Хари Клиф

Стигнавме ли до крајот на физиката?

2,311,207 views • 13:57
Subtitles in 26 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Зошто има нешто наместо ништо? Зошто постојат толку интересни ствари во универзумот? Физичарот Хари Клиф ги проучува елементарните честички и работи на Големиот Хадронски Колајдер во ЦЕРН. Тој има лоши вести за луѓето кои бараат одговори на овие прашања. И покрај големите напори на научниците (и помошта од најголемата машина на планетата), можеби никогаш нема да можеме да ги објасниме чудните аспекти на природата. Дали е ова крајот на физиката? Во овој фасцинантен говор дознајте повеќе за најновите сознанија кои допираат до тајната структура на универзумот.

About the speaker
Harry Cliff · Particle physicist

Harry Cliff looks for answers to questions about the origins of the universe and the laws of nature.

Harry Cliff looks for answers to questions about the origins of the universe and the laws of nature.