Beşkaza Meydanı Youth
x = independently organized TED event

Theme: Create And Share Value

This event occurred on
April 28, 2024
9:30am - 7:00pm +03
(UTC +3hrs)
Fethiye, Muğla
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Fethiye Kültür Merkezi
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi · Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 17 · FETHİYE / Muğla.
Fethiye, Muğla, 48300
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Beşkaza ­Meydanı ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Açelya Akkoyun

Oyuncu
31 Aralık 1972 tarihinde Adana’da doğdu. Fenerbahçe Lisesini ve MSGÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. Konservatuvar yıllarında girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda, altı yıl çeşitli oyunlarda rol aldı. Theope, Mösyö Butterfly, Kırmızı Pabuçlar, Hüner, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Palyaço Prens, Yavru Kimin, sanatçının oynadığı bazı oyunlardır.

Çilem Akar

İngilizce Öğretmeni, İçerik Üreticisi
Çilem Akar, İngilizce öğretmeni ve içerik üreticisi olarak tanınır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden İngilizce öğretmenliği mezunu olan Akar, Uludağ Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Cambridge'in Train the Trainer ve CELTA sertifikalarına sahiptir. Youtube kanalında dil öğrenimi, üniversite, seyahat ve yaşam tarzı konularını işler. Videoları yüz milyonlarca kez izlenmiş ve milyonlarca abonesi bulunmaktadır. Özellikle kısa, bilgi dolu videolarıyla dikkat çeker ve Türkiye'deki dil öğrenmeye ilgiyi artırır. Geleneksel dil öğrenimi yerine gerçek hayat İngilizcesine odaklanmasıyla bilinir. Kariyerine teorik ve pratik eğitimler alarak ve içerik üreterek devam etmektedir.

Dilara Sarı

Genetik Mühendisi
1995 İstanbul doğumlu Dilara Sarı 2020 yılında Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik bölünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra MÜSEM (Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) çatısı altında Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp eğitimini tamamladı. Eğitiminden sonra edindiği bilgileri okuduğu makalelerle birleştirerek, insanlara aktarmak ve bütüne katkıda bulunmak amacı ile sosyal medyada 'Genetik Mühendisi' rumuzuyla paylaşımlara başladı. Hala pek çok sosyal medya platformu üzerinden Genetik & Biyoteknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır.

İlhan Yılmaz

Monster Notebook CEO
İlhan Yılmaz, 1975 İstanbul doğumlu. Çocukluğu bilim kurgu ve çizgi romanlarla geçti. Teknolojiye ilgisi genç yaşlarda başladı. Marmara Üniversitesi Elektronik Yüksek Okulu mezunu. 2000'de Fokus Bilgisayar'ı kurdu. 2001'de Monster Notebook markasını tescilledi. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak şirketi büyüttü. Türkiye'de en çok tercih edilen oyun bilgisayarı markası oldu. Uluslararası alanda da varlık gösteriyorlar. İlhan Yılmaz, evli ve iki çocuk babası.

İlknur Güntürkün Kalıpçı

Tarihçi, Yazar
1974 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Tarihi Bölümü’nü bitirerek aynı bölümde asistanlığa başlamıştır. Daha sonra meslek hayatına lisede felsefe öğretmeni olarak devam eden Kalıpçı 1985 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Atatürkçülük eğitimini tamamlamış ve yaptığı çalışmalar nedeniyle 1996 yılında T.C Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Başkanlığı Haberleşme Üyeliğine seçilmiştir. 17 senedir yaptığı araştırmaları, yurt içi ve yurt dışı pek çok merkezde uyguladığı bir metotla konferanslar halinde sunmaktadır. Pek çok ödül sahibi olan Kalıpçı’nın ‘Atatürk ve Türk Kadını’, ‘Atatürk ve Eğitim’, ‘Atatürk ve Politika’, ‘Atatürk Basın ve Bursa’ konulu kitapları bulunmaktadır. Kalıpçı evli ve iki çocuk annesidir.

Kemal Başaranoğlu

Profesyonel Koç, Yazar
Kemal Başaranoğlu, Uluslararası Koçluk Federasyonu’ndan (ICF) Master Certified Coach (MCC) unvanına sahip profesyonel koçtur. Nörobilim temelli koçluk, mentörlük ve atölye çalışmaları yapmaktadır. Liderler, girişimciler, kariyerine yön vermek isteyenler ve profesyonel koçlarla çalışmaktadır. Renault grubunda 15 sene hem hiyerarşik hem de proje yöneticisi olarak çalıştı. Lisans (1999) ve Yüksek Lisans (2003) eğitimimi Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde tamamladı. 2019-2020 yıllarında UNR University of Nevada Reno’da (ABD) girişimcilik ve pazarlama odaklı programlara katıldı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde Neuroscience Yüksek Lisansına başladı ve şu an koçluğun motivasyon üzerine etkisi konusunda tez çalışması yapıyor. “Senin Hikayen” ve “Yolunu Arayan Yolcu” adlı iki kitabı bulunmaktadır. Sosyal medya platformlarından Linkedin’de ve Instagram’da insan potansiyeline yönelik günlük paylaşımlarda bulunmaktadır.

Onur Naci Öztürkler

Video Düzenleme Eğitmeni, Youtuber
Lise hayatı boyunca video düzenleme işlerine meraklı iken 2016'da Gazi Üniversitesi'ni kazanıp orada bunu meslek haline getirmek istemiştir. Uzun bir dönem serbest olarak video düzenleme işleri yaparken, sonrasında Hacettepe Üniversitesi'nde sinema ve tiyatro'ya dayalı bir bölüm okuyup aynı zamanda staj yaptığı Retro Yapım şirketinde işler yapmaya başlamıştır. Son yıllarda YouTube'daki kanalında video düzenleme eğitim videoları yayınlarken aynı zamanda kendi şirketi üzerinden video düzenleme işleri ile ilgilenmektedir.

Şenol Babuşçu

Uluslararası Finans ve Bankacılık Profesörü
1965 Balıkesir doğumlu olan Babuşcu, Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nde lisans, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamıştır. 2015 yılında Finans alanında Doçent, 2020 yılında da Profesör olmuştur. T. Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası’nda çeşitli kademelerde çalışan Babuşcu en son Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği yapmıştır. Çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı dersler veren Babuşcu, 2013 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup, halen aynı zamanda Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çeşitli çalışmaları, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Milliyet Gazetesi ve T. Bankalar Birliği’nin yarışmalarında ödüller almıştır.

Zek Dündar

Eğitimci, Girişimci, Gezgin
Zek Dündar, kişisel gelişim, proje yönetimi konularında 15 yılı aşkın deneyime sahip bir girişimci ve eğitmendir. Ulusal ve uluslararası eğitimler ve konferanslar vermekte; çatışma yönetimi, sosyal entegrasyon, kişisel gelişim, sosyal beceriler ve liderlik, girişimcilik eğitimleri vermektedir. Profesyonel çalışmalarının yanı sıra yazmayı da çok seven Zek Dündar bir aşk ve polisiye hikayesi olan "Gerçek Rüya Hayal" kitabının yazarıdır. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği alanında tamamlamış ve Madrid(İspanya) EAE Business School'da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilmektedir. 12 farklı ülkede yaşamış ve 55'ten fazla ülkeye seyahat etmiştir.

Organizing team

R. Berk
Karatas

Fethiye, Turkey
Organizer
  • Ada Sarp Sahin
    Production
  • N. Yağmur Yalçın
    Team member
  • Özgür Ekizoğlu
    Partnerships/Sponsorship
  • Yenal Yildirim
    Curation