Loading…

Niall Ferguson:
Niall Ferguson: Gjashte mekanizmat vrasës të prosperitetit.

TEDGlobal 2011 · 20:19 · Filmed Jul 2011
Subtitles available in 33 languages
View interactive transcript
1,415,512 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Gjatë shekujve të kaluar, kulturat Perëndimore kanë qenë të mira për të krijuar një prosperitet të përgjithshëm për veten e tyre. Historiani Niall Fergurson pyet: Përse Perëndimi, dhe më pak pjesa tjetër? Ai sugjeron gjashte ide të mëdha nga kultura Perëndimore - duke i quajtur ato 6 mekanizmat vrasëse - që ndihmojnë në pasurinë, stabilitetin dhe inovacionin. Dhe në këtë shekullin e ri, ai thotë, që këto mekanizma janë të gjitha shpërndashme.

Historian
History is a curious thing, and Niall Ferguson investigates not only what happened but why. (Hint: Politics and money explain a lot.) Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

577 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.