Jocelyne Bloch

Truri mund të jetë në gjendje të riparojë veten - me ndihmë

2,176,360 views • 11:34
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Mbasi është hasur me çdo gjë nga ishemitë deri te traumat nga aksident me makina, neurokirurgia Jocelyne Bloch e njeh paaftësinë e trurit për të riparuar veten shumë mirë. Por tani, sugjeron ajo, ajo dhe kolegët e saj mund të kenë gjetur çelësin e riparimit nervor: qelizat Doublecortin-pozitive. Ngjashëm me qelizat staminale, ata janë jashtëzakonisht të adaptueshme dhe, kur i nxjerr nga truri, i kultivon dhe pastaj i ri-injekton në zonën e dëmtuar të të njëjtin tru, ato mund të ndihmojnë riparimin dhe rindërtimin e tij. "Me pak ndihmë", Bloch thotë, "truri mund të jetë në gjendje për të riparuar veten."

About the speaker
Jocelyne Bloch · Functional neurosurgeon

Jocelyne Bloch is helping to unlock potential self-healing capacities of the human brain.

Jocelyne Bloch is helping to unlock potential self-healing capacities of the human brain.