Loading…

Sebastião Salgado:
Sebastião Salgado: Drama e heshtur e fotografisë

TED2013 · 16:53 · Filmed Feb 2013
Subtitles available in 28 languages
View interactive transcript
1,045,701 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!
Sebastião Salgado: Sebastião Salgado: Drama e heshtur e fotografisë
16:53 · Filmed February 2013 at TED2013 · Subtitles available in 28 languages

Me një PhD në ekonomi, Sebastião Salgado filloi të fotografonte në të tridhjetat e tij, por kjo disipline iu bë fiksim. Projektet e tij të zgjatura me vite kapin bukur anën njerëzore të një historie botërore, e cila shumë shpesh përfshin vdekje, shkatërrim apo kalbje. Këtu, ai tregon një histori thellësisht personale të zanatit, që thuajse i solli vdekjen dhe tregon imazhe që të lënë pa frymë nga puna e tij më e fundit, Genesis, e cila dokumenton njerëzit dhe vendet e harruara nga bota.

Photojournalist
Sebastião Salgado captures the dignity of the dispossessed through large-scale, long-term projects. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

116 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.