AltinbasUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 17, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

TEDxAltinbasUniversity etkinligimiz 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 14.30’da Altınbas Üniversitesi Fatma Altınbaş konferans salonunda gerceklesecek!

TEDxAltinbasUniversity etkinliği bu sene “AHENK temasıyla sizlerle olacak.

TEDxAltinbasUniversity
Esentepe Mahallesi, Büyükdere Cd. No:36, 34349 Beşiktaş/Şişli/İstanbul
-2
İstanbul, İstanbul, 34349
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Altinbas­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

AN Vokal

Music Band
Bu Toprakların Çok Sesli Yolculuğu” Müzisyen Haluk Polat tarafından kurulan çok sesli vokal topluluğu AN Vokal; Anadolu'dan Balkanlar'a ve Ortadoğu'ya uzanan bu coğrafyada yaşamış, ortak bir geçmişe ve kültüre sahip halkların şarkılarını özgün düzenlemelerle seslendirerek 2015'ten beri dinleyicilerle buluşturuyor. AN adını Sümerlerin gök tanrısı An'dan (Anu) alan bir topluluk. Anadolu'nun ve yakın coğrafyanın tüm değerlerini kültürlerini tüm titreşimlerini anlamak ve anlatmak için bir araya geldi. Bunun yanı sıra AN, topluluğun çok önem verdiği anı, anlam, anlama ve anlatma kavramlarını da çağrıştırıyor. Dinleyici ile buluşturduğu ve sahneye taşıdığı eserlerinde de üstünde yaşadığımız bu coğrafyanın öykülerini anlamaya ve anlatmaya çalışıyor. Müziğin evrensel bir dil olduğuna inanan AN Vokal; Ermenice, Kürtçe, Arapça, Türkçe, Makedonca, Yunanca, Arnavutça gibi çok çeşitli dillerde, çok sesli şarkılar söylüyor ve dayanışmanın gücünden ilham alarak bu toprakların öykülerini anlatıyor.

AYŞEGÜL KAPLAN

Influencer
Ben Ayşegül Kaplan. 19 Ekim 1988, Edirne doğumluyum. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Hemen ardından Power Media Group’ta çalışmaya başladım. Power FM, Power TV ve Radyo Fenomen’de çeşitli görevlerde yer aldım. 2013-2014 senelerinde Radyo Fenomen’in Yayın sorumlusu olduğum dönemde sosyal medyayı keşfederek “makyajmidedin” adını verdiğim Instagram ve Youtube hesaplarımı oluşturdum. Yoğun olarak kadın izleyiciye hitap eden makyaj, güzellik, bakım, astroloji ve ilişkiler konularında içerikler üretmeye başladım. Bir başka projem de Erkekler Gülemez, yalnızca kadın izleyicinin katılabildiği ve fuayeye girdiği andan itibaren müzikleriyle, makyaj alanıyla, fotoğraf alanıyla, yaşattığı kız kardeşlik duygusuyla, ilişkisel ve cinsel içerikli komediyi erkek tekelinden alan yapısıyla ve ekstra eğlenceleriyle komple bir Kadın Festivali’dir. Ayrıca benzeri yapılmamış, son derece özel ve tekil bir projedir.

HAKAN AKKAYA

Fashion Designer
Hakan Akkaya,Ankara Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde başlayan Akkaya, modacı olmak istemesi nedeniyle ikinci senesinde Mimarlık Fakültesini bıraktı. 19 yaşında İstanbul’a taşınan ünlü modacı, İstasyon Sanat Merkezi, Moda Tasarımı Bölümünde Moda Eğitimi aldı. 21 yaşında iken kadın ve erkek koleksiyonları hazırlayan Hakan Akkaya ilk olarak Batik Örme için çalıştı. Ardından sırasıyla Boyner Holding ve Sarar gibi büyük markalarla çalışmalarına devam etti. Ardından kendi markası olan “Hang by Hakan Akkaya” markasını kurdu. Bir dönem İşte Benim Stilim programında jüri üyesi olarak görev aldı. Ayrıca En Büyük Show adlı programın sunucularından biriydi.[2] 2012 yılında Who's Next Paris ve Bread & Butter fuarlarina erkek koleksiyonu ile katılan "İlk Türk Tasarımcı" oldu. New York Fashion Week resmi takvimine kabul edilen ilk ve tek Türk Moda Tasarımcısı olarak yer aldı.

KEMAL KAHRAMAN

Artist
Kemal Kahraman, Çocukluğunun ilk yıllarını Erzincan'da geçirdi. Daha sonraları ise yazları Tunceli'de köyde, kışları Erzincan'da olmak üzere yaşamını sürdürdü. Bu onu iki ayrı kültüre de tanıklık etme imkanı sağladı. Bu yüzden Erzincan'da konuşulan Türkçe'yi de, Tunceli'de konuşulan Zazaca'yı da kendi dili saydı. İlk, orta ve lise eğitimlerini Erzincan'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi. Ancak bu okulu bırakarak Ankara'da ODTÜ Felsefe bölümüne başladı. Ankara'da çeşitli amatör müzik gruplarında yer aldı. Kardeşi Metin Kahraman'la beraber 1993'te iki yıllık çalışmalarının ürünü olan "Deniz Koydum Adını" adlı ilk albümlerini gerçekleştirdiler. Daha sonra eğitim amacıyla Almanya'ya yerleşti. 1995 yılında kayıtlarını Berlin ve Türkiye'de gerçekleştirdikleri ikinci albümleri "Renklerde Yaşamak" bu sürecin ürünü oldu. 1990 yılından itibaren Tunceli ve Erzincan yöresinde derleme çalışmaları yaptı. Bölge ile ilgili çalışmaları vardır.

SILA KARAKAYA

Production Designer
Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden fakülte birincisi olarak mezun olan (2002) Sıla Karakaya, Parsons The New School for Design’da Film Işık Tasarımı Yüksek Lisansı yaptı (2006). İkinci yüksek lisans derecesini, Film ve Tiyatro Mimarisi: Production Design ve Sanat Yönetmenliği (2011) üzerine dünyanın bu alanda en seçkin okullarından kabul edilen New York Üniversitesi, Tisch School of the Arts’da tamamladı. 2008 yılından beri birçok ulusal ve uluslararası yapımda Sanat Yönetmeni ve Yapım Tasarımcısı olarak görev almaktadır. Cairo Conspiracy ( Cannes Film Festival Best Screenplay award) Zeytin Ağacı (Netflix), Numen (Disney+) Baskın, Bir Nefes Daha, Ottoman Lieutenant, Evlat gibi birçok ödüllü yapımda Production Designer ve Sanat Yönetmeni olarak görev aldı. D&AD Graphite Pen ve Felis ödülleri, SİYAD adaylıkları vardır.

TUBA KARACAN

Psychotherapist
1981 yılında İstanbul’da doğdu. Tüm hayatı boyunca bu şehirden hiç ayrılmadı. Hem psikolojiye hem sosyolojiye aynı anda gönül verdi, ikisini birden okudu. Uluslararası alanda çeşitli psikoterapi eğitimleri aldı. Bir yandan psikoterapist olarak çalışmakta bir yandan da AB’ye bağlı bir sosyal projede koordinatörlük yapmaktadır. Çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış yazıları olan yazarın, "Herkes Evine Dönmek İster" ilk kitabıdır.

UĞUR ÖNÜR

Artist
Uğur Önür 1987 yılında Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy köyünde dünyaya gelmiştir. Uğur Önür'ün amcası Kabak Kemane çaldığı için ondan etkilenmiş ve küçük yaşlarda müziğe ilgi duymuştur. Isparta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde keman ve müzik eğitimi almıştır. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nden mezun olmuştur. Önür, hem Burdur yöresine ait türküleri seslendirmekte hem de Anadolu’nun birçok yöresine ait eserleri icra etmektedir. Bugüne kadar bir çok yurt içi ve yurt dışı konserlerinde yer almıştır. Ayrıca bir çok albüm, televizyon programı ve film müziğinde kemane icra etmiştir. Uğur Önür günümüzde TRT İstanbul Radyosu'nda Kabak Kemane sanatçısı olarak müzik kariyerini sürdürmektedir.

Organizing team

Mircan
Yıldırım

İstanbul, Turkey
Organizer

Uğur
Kaya

Istanbul, Turkey
Co-organizer