Роберт Палмер

Панамските документи истакнаа огромен глобален проблем. Што следува?

1,020,854 views • 7:49
Subtitles in 38 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

На 3-ти април 2016 год., се случи најголемот истек на податоци во историјата. Панамските Документи ни покажаа дека богати и моќни луѓе, на офшор сметки, кријат огромни суми на пари. Што значи сето тоа? Го поканивме Роберт Палмер од Глобал Витнес да ни открие.

About the speaker
Robert Palmer · Campaign leader, Global Witness

Robert Palmer investigates how the financial system facilitates corruption and other crimes.

Robert Palmer investigates how the financial system facilitates corruption and other crimes.