Емили Вапник

Зошто некои од нас имаат повеќе занимања

4,508,170 views • 12:26
Subtitles in 36 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш? Ако не сте сигурни дека сакате да правите само една работа до крајот на животот, не сте единствени. Во овој просветлувачки говор, Емили Вапник, писател и уметник, ги опишува луѓето кои ги нарекува „мулти-потенцијалисти“-кои поседуваат низа на интереси и занимања во текот на животот. Дали сте вие еден од нив?

About the speaker
Emilie Wapnick · Writer, coach, artist ...

Career coach Emilie Wapnick celebrates the "multipotentialite" — those of us with many interests, many jobs over a lifetime, and many interlocking potentials.

Career coach Emilie Wapnick celebrates the "multipotentialite" — those of us with many interests, many jobs over a lifetime, and many interlocking potentials.