Хју Еванс

Што значи да бидеш граѓанин на светот?

1,373,352 views • 16:56
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Хју Еванс отпочна движење кое мобилизира „глобални граѓани“, луѓе кои првенствено се препознаваат себе не како припадници на држави, нации или групи туку како припадници на човечката раса. Од неговиот инспиративен и личен говор дознајте повеќе за тоа како новиот начин на разбирање на нашето место во светот ги поттикнува луѓето да земат учество во борбата против крајната сиромаштија, климатските промени, родовата нееднаквост и многу други предизвици. „Овие се глобални проблеми во крајна линија“ - вели Еванс. „Нив можат да ги решат само глобални граѓани кои бараат глобални решенија од страна на нивните лидери.“

About the speaker
Hugh Evans · Humanitarian

Through the Global Citizen platform, humanitarian Hugh Evans has created an online community of millions of people — all driven to eradicate extreme poverty by the year 2030.

Through the Global Citizen platform, humanitarian Hugh Evans has created an online community of millions of people — all driven to eradicate extreme poverty by the year 2030.