Rives

Ривс: Одново осмислување на енциклопедиската игра

724,810 views • 10:46
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Поттикнат од фактот што енциклопедијата Британика стави крај на своите печатени изданија, поетот Ривс ја оживува играта од своето детство. Говорејќи на TEDxSummit средбата во Доха, Ривс не води на една шармантна турнеја низ случајни (и помалку случајни) делови од човечкото знаење: од Чимборазо, најоддалечената точка од центарот на Земјата, до Хем астро-шимпанзото, првото шимпанзо во вселената.

About the speaker
Rives · Performance poet, multimedia artist

Performance artist and storyteller Rives has been called "the first 2.0 poet," using images, video and technology to bring his words to life.

Performance artist and storyteller Rives has been called "the first 2.0 poet," using images, video and technology to bring his words to life.