Žetale
x = independently organized TED event

Theme: V Halozah se bodo širile ideje vol. 2

This event occurred on
April 22, 2017
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Žetale, Žetale
Slovenia

Haloze, regija, v katero spada občina Žetale, ima veliko uspešnih posameznic in posameznikov, ki so v večini odšli izven rodnega kraja za dosego svojih profesionalnih in osebnostnih ciljev. Osnovna ideja dogodka TEDxŽetale je, da jih pripeljemo nazaj v rodni kraj in da z nami podelijo svoj pogled na svet. S tem želimo dati priložnost predvsem mladim, da prisluhnejo idejam ter izkušnjam uspešnih so-krajanov in hkrati prepoznajo svoje potenciale, s katerimi lahko spremenijo sebe in svojo okolico, v kateri živijo.

Haloze, region in which is municipality Žetale and where our next TEDxŽetale will be held. It has a lot of successful individuals, that left their hometown, so that they could achieve something greater in their personal and professional lives. The idea behind TEDxŽetale is to bring those individuals back in their hometown so that they can share their views and opinions about different topics. With this event we also want to give opportunity to others, especially young people, to hear ideas and experiences of successful fellow citizens. As well, we want them to see their own potentials, with which they can change their lives and also their surroundings.

Žetale 1
Žetale, Žetale, 2287
Slovenia
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­DxŽetale events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ANDREJ PEŠEC

Univ. dipl. pol. mednarodni odnosi
Andrej Pešec je univerzitetni diplomirani politolog, vodja projekta Znanje za življenje, predavatelj in coach, ki večino časa posveča proučevanju odnosov, motivacijske filozofije in starodavne modrosti. Nekdaj velik športni navdušenec in profesionalni igralec spletnega pokra uživa v raziskovanju, dobri družbi in deljenju znanja, sam pa pravi, da : "Živeti dobro ni protizakonito, le vedeti je treba, kako." Zakaj je največ infarktov in težav s hrbtom ravno ob ponedeljkih? V čem je skrivnost harmonije v odnosih? Kje se skriva zakladnica neskončnega navdiha in entuziazma? Kaj vedo najboljši, mi pa še ne?

DOC. DR. DOMEN MONGUS

Univ. dipl. inž. rač. in inf.
Dr. Domen Mongus je raziskovalec, aktiven na področju računalništva in informatike, in strastni navijač vijoličastih. A prostega časa nima ravno veliko, saj je trenutno zaposlen kot Docent na Univerzi v Mariboru, pa tudi član izvršnega odbora krovne Evropske organizacije za geografske informacije. Raziskovalno se ukvarja z razpoznavanjem vzorcev v geoprostorskih podatkih, daljinskim zaznavanjem, podatkovnim zlivanje ter teorijo matematične morfologije. V svoji karieri je objavil 20 znanstvenih člankov v prestižnih mednarodnih revijah, patent v ZDA in ima več kot 60 preostalih bibliografskih vnosov. Za svoje znanstveno-raziskovalno delo je prejel več nagrad, med drugim je bil imenovan za »Mladega znanstvenika Podonavske regije« ter »Ime tedna« s strani Radio Televizije Slovenija, Val 202 in je prejemnik nagrade IS, ki velja za največjo nacionalno nagrado za tekoče delo na področju informacijske družbe.

LILJANA KLEMENČIČ

Knjižničarka, pravljičarka
Je vodja Mladinskega oddelka knjižnice Ivana Potrča na Ptuju in pravljičarka, predvsem pa ljubiteljica knjig in pripovedovanja. Tedensko izvaja pravljice z jogo, zelo znan je tudi njen projekt bralne značke za odrasle. Za svoje delo na bibliotekarskem in pravljičarskem področju je prejela kar nekaj nagrad. Je avtorica številnih knjig, organizira pravljične večere – tudi za odrasle, predava o pomenu pripovedovanja in je glasna promotorka branja. Rada in veliko bere, obožuje naravo in vrtnari. Rože so zanjo del družine. Imam zbirko več kot 200 pokončnih pelargonij in vsaka je v svojem glinenem lončku.

Marko Kolarič

Marko ima rad vse. Prepričan je, da je rešitev v dobrem. Fascinirajo ga zvezde in tisto, kar je nad nami. Mogoče je koliko-toliko pameten, sigurno pa še ni dovolj moder. Upa, da bo to postal. Dela vse, kar se mu zdi zabavno in kaj bi lahko prineslo veselje tistim, ki ga obkrožajo. Nima neke dobre slike za profil. Nikoli še ni plesal na odru in tudi tokrat ne bo.

NEVENKA DOBLJEKAR

Novinarka
Upokojena novinarka. Delala je na Radiu Ptuj in kasneje na RTV-ju. Dolga leta je bila dopisnica iz Spodnjega Podravja, aktivna članica Društva novinarjev Slovenije in dvakratna podpredsednica. Posnela je nekaj uspešnih in nagrajenih dokumentarnih filmov. Je tudi odlična poznavalka kulturnega dogajanja na lokalnem področju in voditeljica mnogih javnih prireditev. Trenutno je aktivna v Zvezi društva upokojencev Slovenije in je tudi urednica njihovega časopisa. Ukvarja se s temami nasilja nad starejšimi, problematiko bivanja v domovih za starejše in pomenom vseživljenjskega učenja. Čeprav je v pokoju je nenehno v pogonu in dolgčasa ne pozna.

Rok Gajšek

Cosylab
Dr. Rok Gajšek, po krvi čisti Žetalčan, se je rodil v Celju. Po uspešno zaključenem diplomskem študiju je postal mladi raziskovalec in kasneje doktroriral s področja samodejne razpoznave govornega jezika na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko. Danes deluje v vodstvu ljubljanskega podjetja Cosylab, vodilnega v svetu na področju kontrolnih sistemov velikih fizikalnih eksperimentov, kjer skrbi za razvoj sistemov za protonsko terapijo zdravljenja tumorjev. V prostem času ga zanimajo tudi stvari kot so koncept svobodne volje oz. njene iluzije. Sodobna znanost in razvoj umetne inteligence namigujeta na iluzijo svobodnega odločanja. Ali to res drži?

SIMON KOREZ

Slovenska vojska
Svojo poklicno kariero je začel v Teritorialni obrambi Republike Slovenije v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru kot inštruktor za usposabljanje prvih nabornikov v samostojni Sloveniji. Sodeloval je pri obrambi Pekrskih dogodkov 23. maja 1991, na razglasitvi državnosti 25. junija 1991 je bil tudi v sestavi prve častne čete Slovenije. Aktivni udeleženec vojne za Slovenijo s statusom vojnega veterana. Do leta 1999 je v Slovenski vojski opravljal različne poveljniške in štabne dolžnosti, v letu 2000 pa začel orati ledino na področju odnosov z javnostmi v SV, kjer je še danes. Zaključil je podiplomski specialistični študij na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, sicer pa je diplomant Londonske šole za odnose z javnostmi in udeleženec številnih konferenc s področja odnosov z javnostmi.

Organizing team

Alenka
Mlakar

Ljubljana, Žetale, Slovenia
Organizer

Tomaž
Gajser

Co-organizer