Translations Talks in Macedonian

The talks on this page have been translated by volunteers as part of the TED Open Translation Project. Their generous contributions allow us to spread ideas globally, through an ever-growing selection of subtitled talks. Don't see your favorite talk? Consider translating for us! More on the TED Open Translation Project »

Questions?

Having difficulty viewing subtitles? Find an error in a translation? Read here for tips and suggestions »

Play_iconПол Пиф: Дали парите ве прават злобни?

Пол Пиф: Дали парите ве прават злобни?

16:35 Posted: Dec 2013

Play_iconЕндрју Соломон: Депресија, тајната која ја делиме

Ендрју Соломон: Депресија, тајната која ја делиме

29:21 Posted: Dec 2013

Play_iconСтивен Кејв: Четирите приказни кои си ги кажуваме за смртта

Стивен Кејв: Четирите приказни кои си ги кажуваме за смртта

15:33 Posted: Dec 2013

Play_iconДејвид Ленг: Мојот подводен робот

Дејвид Ленг: Мојот подводен робот

04:28 Posted: Dec 2013

Play_iconДејвид Стајндл-Раст: Сакате да бидете среќни? Бидете благодарни

Дејвид Стајндл-Раст: Сакате да бидете среќни? Бидете благодарни

14:30 Posted: Nov 2013

Play_iconСузана Херкулано-Хоузел: Зошто е толку специјален човечкиот мозок?

Сузана Херкулано-Хоузел: Зошто е толку специјален човечкиот мозок?

13:31 Posted: Nov 2013

Play_iconПитер Дулитл: Како вашата "работна меморија" го осмислува светот

Питер Дулитл: Како вашата "работна меморија" го осмислува светот

09:29 Posted: Nov 2013

Play_iconХоли Морис: Зошто би останале во Чернобил? - Затоа што е дом.

Холи Морис: Зошто би останале во Чернобил? - Затоа што е дом.

08:51 Posted: Oct 2013

Play_iconЏан Џудиче: Зошто нашиот универзум можеби лебди над острицата на ножот

Џан Џудиче: Зошто нашиот универзум можеби лебди над острицата на ножот

14:10 Posted: Oct 2013

Play_iconКели Свази: Живот кој не завршува со смрт

Кели Свази: Живот кој не завршува со смрт

13:54 Posted: Oct 2013

Play_iconКевин Брил: Исповед на еден депресивен комичар

Кевин Брил: Исповед на еден депресивен комичар

11:00 Posted: Sep 2013

Play_iconЏејмс Флин: Зошто нашиот коефициент на интелигенција (IQ) е поголем од оној на нашите баби и дедовци

Џејмс Флин: Зошто нашиот коефициент на интелигенција (IQ) е поголем од оној на нашите баби и дедовци

18:40 Posted: Sep 2013