Leslie Morgan Steiner

Лезли Морган Штајнер: Зошто жртвите на домашно насилство не бегаат од злоставувачот ?

3,889,630 views • 15:59
Subtitles in 40 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Лезли Морган Штајнер доживеала "луда љубов" — односно, била лудо вљубена во човек кој постојано ја злоставувал и се заканувал дека ќе ја убие. Штајнер зборува за темната страна од нејзината врска, притоа истакнувајќи ги погрешните сфаќања што повеќето луѓе ги имаат во однос на жртвите на домашно насилство, и воедно објаснува како да помогнеме да се стави крај на молкот.

About the speaker
Leslie Morgan Steiner · Writer

Leslie Morgan Steiner is a writer and outspoken advocate for survivors of domestic violence — which includes herself.

Leslie Morgan Steiner is a writer and outspoken advocate for survivors of domestic violence — which includes herself.