Jennifer Healey:
Jennifer Healey: Nëse makinat do të flisnin, mund të shmangeshin aksidentet.

TED@Intel · 9:00 · Filmed Apr 2013
Watch next...
Sebastian Thrun: Google's driverless car
arrow

Share this idea

790,244
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Kur ne drejtojmë makinën, ndodhemi brenda nje flluske qelqi, mbyllim dyert, shkelim pedalen e gazit dhe ja besojmë drejtimin e makinës syve tanë — megjithëse mund të shohim vetëm pak makina që ndodhen para apo pas nesh. Çfarë do të ndodhte nëse makinat ndajnë informacionin e vendodhjes dhe shpejtësisë së tyre me njëra tjetrën si dhe përdorin modele parashikues për përllogaritjen e rrugëve të sigurta për të gjithë ne? Jennifer Healey imagjinon një botë pa aksidente automobilistike. ( Filmuar në TED@Intel.)

Research scientist
A research scientist at Intel, Jennifer Healey develops the mobile internet devices of the future. Full bio
This talk was presented at a TED Institute event given in partnership with Intel. TED editors featured it among our selections on the home page. Read more about the TED Institute.

Discuss

158 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.