Естер Перел

Естер Перел: Неверството во поинакво светло... Говор за секој кој некогаш љубел

8,378,540 views • 21:31
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Неверството претставува највисок облик на предавство. Но, дали мора така да биде? Терапевтот за врски, Естер Перел, истражува зошто луѓето изневеруваат, и открива зошто аферите се толку трауматични: затоа што ѝ се закануваат на нашата емоционална сигурност. Во неверството - таа забележува нешто неочекувано - израз на чезнеење и загуба. Говор кој мора да го погледне секој кој некогаш изневерил, или го изневериле, или пак, кој едноставно сака да го освежи својот поглед за тоа како да ги разбере врските.

About the speaker
Esther Perel · Relationship therapist

Psychotherapist Esther Perel is changing the conversation on what it means to be in love and have a fulfilling sex life.

Psychotherapist Esther Perel is changing the conversation on what it means to be in love and have a fulfilling sex life.