Loading…

Robert Gordon:
Robert Gordon: Vdekja e inovacionit, fundi i rritjes ekonomike.

TED2013 · 12:14 · Filmed Feb 2013

Ekonomia amerikane eshte zhvilluar me shpejtesi per dy shekuj. A po perballemi me fundin e rritjes ekonomike? Ekonomisti Robert Gordon jep 4 aresye pse rritja ekonomike e Shteteve te Bashkuara mund te jete duke u ngadalesuar, duke e detajuar me faktore si epidemia e borxhit dhe rritja e pabarabarte, qe mund t"i coje Shtetet e Bashkuara ne nje faze statike prej nga nuk do mund te dale as nepermjet inovacionit. Mos harroni te shikoni pikepamjen e kundert nga Erik Brynjolfsson.

Economist
Robert J. Gordon is among the most influential macroeconomists in the world. And the big picture he sees is not altogether rosy. Full bio