Alkmaar
x = independently organized TED event

This event occurred on
January 21, 2019
Alkmaar, Noord-Holland
Netherlands

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Design Your Future
Canadaplein 2
Alkmaar, Noord-Holland, 1811 KE
Netherlands
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Alkmaar events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aaron Mirck

Aaron Mirck is denker, schrijver en spreker over technologie. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als CEO/co-founder van tech-startup Presscloud. Hij publiceerde verschillende boeken over de invloed van technologie op ons dagelijks leven

Akwasi Frimpong

Dutch-Ghanaian sprinter, bobsledder, and skeleton athlete

Daniëlle Geel

Student International Business / Ambassador Young Lady Business Academy

Deborah Nas

Haar grote nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag en nieuwe technologische mogelijkheden leidde tot een glansrijke carrière in innovatie. Na vele innovatieprojecten bij grote bedrijven en startups raakte Deborah steeds meer geïnteresseerd in de psychologische kant van innovatie: waarom omarmen sommige mensen technologische innovaties direct, terwijl anderen weerstand ervaren? Dit bracht haar op het snijvlak van psychologie, technologie en business.

Eva Eikhout

Eva is programmamaker en presentatrice bij o.a. BNNVARA en daarnaast dagvoorzitter, moderator en motivational speaker. In 2016 deed ze op 20-jarige leeftijd een TedxTalk daarnaast heeft ze ervaring als moderator bij verschillende symposia voor ministeries, gemeentes, het Radboudumc en de Rabobank Rijk van Nijmegen. In het voorjaar van 2023 verschijnt haar eerste boek.

Eva Rovers

Jarenlang was Eva historicus en schreef ze gevierde boeken over wat we van het verleden kunnen leren. Maar in 2016 – het jaar dat meerdere rampzalige records van klimaatverandering definitief een crisis maakten – besloot ze dat ze voortaan wilde leren van de toekomst. Sinds dat moment schrijft zij over de vraag die haar veel nachten uit haar slaap had gehouden: “wat kan ik vandaag doen om de toekomst veilig te stellen?”.

Evi Vet

Evi Vet is voedingswetenschapper en expert in biodiversiteit en voedselsystemen. De afgelopen twee jaar is zij als jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties de brug geweest tussen de Nederlandse jongeren en de (inter)nationale politiek. Vanuit deze functie was ze, onder andere, onderdeel van de Nederlandse delegatie naar de Food Systems Summit en COP15 waar het biodiversiteitsakkoord is afgesloten.

Frans Feldberg

Professor of Data-Driven Business Innovation Vrije Universiteit Amsterdam

Hans van Dam

Hans is ondernemer en docent. Hij is oprichter van Conversation Design Institute, ’s werelds meest toonaangevende trainings- en certificeringsinstituut voor mensen die kunstmatige intelligentie (AI) willen gebruiken om gesprekken met klanten, patiënten of werknemers te stimuleren.

Irene Heim

Integrative therapist and hypnotherapist

Jan Gunneweg

(Lifestyle) Designer

Kathalijn Kalawati Vergeer

Founder of KKGames and gamechanger at pentascope

Khalid Ouaziz

Editor in Chief The Diversity Top 100 - DJ - Producer - Media entrepreneur

Laura Steenbergen

Dr., Assistant professor in Cognitive Psychology

Linda Midgley

PwC Europe SDG Lead, PwC

Marcel Eleveld

PhD student University of Groningen

Marco van der Werf

Marco van der Werf is ondernemer, een echte innovator en een inspirerende spreker. Hij heeft een achtergrond in software engineering, journalistiek en geeft innovatielessen aan de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Marco is de oprichter van Bit, een Amsterdamse innovatiestudio, en Bit Academy, een school voor data-engineers en softwareontwikkelaars. Bit opereert altijd met de meest toonaangevende en nieuwste technieken. Zijn bedrijf is nauw verbonden met enkele van de meest invloedrijke onderzoekslaboratoria en bevindt zich in het hart van de plek waar enkele van de beste uitvindingen zijn gedaan: de universiteit van Amsterdam Science Park. Zijn TED talk gaat over innovatie, en hoe dit een combinatie is tussen zowel een uitvinding als een business case. Hij vertelt hoe je producten kunt creëren die niet alleen technisch en creatief geavanceerd zijn, maar ook economisch levensvatbaar. Door zijn ervaring in de branche kan Marco als geen andere belangrijke inzichten brengen over hoe succesvolle producten kunnen worden gemaakt die voorop lopen op het gebied van innovatie.

Marga Hoek

International non-executive director, author and speaker
As an international non-executive director, author and speaker Marga has gained international recognition over the years, specifically known for her ongoing thought leadership on sustainable business and capital. She authored many books and articles, and recently launched ‘The Trillion Dollar Shift’, on the business opportunities of the SDGs.No one better to introduce the SDGs to us.

Marjan de Bock-Smit

Founder and owner SIM

Marjolein Jonker

Tiny House expert, pioneer, ambassador

Mohamed Al Kassab

Mohamed Al Kassab (Mo) is arbeids- en organisatiepsycholoog en duurzaam veranderdeskundige. De afgelopen jaren heeft hij verschillende organisaties geholpen om een succesvolle en gezonde bedrijfsvoering te realiseren. Hij richt zich op leidinggevenden, medewerkers en teams en begeleid hen op het gebied van leiderschap, samenwerking en cultuur- en gedragsverandering.

Naomie Pieter

Anti-racist activist

Nouchka Fontijn

Having competed in 180 matches over her impressive 14-year career, Nouchka Fontijn understands the highs, lows, and invaluable lessons of the sport. Now retired from boxing, she empowers teams and organizations by drawing parallels between the boxing ring and the challenges of life. The mental skills needed for success in the ring can take anyone far in their personal and professional endeavors.

Roberto Narcisi

Assistant Professor [Department of Orthopaedics, Erasmus MC]

Ruud Veltenaar

Philosopher, trendwatcher, TEDx speaker, professor and social invester

Sterre van Boxtel

14 years old, the youngest national top talent Soprano of the Conservatory of Amsterdam

Tim Akkerman

Musician

Wensly Francisco

Het levenspad van schrijver, documentairemaker en ex militair Wensly Francisco kent veel beproevingen. Als klein migrantenjongetje uit een gebroken gezin, wonend met zijn moeder alleen in een achterstandswijk, was hij volgens de cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek gedoemd te mislukken. Gewapend met maar een droom -filmmaker worden- besluit Wensly op het moment dat hij alles dreigt te verliezen zijn leven drastisch te veranderen. Hij gaat het leger in, doet discipline op en brengt kennis, rust en regelmaat in zijn leven. Een recept dat hem succesvol zal maken in zijn verdere loopbaan.

Winne van Woerden

Winne van Woerden houdt zich bezig met klimaatrechtvaardigheid, mondiale gezondheid en nieuwe economische denkwijzen. De afgelopen jaren was ze in deze gebieden werkzaam bij verschillende maatschappelijke organisaties en sociale bewegingen als communicator, campaigner en beleidsadviseur.

Xiorèse Izaly

Deze duizendpoot is actrice, creative director, schrijfster en oprichtster van Ma Heala Community. Ze speelt in een nieuwe dramaserie van producent NL FILM in samenwerking met BNNVARA die dit voorjaar uitkomt. Ook heeft ze diverse projecten geleid waar onderbelichte verhalen aan het licht komen. Een interactieve film over daklozen in Amsterdam tijdens de eerste Covid lockdown, een interactieve ervaring over de problematiek rondom massaproductie en een immersieve installatie “open boek”, waar mensen konden luisteren naar verhalen rondom het thema schaamte. Aan het einde van dit jaar komt haar eerste boek uit.

Zina Abboud

Founder and master chef at Zina’s Kitchen

Organizing team

Edwin
Stolk

Organizer

MenaLeila
Kilani

Alkmaar, Netherlands
Co-organizer
  • Bart Verbiest
    Marketing/Communications