Temple Grandin:
Temple Grandin: Botës i duhen te gjitha llojet e mendjeve

TED2010 · 19:43 · Filmed Feb 2010
Watch next...
Jill Bolte Taylor: My stroke of insight
arrow

Share this idea

4,255,576
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Temple Grandin, e diagnostikuar me autisëm si fëmijë, flet për mendjen e saj dhe si punon — duke treguar aftësinë e saj për të menduar përmes fotografive, që e ndihmon të zgjidhe probleme që truri normal mund të mos i shohe. Ajo thotë që botës i duhen njerëz që janë autistikë: ata me mendje pamore, ata që mendojnë sipas modeleve, ata qe mendojne përmes gjuhes, dhe shume lloje të tjera.

Livestock handling designer, autism activist
Through groundbreaking research and the lens of her own autism, Temple Grandin brings startling insight into two worlds. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

382 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.