Lucy McRae

Луси МекРеј: Како технологијата може да го трансформира човековото тело?

1,565,064 views • 3:59
Subtitles in 41 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Соработничката на TED, Луси МекРеј е телесен архитект - таа смислува начини како да се спојат биологијата и технологијата во нашето тело. Во овој визуелно запрепастувачки говор, таа ни ја претставува нејзината работа, облека која ја трансформира внатрешноста на телото за целите на видео спотот на поп ѕвездата Robyn, па се до пилула која кога е проголтана, преку потта испушта убав парфем.

About the speaker
Lucy McRae · Body architect

Trained as a classical ballerina and architect, Lucy McRae is fascinated by the human body, and how it can be shaped by technology.

Trained as a classical ballerina and architect, Lucy McRae is fascinated by the human body, and how it can be shaped by technology.