Temple Grandin

Темпл Грандин (Temple Grandin): На светот му требаат различни видови на умови

4,405,786 views • 19:43
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Темпл Грандин, дијагностицирана со аутизам како дете, говори за тоа како работи нејзиниот ум — споделувајќи ја нејзината способност да „размислува во слики“, што и помага да решава проблеми кои оние со типични мозоци може да ги испуштат. Таа поентира дека на светот му требаат луѓе од аутстичкиот спектар: визуелни мислители, мислители во шаблони, вербални мислители и секакви типови на паметни *гиковски* деца.

About the speaker
Temple Grandin · Livestock handling designer, autism activist

Through groundbreaking research and the lens of her own autism, Temple Grandin brings startling insight into two worlds.

Through groundbreaking research and the lens of her own autism, Temple Grandin brings startling insight into two worlds.