Rana el Kaliouby

Ky aplikacion e di se si ndjeheni---- nga pamja e fytyrës

1,415,592 views • 11:04
Subtitles in 27 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Emocionet tona ndikojnë çdo aspekt të jetës sonë - si mësojmë, si komunikojmë dhe si marim vendime. Por akoma ato mungojnë nga jeta jonë digjitale ; pajisjet dhe aplikacionet me të cilat ne ndërveprojmë nuk mund ta dinë se si ndjehemi. Shkencëtarja Rana el Kaliouby synon ta ndryshojë këtë. Ajo demonstron një teknologji të fuqishme që t'i lexon shprehjet fytyrës dhe i lidh ato me emocionet korrespoduese. Kjo "Pajisje e emocionëve" ka implikacione të mëdha, thot ajo, por ne mund të ndryshojmë jo vetëm si ndërveprojmë me makineritë—por edhe me njëri tjetrin.

About the speaker
Rana el Kaliouby · Computer scientist

What if a computer could recognize your facial expression, and react to how you feel? Rana el Kaliouby sees big possibilities in making technology emotionally aware.

What if a computer could recognize your facial expression, and react to how you feel? Rana el Kaliouby sees big possibilities in making technology emotionally aware.