Loading…

Carlo Ratti:
Carlo Ratti: Arkitekturë që percepton e përgjigjet

TED2011 · 15:46 · Filmed Mar 2011
Subtitles available in 29 languages
View interactive transcript
593,699 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Së bashku me ekipin e tij te SENSEable City Lab, Carlo Ratti i MIT krijon gjëra të hijshme duke perceptuar të dhënat që ne prodhojmë. Ai krijon pamje habitëse të jetës në qytet duke u nisur prej togjesh të dhënash pasive - si thirrjet që bëjmë, plehrat që hedhim. Nga uji lëvizës te drita fluturuese, ai dhe ekipi i tij krijojnë ambiente ndërveprues marramendës të ushqyer nga lëvizje të thjeshta të kapura prej ndjesorëve.

Architect and engineer
Carlo Ratti directs the MIT SENSEable City Lab, which explores the "real-time city" by studying the way sensors and electronics relate to the built environment. He's opening a research center in Singapore as part of an MIT-led initiative on the Future of Urban Mobility. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

81 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.