Gary Flake

Гери Флејк (Gary Flake): дали Пивот е пресвртница во истражувањето на Интернет?

650,164 views • 6:25
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Гери Флејк го презентира Пивот - нов начин на прелистување и подредување огромни количини слики и податоци на Интернет. Изграден е врз основа на напредната технологија Сидрагон (Seadragon = морски змеј), и овозможува спектакуларно зумирање и одзумирање на бази на податоци и откривање шеми и врски кои се невидливи за стандардното прелистување веб страни.

About the speaker
Gary Flake · Technologist

Gary Flake is a Technical Fellow at Microsoft, and the founder and director of Live Labs.

Gary Flake is a Technical Fellow at Microsoft, and the founder and director of Live Labs.