Loading…

Streha emergjence te krijuara nga letra.

TEDxTokyo · 11:42 · Filmed May 2013
Subtitles available in 31 languages
View interactive transcript
1,191,232 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Kohë me pare se qëndrueshmëria te bëhej modë, arkitekti Shigeru Ban kishte filluar eksperimentet e tij me materialet e ndërtimit ekologjikisht të shëndosha, si tuba kartoni dhe letër. Strukturat e tij të shquara janë menduar shpesh si strehim i përkohshëm, i projektuar për të ndihmuar te shperngulurit në fatkeqësi- si ato qe goditen kombe të tilla si Haiti, Ruanda apo Japonia. Megjithatë, shpesh ndodh qe ndërtesat te mbeten një pjesë e dashur e peizazhit shume kohe pasi e kanë shërbyer qëllimin e tyre. (Filmuar në TEDxTokyo.)

pin This talk was presented to a local audience at TEDxTokyo, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.
Architect
Most people look at cardboard tubes and see something fit for the recycling bin. But architect Shigeru Ban turns them into beautiful buildings. Full bio

Discuss

150 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please log in or sign up to add comments.
There are currently no comments for this talk.