çalışmaktadır. Journal Attention Deficid dergisinin Editorial Board’unda görev almakta ve Klinik Psikofarmakoloji Dergi’sinin Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Editörlüğünü sürdürmektedir.

Berrin BAŞ

Pozitif Psikoloji Uzmanı
Pozitif Psikoloji yaklaşımının eğitim ve iş alanlarında uygulanması üzerine çalışan Berrin için pozitif bir değişim yaratma sürecine katkı sağlamak büyük bir anlam ve mutluluk kaynağı. Berrin, bireysel ve yönetici koçluğu yapıyor ve Pozitif Liderlik, Öğretmenler ve Anne-Babalar için Pozitif Eğitim, Pozitif Psikoloji Master Class eğitimleri veriyor.

Eren CEYLAN

Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı
Yrd. Doç. Dr. Eren CEYLAN, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde, Fen Eğitimi alanında 2008 yılında tamamladı. Doktora sonrası araştırmalarına 15 ay süre ile ABD’de bulunan Indiana Üniversitesi’nde devam etti. ABD’de bulunduğu süre içinde, Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi’nin (National Centre of Educational Statistics) PISA ve TIMSS üzerine düzenlediği birçok çalışmada araştırmacı olarak görev yaptı.

Gökhan YÜCEL

Öğretim Görevlisi
Üniversite öğretim görevlisi, öğretmen, bürokrat, yazar, konuşmacı, danışman, girişimci…The Guardian, Yeni Şafak, Radikal, Radikal2, Hürriyet Daily News, Hürriyet Eğitim gazetelerinde yazıları yayınlanan Gökhan Yücel, Hürriyet gazetesinin Eğitim portalında ve Digital Age dergisinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Küresel Eğitim Liderleri platformunun kurucusu ve moderatörüdür. Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Prize) Akademisi ve Seçici Jüri Üyesidir.

Gülay ÖZKAN

Tasarımcı
Gulay, an engineering mind with an artistic soul, has more than 15 years experience in design and tech entrepreneurship ecosystems. During this time, she has met more than a thousand entrepreneurs and evaluated many startups in incubation centers, techno-parks and universities. Gulay was one of the key figures behind Turkey’s first technology incubation center, launched by Ericsson in 2000, where she worked with leading telecoms operators from China to South America. She and her team were instrumental in building the Turkish mobile VAS market. In 2007 Gulay founded GEDS, a design and innovation consultancy. Since then her focus is applying design in tech.

Hakan UMUTLU

Öğretmen
İstanbul Çevrimiçi Eğitim Platformu İntel Proje Tabanlı Yaklaşımlar Eğitmenliği, FATİH Projesi Eğitmenliği Intel Teach Advance Online eğitimlerini tamamlamıştır. Yabancı Dil Eğitiminde Teknoloji Kullanımı, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Dijital Gelişmeler Bağlamında Ölçme Ve Değerlendirme eğitimleri vermiştir. European SchoolNet ITEC (Innovative Tecnologies for Engaging Classroom) Projesinin 2010 – 2014 arasında yürütücülüğünü yapmış ve ITEC eğitimlerinde görev almıştır. Brüksel’de European SchoolNET Future Classroom ‘da farklı ülkelerden gelen ITEC temsilcileri ile “Eğitimde 3D yazıcılar ve Augmented Reality Uygulamaları” konusunda öğrenme senaryoları geliştirilmesine ve uygulanmasına katkı sağlamıştır. Bugüne kadar birçok Eğitim Teknolojileri konferans ve çalıştaylarına katılmış ve sunumlar yapmıştır.

Mete KIZILKAYA

Okul Müdürü
Son Yüzyıl’ın son çeyreğini görebildim. Köylerde öğretmenlik yaparken lisansımı, Ankara da evimi sel suyu bastıktan sonra yüksek lisansımı yaptım. Başkent’te dışarıdan insanların gitmeye çekindikleri bir mahalle “Çinçin – Yenidoğan”, mahallenin tam ortasında ismiyle dikkat çeken bir okul “Polis Amca”. İsminin “Yeni Doğan’dan” “Polis Amca’ya” evrildiği 2005 yılında öğretmenlerin polis-ekip arabasıyla gidip geldiği bu okulda çalışmaya başladığımda ise aslında bir “hiç” olduğumu, burada yaşayanlar çocukların ise doktora yaptıklarını fark ettim… Sosyo ekonomik seviyesi düşük, suç oranının yüksek olduğu bölgede, risk altında yaşayan çocuklara, sosyalleşmelerini sağlamak ve kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak üzere yapılan bir dizi sportif faaliyetten biri olan buz hokeyi takımı… Eğitimcilerin desteğiyle kaygan zeminde ayakta durmayı başaran çocukların gerçek yaşam öyküsü… Sizleri farklı bir Dünya’ya götürecek…

Rauf OLCAY

Reklamcı
1972 Ankara doğumlu. Marmara Üniversitesi İktisadi Bİlimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1990 yılında Plastip Şov adlı günlük siyasi mizah programını yazarak yazarlığa başladı. 1990 – 1999 arasında Laf lafı Açıyor, Televizyon Çocuğu, Beyaz Şov gibi şov programlarının yanısıra Çılgın Bediş, Alkışlar, D’lüks gibi programları yazdı. Reklam kariyeri ise 1993’te Lowe Adam’da başladı. 2000 yılında en iyi genç kreatif seçilerek Cannes’da Türkiye’yi temsil etti. Daha sonra Saatchi , Ogilvy ve TBWA gibi network ajanslarında çalıştı. Young And Rubicam Reklamevi’nde 4, Wunderman’da 3, Pure’da 1 yıl yaratıcı yönetmenlik yaptı. Birçok Kristal Elma’sı, oldukça fazla Kırmızı’sı ve birkaç tane de Effie’si var. 3 yıldır kurucusu olduğu Lots İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik yapmaya devam ediyor. Sektördeki birikimini öğrenicileriyle paylaşıyor. 6 yıldır Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesinde Dijital Reklamcılık, Reklam Tarihi ve Reklam Analizi dersleri veriyor.

Selçuk ÖZDEMİR

Öğretim Üyesi
Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR, lisans eğitimi yıllarında başlamış olduğu eğitimde bilişim teknolojileri ile ilgili çalışmalarına 18 yılı aşkın süredir devam etmektedir. Eğitim teknolojileri alanında özellikle eğitim yazılımı tasarlama ve geliştirme süreçleri üzerine yoğunlaşan Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR, hem PC ortamında hem de web ortamında farklı teknolojiler kullanarak çeşitli yazılımların geliştirilmesinde aktif olarak yer almıştır. Son yıllarda, çocuklar için programlama, çocuklar için web tasarımı, çocuklar için 3D tasarım, çocuklar için robot tasarımı ve üretimi gibi yeni nesillerin bilişim teknolojilerini “üretim odaklı” kullanmasına yönelik ürün ve projeler geliştirmektedir.

Sinan CANAN

Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Sinan Canan, Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı‘nda görev yapmaktadır. Bilimsel araştırmalarını son yıllarda sinir sisteminde kaotik ve fraktal özellikler konularında yoğunlaştıran Dr. Sinan Canan aynı zamanda Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar da düzenlemektedir. Dr. Sinan Canan’ın “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” başlıklı bilim ve bilim felsefesi denemeleri tarzında yayınlanmış bir kitabı da bulunmaktadır. Dr. Sinan Canan evli ve üç çocuk babası olup, “hayatın, tek bir işle uğraşmak için fazla uzun; insanın ise, tek bir işle ömrünü tüketmek için fazla karmaşık olduğuna” inanmakta ve bu yönde çalışmalarına elinden geldiğince devam etmektedir…

Ziya SELÇUK

Öğretim Üyesi
Evli ve 3 çocuk babasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevi yapmış olan Prof. Dr. Ziya SELÇUK, Özel Maya Kolejlerinin kurucusudur. Halen TEDMEM Direktörlüğü yapmakta olan Prof. Dr. Ziya SELÇUK, YEGİTEK ve SEBİT tarafından organize edilen e-içerik geliştirme eğitimlerini yönetmektedir.

Organizing team

Can
SERDAR

Ankara, Turkey
Organizer