PlaçadelForum
x = independently organized TED event

Theme: Positive consequence

This event occurred on
February 27, 2015
4:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
Tarragona, Catalunya (ca)
Spain

Consequence:something that necessarily is the result of a fact .
Positive : good and favorable .

We are tired of hearing bad news, to see how things have changed recently and often with a negative impact on the lives of all of us. And we are convinced that to change our immediate environment we all need action, movement, commitment . We need to inspire us to step back to make two forward. Now is the time to reflect above all the action.
We need to create , innovate , change . But we must do it in the right direction , one that brings positive consequences .

And that is TEDx , inspiring people who have done things differently . People who stood up and has something to convey something that makes us a little better. The experiences of others can be very rewarding , transformative .

Passeig de Sant Antoni, 100
Tarragona, Catalunya (ca), 43003
Spain
See more ­T­E­Dx­Plaçadel­Forum events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cecília Bofarull

Empresària al davant de Domo-A i dissenyadora; projectes seus han guanyat tres dels prestigiosos premis Laus de disseny. És una persona inquieta i emprenedora, membre de la junta directiva de l’ADG-FAD Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art i anteriorment d’AIJEC. Un 14 de gener la vida li va fer un gir inesperat i a Cecília li van detectar un tumor, un càncer al pit. Però com ella mateixa explica el càncer li va canviar la cara però no l’esperit. De la seva experiència s’ha fet un curmetratge: “366 dies”.

Magí Seritjol

Director i impulsor del Festival Tarraco Viva des de 1999. D’ell han arribat a dir que a les venes no porta sang sinó divulgació. Ha participat en nombrosos esdeveniments relacionats amb la cultura i l’entreteniment: Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Festivals de Teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, Festivals de Tarragona…. Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Història de Tarragona. Com a responsable d’aquest servei va ser el creador i és actualment el coordinador de les jornades Tàrraco Viva. Manel Muntada

Manel Muntada

Especialista en desenvolupament organitzatiu i gestió del canvi, és un consultor atípic. Manel integra el dubte en els projectes, convertint-los així no en una finalitat sinó en un mitjà per l’aprenentatge i la transformació. Expert en gestió del coneixement, desenvolupament organitzatiu i gestió del canvi. Actualment desenvolupa la seva tasca de consultor com a director de la marca professional [cumClavis].

Marcel Gorgori

Periodista i escriptor, ha desenvolupat molta part de la seva carrera entre la ràdio i la televisió. Com a presentador destaca el seu pas per programes com “En clau de vi”, però també la seva contribució en d’altres com “Un tomb per la vida”, “L’indret de la memòria” o “Per molts anys”. Gran apassionat de la gastronomia i de l’òpera a parts iguals, ha escrit diferents llibres relacionats amb l’òpera i sobre vi amb el sommelier Josep Roca.

Roser Amills

Periodista i escriptora mallorquina resident a Barcelona. La podem trobar a la premsa, a la ràdio i televisió i entre els seus llibres. És col·laboradora habitual del programa “Les mil i una nits” de Catalunya Ràdio, participa en el programa “Vespre” de TVE2 i coordina el blog de La Vanguardia “Inspiración digital”. Els seus darrers llibres (n’ha publicat 20…) “Fes bondat” i “M’agrada el sexe” no han deixat indiferent a ningú, reivindicant la comunicació sense tabús, la naturalitat i la llibertat individual. Roser és una gran defensora de la creativitat i una persona amb una gran curiositat.

Sara Pérez

Enòloga i biòloga. Gran apassionada del món del vi des del seu celler La Universal juntament amb la seva parella, en René Barbier, treballa per un projecte molt singular. No es conformen amb fer vins i comercialitzar-los, estan duent a terme un important esforç per fer vi en clau de sostenibilitat. Des d’una vinya amb terra granític de sauló, àcida i molt pobre en matèria orgànica estan realitzant un increïble treball de recuperació i equilibri. En definitiva, el seu és un projecte empresarial i vital amb l’objectiu de deixar una petjada emocional, no material.

Sor Lucía Caram

Monja dominica contemplativa, el seu dia a dia està entre la vida claustral, l’oració, l’estudi amb l’activitat social més compromesa. Directe i activa, no dubta en atacar la classe política quan cal per posar-se al costat dels més desafavorits. Va promoure el Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC relacionat amb la salut mental i la Fundació Rosa Oriol. Aquesta fundació dona de menjar cada dia a més de 1.500 persones. Autora dels llibres "Mi claustro es el mundo" i "A Dios rogando".

Toni Puig

Creador de la mítica revista Ajoblanco, especialista en gestió cultural i va estar des de l’inici del primer ajuntament democràtic de Barcelona participant activament en el primer redisseny de la ciutat. Li apassiona lo públic, els ciutadans i la creativitat. La seva vida és un desafiament constant. Va ser professor per reinventar l’escola activa als anys setanta. Als anys vuitanta amb l’estrena de la democràcia va entrar a l’Ajuntament de Barcelona com a dissenyador i gestor en temes de joves, associacions, comunicació, educació, cultura i benestar, entre d’altres, estant sempre de la mà dels ciutadans. És professor de màrqueting a ESADE i al INAP. Professor, conferenciant i assessor en temes públics i creatius. Apassionat de la música clàssica, la bellesa, les ciutats, els amics, el silenci, llegir i jubilat i pensar per compartir. Ara, tot i estar jubilat assegura no voler parar-se, el públic creatiu és la seva vida.

Xavier Pirla

Tot i ser Enginyer Superior per l’Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona és conferenciant, formador i un referent a nivell mundial de la Programació Neurolingüística, especialitzat en tècniques de persuasió. La seva experiència com a consultor i formador el va portar a investigar i desenvolupar models basats en la pedagogia de la Neurolingüística i el va sensibilitzar sobre la importància de la comunicació per a potenciar el canvi a les organitzacions. Al 2007 crea Talent Institut, una referència en el món de la PNL professional i la formació en competències comunicatives. Sens dubte és un gran comunicador. És també autor del llibre ‘El arte de conseguir lo imposible’.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Àlex Grau
    Organization
  • Emma Gorgori
    Organization
  • Esperanza Picó
    Organization
  • Àngela Pujol
    Organization
  • Albert Pàmies
    Organization
  • Bibiana Villa
    Organization
  • Noemí Martínez
    Organization
  • Gemma Fabregat
    Organization
  • Patxi Castillo
    Organization
  • David Serra
    Organization
  • Albert Foix
    Organization
  • Jordi Planas
    Organization