Кели МекГонигал

Како да го направите стресот ваш пријател

14,765,634 views • 14:28
Subtitles in 47 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Стрес. Од него ви лупа срцето, ви забрзува дишењето и ви се поти челото. Стресот го сметаме за непријател на здравјето на луѓето, но сепак едно ново истражување сугерира дека стресот ќе биде лош за вас само доколку верувате во тоа. Психологот Кели МекГонигал нè поттикнува позитивно да гледаме на стресот и ни претставува еден неопеан механизам за намалување на стресот: поврзаноста со другите луѓе.

About the speaker
Kelly McGonigal · Health psychologist

Kelly McGonigal translates academic research into practical strategies for health, happiness and personal success.

Kelly McGonigal translates academic research into practical strategies for health, happiness and personal success.