AndorraLaVella
x = independently organized TED event

Theme: El Món Liquid Liquid World

This event occurred on
October 3, 2015
Andorra la Vella, Andorra la Vella
Andorra

La setena edició del TEDxAndorralaVella presentarà un programa centrat en el tema “El Món Liquid”.
El Món Líquid "Abans les coses eren força més estables que ara. Una persona tenia un ofici i treballava d'això tota la vida, a la mateixa empresa. Et casaves amb la núvia de tota la teva vida. Zygfrid Bauman diu que abans la societat era una estructura estable i que, en canvi, ara tot és bastant inestable i provisional. Hi ha moltes més modalitats en les relacions de parella de les que hi havia abans. la gent canvia d'ofici, no de treball, de mitjana, sis vegades a la vida. i ja no diguem de treball. a tota aquesta situació tan inestable Bauman l'anomena "temps líquids". Ell diu que avui la societat és una xarxa de connexions i desconnexions, que les coses es connecten a la mateixa velocitat a la qual es poden desconnectar. avui tens treball, demà no el tens. Avui fas això, demà fas una altra cosa. Aquest concepte l'ha desenvolupat en diferents àmbits: societat líquida, treball líquid, amor líquid ... " Genís Roca
El nostre concepte de Món Líquid és poder parlar dels canvis dins de la nostra societat, on la constant és el canvi i no la estabilitat.

Consell General
Carreer Antic Carrer Major
Andorra la Vella, Andorra la Vella, AD500
Andorra
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Andorra­La­Vella events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adoración Medina

Llicenciada en Ciències Matemàtiques i Máster en Formació del Professorat d’Educació Secundària i Batxillerat. Apassionada per les matemàtiques i la ciència, des de la seva empresa Aula 2.0 Adoración Medina, es dedica a la formació científica personalitzada de joves i adults. El seu objectiu com a docent és demostrar que tothom pot aprendre i que les noves tecnologies són la clau per arribar a la joventud del segle XXI. Aficionada a l’Astronomia, des de fa 10 anys que és membre de l’Agrupació Astronòmica de la Seu d’Urgell.

David Rodríguez

Filòsof, expert en motivació, creixement personal i desenvolupament del potencial humà. David creu que, mitjançant un entrenament mental (psíquic) i espiritual (energètic), tots podem recuperar la nostra humanitat des del nostre poder interior per tal de generar una vida feliç. El seu mètode de treball està fonamentat en les filosofies antigues (civilitzacions antigues iniciàtiques), l’exercici del sentit comú (observació i escolta) i el treball humà a partir de la ciència relacionada a l’espiritualitat (neurologia i física quàntica). Ha exercit de mestre de Filosofia i d’Educació Física, i és col·laborador habitual en el diari 7Dies i a la revista ECO Magazine.

Elisabet Terri

Elisabet Terri és artista, professional del cinema, del teatre, TV i ràdio. Ha viscut a ciutats com Barcelona, Madrid i Milà, abans de decidir instal·lar-se a Andorra. Està associada amb la productora de cinema “Imminent Produccions”, amb qui ha realitzat el primer llarg-metratge rodat totalment a Andorra, anomenat “NICK”. Segons ella, l’essència de la seva professió està en la diversitat i, potser, també en les experiències viscudes.

Elisabeth Olivé

Natural Park, Animal Caretaker
Paraules que poden definir-la: felicitat, esquí alpí, muntanya, natura, amics, família. La feina l’ha vinculada amb la Federació Andorrana d’esquí des de sempre i també amb el cos de bombers d’Andorra, sobretot en la gestió d’emergències. Els últims tres anys, té cura dels animals del parc de Naturlàndia. Tota la seva vida ha viscut a la muntanya i el temps lliure el dedica a viatjar a països que li ofereixin reptes esportius, malgrat tot el seu viatge preferit, el fa al seu país al costat de la família i els amics.

Eudald Domènech

Nascut a Ripoll, va començar la seva carrera professional lligat al món de l’entreteniment, la radiodifusió i la publicitat. Primer empresari de l’Estat espanyol de la xarxa, el 1993. Fundador de Servicom, el primer proveidor d’accés comercial i serveis d’Internet a Espanya. És cofundador de World Online, fundador de Telépolis, cofundador d’InOutTV, SincroGuiaTV i Total Channel. Ha estat “Emprenedor de l’Any” per la revista PC World i va rebre de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’IGC (Internet Global Conference), el “Premio a tota la su carrera” amb 39 anys. El 2002, InOut TV va rebre el “Premi al Projecte més original" dels VIII Premis Salvà i Campillo que atorga anualment l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions. InOut TV també va rebre durant el SIMO 2007 el premi al “Projecte més Innovador”. El 2008, InOut TV va ser guardonada com “Empresa més Innovadora” pels lectors de “Actualitat Econòmica” i “Expansión”.

Ferran Latorre

Alpinista, fotògraf i càmera. Va treballar 14 anys com a càmera al programa de TVE “Al Filo de lo imposible”. Ha dut a terme expedicions per tot el món: Àsia, Groenlàndia, Antàrtida (Terra de la Reina Maud), Geòrgies del Sud, EUA,... Ha tingut l’oportunitat de filmar grans escaladors, com Juanito Oiarzábal, Iker Pou, Yosune Bereciartua i Edurne Pasaban. Durant tres anys va treballar al Centre de Recursos Humans de General Motors EUROSITE, en activitats d’outdoor training. Escriu a tots el mitjans especialitzats, DESNIVEL, VÈRTEX, i ho va fer en l’extingit EXTREM. Col•labora periòdicament al diari El 9Nou i també a LA VANGUARDIA. Ha escrit el llibre “CONVERSACIONES CON MAURICE HERZOG” i ha guanyat el premi de periodisme de Muntanya del Festival Internacional de Torelló. Treballa com a conferenciant des de fa més de vint anys.

Héctor Pérez

Nascut a València, va arribar a Andorra fa quatre anys. Des de molt petit estava atret per la música, però va ser als 14 anys que va decidir agafar la guitarra com a instrument per expressar-se musicalment. Un cop acabats els seus estudis universitaris, va realitzar una gira, de gairebé 150 concerts, per Espanya amb el grup “La Bruja”. Actualment, a banda de dedicar-se a la docència musical, forma part del projecte LOVE IT que ofereix temes de gipsy jazz. El seu desig més gran és dedicar-se a la música professionalment, com ho feia abans d’exercir com a mestre de música.

Iñaki Rubio

Llicenciat en Humanitats, Iñaki és membre de la Comissió Nacional Andorrana de la UNESCO i treballa com a professor de literatura a l’Escola Andorrana de Batxillerat. Està convençut que la vida quotidiana de qualsevol de nosaltres pot esdevenir una aventura apassionant i divertida si ens ho mirem amb ganes, és a dir, si ens posem unes ulleres que ens permetin veure la llum que desprenen les vides petites i anònimes de la gent normal. Amb aquestes ulleres escriu, especialment contes amb els que ha guanyat diversos premis de narrativa breu. Recentment, ha estat seleccionat com a l’únic autor andorrà per al llibre Els caus secrets (Editorial Moll 2013) una antologia de joves narradors dels Països Catalans. Des del seu blog comparteix contes molts breus, curts i fàcils de llegir; com ell diu: “contes per ser llegits en 2 minuts”.

Jean-Marc Coulon

Jean-Marc Coulon té una passió: transformar idees en productes. La seva creativitat no té límits. La seva manera de treballar fa que, primerament és posi en la pell del consumidor i de les seves necessitats, per arribar a crear un producte innovador que s’adapti a allò que desitja el comprador final. La seva àmplia experiència en el camp de l’electrònica l’ha dut a tenir un gran coneixement de la llum, de l’energia i de l’àudio. El seu objectiu és crear productes nous que donin solucions reals a problemes actuals.

Jordi Targa

IT programmer and University Teacher
Jordi Targa és programador i professor d’ENTI-UB, on imparteix l’assignatura de realització de projectes multimèdia. Els vídeojocs i les noves tecnologies, les seves grans passions, l’han portat a col·laborar amb empreses innovadores com Playcanvas, que permet ja, a data d’avui, localitzar i aplicar noves metodologies de treball a les aules.

Núria Sorribes

Sòcia fundadora de F.U.D Therapy (Amics del Gos de l’Urgell). Núria Sorribes és tècnic en intervenció assistida amb gossos i té un màster en modificació de conducta de les persones amb un transtorn de conducta i TEA. A l'any 2007 va fundar una entitat sense ànim de lucre des d’on es dedica a millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats educatives especials o necessitats especials associades a l’edat mitjançant la intervenció assistida amb gossos.

Oscar Araujo

Oscar Araujo, es un compositor i realitzador nascut a Vic, Barcelona. Va començar a composar amb 10 anys des de casa seva amb un sintetitzador i als 17 anys va treure el seu primer disc titulat “Genova” que va ser un èxit a les pistes de ball. Al poc temps es va convertir en un dels compositors de Chimo Bayo. A l'any 2000 va ser contractat per els reconeguts estudis de Barcelona Duy Studios, que realitzava spots de televisió internacionals, amb varis Lleons d’or del festival de publicitat de Cannes. Mentrestant, composava música per a videojocs com per exemple “Blade The Edge Of Darknes” de la empresa Infogrames. A l'any 2003 va realitzar la pel·lícula "The CID - The Legend" i des de llavors ha realitzat varies pel·lícules i videojocs com “Jericho” o la saga "Castlevania Lords Of Shadows", guanyant varis premis internacionals.

Pablo D. Martin

Socio de DSI Grupo y responsable del área de proyectos Web y Social Media. Además de manager de la comunidad de Instagramers Spain, coordina e imparte formación en la Instagramers Academia y también está vinculado a esta comunidad, prácticamente des de sus inicios desde hace más de 4 años. Como conocedor de los cambios que se producen en internet y en las redes sociales, junto con la rapidez con la cual se producen estos cambios, cree que a través de las personas, se pueden transformar positivamente las vertientes más negativas de los cambios en la gran red.

Samantha Bosque

Nascuda a Barcelona l’any 1973, va estudiar disseny a Elisava i va quedar fortament impactada per l’obra dels hiperrealistes nord-americans. Aquest fet va marcar l’inici de la seva trajectòria autodidacta copiant un llibre d’anatomia mèdica i fent classes de dibuix al natural al Reial Cercle Artístic de Barcelona. Ha estat directora creativa, primer de l’agència de publicitat Contrapunt i, actualment, de l’agència de publicitat [fité+associats] de la qual també n’és socia. Ha participat a diverses exposicions amb projectes monogràfics com: Víctimas de la sociedad de consumo, Alegorías de lo cotidiano, Urbanitas, Barcelona mon amour, Portraits, La cara es el espejo del alma, 101 Bibendum, Descontextualizados, Soledades, La mirada del Otro, Salmones a contracorriente, Alfabètic-o, Lore dolore, Diàlegs amb la memòria, L’Andorra (in)visible, Identitat i immigració, Memòria oblidada (Projecte seleccionat per representar a Andorra a la Biennal de Venècia 2013), Figurativas’13,…

Thubten Wangchen

Thubten Wangchen és un monjo budista que va fundar la Casa del Tibet a Barcelona i és el representant d’aquest país a Espanya. També és membre del Parlament tibetà a l’exili. La invasió de la Xina al Tibet el va obligar a immigrar a l’Índia on va fer de captaire per poder sobreviure, fins que el govern indi el va recollir i el va educar en la seva cultura d’origen. El 1981, arriba a Espanya per primer cop al costat del Dalai Lama per organitzar conferències i així donar a conèixer el budisme tibetà a Europa.

Xavier Hidalgo

Xavier és enginyer de Software i dirigeix equips de desenvolupament. Ha treballat a llocs com ONO, Telefónica o el Govern Suís. L’any 2012 va ser premiat amb el premi a la millor aplicació multi plataforma per Normal Nielsen Group. L’any 2014 va treballar a Vietnam com a CTO de Lazada Group (l’Amazon d’Asia). Actualment és CTO de Clickonero a Mèxic i CTO d’Apiumtech a Andorra. Després de molts anys voltant pel món ha decidit quedar-se definitivament a Andorra perquè li encanta aquest país.

Organizing team

Felip
Gallardo

Canillo, Andorra
Organizer

Pilar
Zúñiga

Andorra La Vella / Barcelona, Andorra
Co-organizer
  • Jordi Picart
    Production