Ној Трапај

Трговијата со бело робје е насекаде околу вас. Еве како функционира

1,598,675 views • 18:51
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Позади секојдневните евтини работи што ни причинуваат задоволство - маникирот од 10 долари, неограничените ракчиња - е скриен светот на присилната работа која прави овие цени да бидат навистина ниски. Ној Трапај ја истражува трговијата со бело робје — која цвета во САД и Европа, како и во земјите во развој — и ни ги покажува човечките лица кои се дел од експлоатираната работна сила која ги храни консументите од целиот свет.

About the speaker
Noy Thrupkaew · Global journalist

Noy Thrupkaew reports on human trafficking and the economics of exploitation through the lens of labor rights.

Noy Thrupkaew reports on human trafficking and the economics of exploitation through the lens of labor rights.