Philip Zimbardo:
Philip Zimbardo sugjeron një këndvështrim të shëndetshëm mbi kohën

TED2009 · 6:34 · Filmed Feb 2009
Watch next...
Philip Zimbardo: The psychology of evil
arrow

Share this idea

1,529,343
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Psikologu Philip Zimbardo thotë se lumturia dhe suksesi i kanë rrënjët në një tipar që shumë nga ne nuk e përfillim: mënyra se si ne orientohemi kundrejt të kaluarës, të tashmes, dhe të ardhmes. Ai sugjeron që ne ta kalibrojmë pikëpamjen tonë mbi kohën si hapi i parë drejt përmirësimit të jetës sonë.

Psychologist
Philip Zimbardo was the leader of the notorious 1971 Stanford Prison Experiment — and an expert witness at Abu Ghraib. His book The Lucifer Effect explores the nature of evil; now, in his new work, he studies the nature of heroism. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

166 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.