David McCandless

Дејвид Мекендлс: Убавината на визуелизацијата на податоците

2,597,639 views • 17:56
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Дејвид Мекендлс претвора комплексни податочни множества, како светските трошоци за војска, баз низ медиумите, статуси од Фејсбук и многу други во прекрасни а воедно и едноставни дијаграми. Тој го предложува дизајнирањето на информации како алатка која би ја користеле за навигација низ денешната презаситеност од информации наоѓајќи единствени шеми и врски кои може да ги изменат начинот на кој гледаме на светот.

About the speaker
David McCandless · Data journalist

David McCandless draws beautiful conclusions from complex datasets — thus revealing unexpected insights into our world.

David McCandless draws beautiful conclusions from complex datasets — thus revealing unexpected insights into our world.