Loading…

Jennifer Healey:
Jennifer Healey: Nëse makinat do të flisnin, mund të shmangeshin aksidentet.

TED@Intel · 9:00 · Filmed Apr 2013
Subtitles available in 32 languages
View interactive transcript
706,960 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Kur ne drejtojmë makinën, ndodhemi brenda nje flluske qelqi, mbyllim dyert, shkelim pedalen e gazit dhe ja besojmë drejtimin e makinës syve tanë — megjithëse mund të shohim vetëm pak makina që ndodhen para apo pas nesh. Çfarë do të ndodhte nëse makinat ndajnë informacionin e vendodhjes dhe shpejtësisë së tyre me njëra tjetrën si dhe përdorin modele parashikues për përllogaritjen e rrugëve të sigurta për të gjithë ne? Jennifer Healey imagjinon një botë pa aksidente automobilistike. ( Filmuar në TED@Intel.)

Research scientist
A research scientist at Intel, Jennifer Healey develops the mobile internet devices of the future. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

148 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.